Втората вълна: Нова зора за биткойните и пазара на криптовалути

Началото на ново десетилетие завършва в безупречен стил за всеки притежател на биткойн (BTC), тъй като на 28 ноември 2020 г. цената определи рекорд от 19 788 долара за всички времена, което повиши вниманието на света за пореден път от юначеството през 2017 г. Този път обаче пътят до върха беше много по-различен от 2017 г., като се има предвид, че пазарите вече са зрели и институциите започват да се присъединяват.

Говорейки с Business Insider, Крейг Ерлам, старши пазарен анализатор в Oanda, похвали съпротивата, оказана от бикове на BTC,

„Преминаването към неизследвана територия и психологическият тласък, който би дошъл с подобен ход, биха могли да задвижат Bitcoin агресивно нагоре.“

Altcoins също са били свидетели на силен период на растеж през 2020 г. – най-големият от тях, Ethereum (ETH), отчитащ над 3X ръст – подхранван главно от нарастващия пазар на DeFi.

В тази статия ние се фокусираме върху бушуващия пазар на крипто бикове, най-високото ниво на биткойн за всички времена, прогнозите за бъдещите цени през 2021 г. и общото състояние на пазара в бъдеще.

Нова зора за биткойн: Може ли това рали да продължи?

На 12 март цялостният крипто пазар се сблъска с най-лошия дневен процентен спад, тъй като BTC падна до нива под $ 3 500, докато критиците пророкуваха смъртта на BTC. Въпреки това, през годината пазарите на BTC останаха устойчиви след срива на Черния четвъртък, въпреки че мрежата преживя наполовина и глобалната пандемия променя начина на живот на инвеститорите.

По-долу разглеждаме различните причини, които предизвикаха скок в Цена на биткойн до рекордно високи $ 19 907 според данни, събрани от Phemex обмен.

      Институционалният биков инерция

За разлика от 2017 крипто бика, който беше главно причинен от FOMO на пазара на инвеститорите на дребно, този път изглежда, че пистата беше силно повлияна от институционални инвеститори. Grayscale, институционална инвестиционна компания за цифрови активи, обяви на 4 декември, че общите активи на Bitcoin под управление сега възлизат на 10,5 милиарда долара, след като добавиха над 7 000 BTC в касата им на ден.

12/03/20 АКТУАЛИЗАЦИЯ: Нетни активи в управление, притежания на акция и пазарна цена на акция за нашите инвестиционни продукти.

Общо AUM: 12,6 милиарда долара$ BTC $ BCH $ ETH $ ETC $ ZEN $ LTC $ XLM $ XRP $ ZEC pic.twitter.com/zse0K5NbZY

– Сива скала (@Grasyscale) 3 декември 2020 г.

Това, наред с последните покупки на BTC от PayPal (които започнаха да купуват и продават крипто на своята платформа) и Square (които интегрираха покупки на Bitcoin в Cash App) показва въздействието на институциите при формирането на бушуващия биткойн пазар на бикове.


      Милиардерска фантазия

Не само големите корпорации и институции се интересуваха, но и хора с висока нетна стойност. Една широко разпространена история за покупките на биткойн е Майкъл Сайлър, главен изпълнителен директор на MicroStrategy, който закупи над 275 милиона долара биткойн, като същевременно повлия на голяма част от неговата компания, която държи BTC като държавен резервен актив.

След покупка на Bitcoin през октомври на стойност 475 милиона долара, MicroStrategy наскоро обяви плановете си да използва a $ 400 милиона конвертируема банкнота от Фед, за да добави към своя запас от съкровищни ​​резерви – първи по рода си мега ход.

      Напрежението на DeFi

И накрая, крипто индустрията също стана свидетел на абсурдния растеж на екосистемата на децентрализираните финанси (DeFi), която изигра своята роля за стимулиране на крипто пазара. Според DeFi Pulse, пространството на DeFi преживява великолепен растеж от над 2500% през 2020 г. с общата стойност на блокираните активи (TVL), нараствайки от минимума от 559 милиона долара на 13 март до почти 15 милиарда долара в началото на декември.

Ethereum е най-големият бенефициент на бум на DeFi, като се има предвид, че повечето приложения са изградени на върха на блокчейна. Вторият по големина токен премина границата от 600 долара през ноември, определяйки тригодишен връх от $ 635 според данните от обмена на Phemex.

Скок в обемите на търговия на централизирани борси

В месечния отчет на ноември от Coingecko, търговия на повечето централизирани крипто борси регистрира годишни върхове след нарастването на крипто търсенето на пазара. Независимо от това, през Q4 2020 крипто общността приветства използването на децентрализирани борси като Uniswap, Sushiswap и Paraswap.

Най-високите централизирани и децентрализирани борси за месечен обем на търговия бяха свидетели на темп на растеж от 97,8%, поставяйки нов връх от 348 милиарда долара в обем на търговия. Бичият прилив носеше и по-малките борси, като други като борсата Phemex удвоиха обема си на търговия през ноември. Базата, базирана в Сингапур, регистрира 109% месечен темп на растеж на обемите си за търговия по двойки BTCUSD към 30 ноември, Coingecko данните показват. ETHUSD обемите на търговия на борсата отбелязаха още по-впечатляващ ръст – нараснаха със 150% на месечна база до 3,96 милиона долара.

Непрекъснат бичи пазар за биткойн?

Оттогава бичият пазар на биткойн се забави, след като достигна рекордни високи нива – с цената, стабилизираща се под отметката от 18 500 долара. Въпреки това, няколко анализатори все още прогнозират продължаване на бичия импулс за определяне на цената след психологичното ниво от 20 000 долара. Според Анализатори на Bloomberg, цената на BTC може да достигне $ 50 000 при следващия си бик през 2021 г., което означава трилион долара пазарна капитализация за криптовалутата.

Като цяло, тъй като крипто пазарите заплашват евентуален бик през 2021 г., инвеститорите, институциите и потребителите се стремят към по-нови върхове на Bitcoin и крипто пазара..

Възползвайки се от следващия бик

Ако има още един бик (или все още сме в един), трябва да сте добре подготвени за него. Разбирането на спот и фючърсния пазар, наличието на сигурен портфейл, намирането на удобна и добре регулирана борса и нискотарифните такси за търговия са от решаващо значение за печелившото пътуване в крипто. Phemex предлага всички тези качества плюс още функции, за да направи вашата крипто търговия възможно най-безпроблемна.

Като напълно регулиран доставчик на парични услуги (MSB) с Отдела за борба с финансовите престъпления, Phemex позволява на инвеститорите на дребно и институциите да търгуват с множество криптовалути и други финансови инструменти. Борсата предлага три основни търговски пазара – спот търговия, договорна търговия (с до 100X лост) и симулирана търговия (демо версията, която ще ви помогне да се научите да търгувате).

Можете да намерите повече за търговията на платформата тук. Такси и условия за търговия са обяснени и на тази страница.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector