Актуализация юли 2019 г.

Ей фенове на CoinFi,

Първата половина на 2019 г. отлетя и със сигурност имаше своя дял от възходи и падения.

С крипто пазара отново се насочва нагоре, изглежда като добър момент да споделим с какво сме се занимавали през последните няколко месеца.

Защо сме тихи

Както споделихме в нашата актуализация от март, през последната половин година насочихме вниманието си от блокчейн анализ и сигнали за търговия към изграждане на технология за търговия за институционални и корпоративни клиенти.

Вместо да теоретизирате в бяла книга какво може или не може да работи – работата с клиент осигурява истинска проверка дали това, което изграждате, е полезно.

С този B2B (бизнес към бизнес) пивот сме били по-заети от всякога с развитието, но също така е много по-трудно за членовете на общността да видят какво сме правили в сравнение с това, когато пускахме продукти за търговия на дребно.

Труден баланс е да се постигне – от една страна, членовете на общността (с право) искат да знаят върху какво работи екипът. Но от друга страна, рядко се случва корпоративни и институционални клиенти в крипто пространството да позволяват на доставчиците да обсъждат публично работата си – NDA са стандартни дори за предварителен разговор. Вижте отличния подкаст на Nomics на Clay Collin за повече информация за това – “Не, не можем да ви кажем кои са нашите клиенти”.


Публичното обсъждане на нашите зараждащи се B2B предложения също може ненужно да подаде ръка на конкурентите. И в крайна сметка все още търсим годни за продуктовия пазар – непрекъснато усъвършенстваме нашите предложения въз основа на обратна връзка от потребители и клиенти и в резултат на това често нямаме новини, които да споделяме, дори докато работим яростно по развитието.

Независимо от това, ще се постараем да постигнем правилния баланс в останалата част от тази публикация.

Нищо не е важно, с изключение на Fit-Market Fit

В крипто е лесно да се разсеете от краткосрочните пазарни движения – но в крайна сметка полезността на продуктовия пазар + токен е това, което движи успеха на криптопроекта. И докато не получите продукт, който потребителите обичат, цялото ангажиране на общността и пускането на продукти в света не може да реши този проблем.

И така, как работим за това?

Ще се впуснем в това скоро, но тъй като сме на темата за разработването на продукти, нека първо премахнем домакинството:

Залез на продукта за търговски сигнали

От днес вече не приемаме регистрации за продукта за търговски сигнали. Ако сте един от стотиците потребители, които все още активно използват сигнали, ние с удоволствие ще продължим да поддържаме услугата вместо вас, стига да можем. Няма обаче по-нататъшно развитие на продукта за сигнали, тъй като насочихме вниманието си към предложенията за B2B търговия за институционални и корпоративни клиенти.

Ако искате да прекратите абонамента си и да свалите монетите си, можете да свалите вашите токени тук, но разбира се можете да продължите да останете абонирани и за услугата.

Докато нашият подход към изграждането на продукта за търговски сигнали беше да се движим бързо и да разчупваме нещата, новият ни фокус върху търговията с продукти за институционални клиенти изисква по-внимателен и стабилен подход. В резултат на това решихме да се придържаме към това фундаментално правило – ние не предлагаме продукт, който не сме проверили със собствения си капитал.

Пътят напред на CoinFi

Радваме се, че дори като малък екип от 8 души, през последната половин година изградихме значителна институционална инфраструктура за търговия.

Ние се борим сами с него всеки ден и той вече дава реална стойност на клиентите – макар и малък брой клиенти. Продължаваме да повтаряме това, което сме изградили, както чрез тестване със собствен капитал, така и чрез работа с клиенти.

Ето пример от реалния живот за това как системите за търговия, които разработваме, се използват от клиентите.

Институционална технология за търговия за предприятия

Купувачите и продавачите на монети извън топ 20 често трябва да чакат дни, докато поръчките им бъдат изпълнени. Това е проблем за проектите, тъй като те искат да направят процеса на закупуване на техния токен възможно най-триене.

Предизвикателството възниква от факта, че няма много много естествени купувачи или продавачи на жетони с малка капитализация във всеки един момент от времето, създавайки твърде широки спредове, което допълнително намалява търсенето на токена. Докато първото не е проблем, който технологията може да реши, второто е.

Чрез използване на алгоритми за търговия, които анализират несъответствия в книгата с поръчки във всички налични пулове на ликвидност, реалният обем на търговията може да бъде увеличен, като се поставят реални оферти и оферти на пазара, срещу които естествените купувачи и продавачи могат да търгуват, като по този начин затяга спредовете.

Тази технология е от полза за проекта и за притежателите на техните токени, тъй като наличието на по-строг спред (т.е. осигуряване на по-добри цени) в крайна сметка подобрява ликвидността, създава икономии на разходи за крайния купувач и продавач на проектния токен и увеличава реалния обем на търговията – всички от които снежни топки помежду си в добродетелен самоподдържащ се цикъл..

Всичко започва с обобщена книга с поръчки.

Какво е обобщена книга за поръчки?

Обобщената книга за поръчки поглъща всички оферти и оферти на токена, изброени на всички борси във всички двойки, и го поставя в една единна книга с поръчки под една валута на котировката. Това се прави, за да имате най-добрата оферта и офертна цена по всяко време.

Обобщената книга с поръчки е изходна инфраструктура за търговия за всякакъв вид институционална търговия – в края на краищата не можете да изпълните каквато и да е сложна стратегия, ако дори не можете да определите коя борса има най-добрата цена и ликвидност в даден момент.

За целите на това обяснение ще разгледаме хипотетичен знак „ABC“, търгуван на Binance, OKEx и Huobi.

Ето как изглежда книгата за поръчки Binance за ABC / BTC:

Можете да видите разпространението на книгата за поръчки на Binance е (0,003780 / 0,003700) – 1 = 2,2% Това означава, че средно купувач или продавач на този жетон на проекта плаща цена от 2,2%

Ето как изглежда книгата за поръчки OKEx за ABC / BTC:

Ето как изглежда книгата за поръчки на Huobi за ABC / BTC:

Когато всички книги с поръчки се комбинират в обобщена книга с поръчки, изглежда така (цветовете се запазват еднакви, за да се покажат оригиналните борси).

По-горе е най-простият пример за обобщена книга с поръчки – истинската обобщена книга с поръчки също ще включва / ETH и / USDT и други двойки котировки, превръщайки всички цени в единична валута от 1 котировка и ще позволи на системата да изпълнява спрямо валутата на котировката на книгата, дори ако ликвидността е в друга търговска двойка.

Алгоритъмът за търговия чете тази обобщена книга с поръчки и определя къде автоматично да пускате поръчки на пазара, като цитира с още по-строги цени и улеснява търгуването на физически купувачи и продавачи.

Важна забележка: Това НЕ е същото като практиката за създаване на изкуствен обем на търговия чрез търговия напред-назад с едно и също лице. Вместо това, нашата технология прави реални поръчки, срещу които купувачите и продавачите могат да търгуват, и тя е в състояние да направи това поради естествената ценова дисперсия на цените между пазарите.

В горния пример потребителят може безопасно да направи поръчка за покупка (оферта) от 0,003745 за 1522 монети на Binance, тъй като веднага след като тази оферта бъде ударена, алгоритъмът може едновременно да се обърне и да продаде на OKEx на същата цена и размер, т.е. на нулата.

Ето как би изглеждала преработената книга за поръчки за ABC на Binance с алгоритмичната технология на CoinFi, която автоматично прави поръчка (обозначена в синьо).

Както можете да видите, разпространението е намалено от 2,2% на 0,93%, спестявайки на потребителите средни разходи от 1,27%. Въпреки че това може да изглежда сравнително малко, когато се повтаря в няколко сделки, тези спестявания могат да се усложнят с течение на времето.

Този обяснен по-горе алгоритъм е прекалено опростена пример за технология CoinFi, използвана за осигуряване на ликвидност за проекти, и такава, която може да се споделя, без да се разкрива собствена технология. Това е изключително полезно за купувачите и продавачите, тъй като стеснява разпространението на токен, осигурявайки по-добри цени за потребителите и повече реална ликвидност за проекта.

Ликвидността поражда ликвидност

В търговията се казва, че ликвидността поражда повече ликвидност. Колкото повече токенът извършва транзакции в легитимен обем от органични купувачи и продавачи, толкова повече той показва интерес към маркера, който води до по-нататъшен потребителски интерес и приемане.

Тъй като крипто пазарът става все по-усъвършенстван и институционализиран, едновременно с това правим количествен и управляван от данни анализ на пазарните данни, за да наклоним нашите цени за покупка и продажба.

Това е един много опростен пример за това как технологията за търговия на CoinFi в момента се използва от корпоративни клиенти. Също така се сдвоихме като доставчик на технология с бели етикети с други доставчици на услуги в пространството, които имат достъп до институционални клиенти и проекти.

Използване на нашата институционална инфраструктура за търговия на ниво за по-добър опит в търговията на дребно

Докато фокусът ни беше върху нашите B2B предложения за търговия, осъзнахме, че част от това, което изградихме през последните шест месеца, може да предостави огромна стойност и на търговците на дребно. Нашата теза винаги е била, че голяма част от инфраструктурата, която съществува в акции, също ще е необходима на крипто пазарите и все още виждаме същата тази възможност.

Проведохме десетки интервюта с потребители през последните няколко месеца; задълбочени, 1 към 1 разговори с криптотърговци от общността CoinFi, получаване на по-добро разбиране на вашите търговски навици и проучване как можем да използваме технологията за търговия, която изграждаме за нашите B2B клиенти, за да подобрим опита на търговията на дребно.

В тези интервюта с потребители показахме на някои от вас да надникнат какво изграждаме от страна на B2B и как може да се използва за подобряване на търговския опит на дребно и реакцията беше много положителна. Въпреки че все още сме в началото на разработването на тази продуктова идея, въз основа на вашите отзиви ще продължим да итерираме и тестваме с повече потребители.

Какво ще кажете за COFI Token?

Тъй като обявихме своя пивот през март, един от най-често срещаните въпроси, които получаваме от членовете на общността (особено с нагряването на крипто пазара), е „как ще работи моделът на токените след пивота?“

Изминаха 2 години, откакто обявихме оригиналния модел на символа в нашата бяла книга и много неща се промениха. Крипто се движи бързо и е ясно, че моделът на символите, който ще продължи напред, ще трябва да се развива заедно с него.

Нашата гледна точка е, че за всеки токен на помощната програма, като COFI, формулата за успех идва на първо място от осигуряването на много полезни маркери, а полезността на токените идва от – познахте – пригодност на продуктовия пазар. Подхождаме към всяка продуктова идея с оглед на необходимостта да предлага полезност на притежателите на жетони, но това се основава на изграждането на продукт, от който потребителите се нуждаят.

Продължаваме да изграждаме и повтаряме пътя си към пригодност на продуктовия пазар. Ще обявим ревизиран модел на символи само когато сме уверени, че имаме продукт, който може успешно да се мащабира. Разбираме обаче и че притежателите на символи искат да знаят откъде ще дойде тяхната помощна програма и какво планираме.

Въпреки че основният ни фокус е върху създаването на стойност чрез полезност, ние също проучваме по-креативни начини за предоставяне на допълнителна стойност на притежателите на COFI:

Фонд, подкрепен с токени?

Що се отнася до нашите B2B продукти за търговия, единственият начин да гарантираме стабилност е да поставим парите си там, където ни е устата – ние не пускаме нито един продукт, който не сме тествали сами. За да тестваме бойно нашите системи, както и да изпълним нашата вътрешна стратегия за управление на хазната, ние изградихме неутрални пазарни системи за търговия на върха на инфраструктурата, която изграждаме за клиенти.

В момента тази система извършва пазарно неутрални сделки с малка част от нашия оборотен капитал и през последните месеци доказа, че може да бъде печеливша – макар и в ограничен мащаб.

Въпреки че собствената търговия не е във фокуса на проекта CoinFi, фонът на нашия екип е много подходящ за изграждане на печеливши системи за търговия, а моделът на фондовете е друг потенциален път напред за проекта CoinFi – особено когато местата и възможностите за предлагане на символи за сигурност идват на линия. Въпреки че сме изцяло в проучвателна фаза, ние ангажирахме юрисконсулт, за да разберем по-добре дали има път към генериране на възвръщаемост за притежателите на токени чрез модел на фонд, чрез допълнителен токен за сигурност, издаден на настоящите притежатели на токени COFI.

Като отказ от отговорност, това е изключително предварително и само проучвателно. Не е предназначено да бъде съобщение и ние силно препоръчваме срещу вземане на търговски решения по отношение на COFI токена въз основа на тази информация. Съществуват някои много значителни правни и регулаторни пречки, свързани с изплащането на дивиденти (или нещо подобно на дивидент) чрез комунален маркер (който е COFI), но ние активно проучваме нови начини за предаване на възможно най-голяма стойност на настоящите притежатели на COFI токени.

Очаквайте още актуализации скоро и продължете от Telegram

Занапред ще преобразуваме официалния телеграмен канал CoinFi в канал за съобщения само за четене и ще използваме WordPress коментари като наш основен двупосочен комуникационен канал, за да отговорим на въпроси и да получим обратна връзка от общността.

Целта е да се позволи на потребителите да изразят своите притеснения и въпроси, без предизвикателствата при използването на Telegram в реално време като официален канал за поддръжка.

Това не е решение, което взехме с лека ръка. Ние признаваме, че Telegram е основна част от крипто общността. Винаги сме имали философията, че трябва да допускаме несъгласие и критики в Telegram.

Но Telegram никога не е проектиран да бъде основната платформа за бизнес комуникация и подкрепа. Той има много недостатъци, които създават потребителско изживяване на второ ниво. Естеството на чата в реално време е, че честотата и скоростта се предпочитат пред качеството. Telegram има много шум и слаб сигнал. Безумният коментар има също толкова голяма тежест и изисква точно толкова време за разглеждане, колкото качествена обратна връзка или обмислени конструктивни критики. Подвеждащото FUD или идиосинкратичните предпочитания на един-единствен трол се излъчват нефилтрирани. Въпросите (конструктивни и по друг начин) се повтарят отново и отново, докато отговорите се губят в етера – не е предназначена игра на думи!

Докато доразвиваме нашите B2B предложения, ние също така трябва да представим по-професионален фронт на клиентите и партньорите и сме получавали многократни отзиви от потенциални институционални партньори (които често не са толкова вградени в крипто общността), че FUD и тролингът в телеграмата е повод за безпокойство.

Напълно разбираме, че общността се нуждае от изход за конструктивна дискусия, в допълнение към факта, че ВАШАТА обратна връзка е ценна и критична за развитието на продуктите на CoinFi. Докато продължаваме напред, основният канал на Telegram ще бъде само за съобщения, тъй като посоката на проекта CoinFi стана по-ясна през последните няколко месеца, ще публикуваме актуализации в блога по-редовно, занапред.

Въпреки че каналът на Telegram ще бъде само за съобщения, ние препоръчваме вашите отзиви и въпроси чрез:

  1. Искане по имейл до [имейл защитен]
  2. Оставяне на въпроси и коментари в раздела за коментари в блога на нашите публикации за актуализация.

Частният канал CoinFi Ambassadors също ще остане отворен за обсъждане и екипът ще се включва от време на време, за да отговаря на въпроси и да отговаря на обратна връзка, както и да продължава да разпределя седмични награди за COFI.

Ако имате въпроси или отзиви за тази актуализация, моля, оставете коментар по-долу и всички от основния екип ще четем, преглеждаме и отговаряме през следващите няколко дни.

Ако все още четете това, сте били с нас на дълго пътуване, но сме оптимисти, че това е само началото! Благодарим както винаги за вашата непрекъсната подкрепа и скоро ще говорим отново!

Наздраве,

Екипът на CoinFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector