PR: Търговска революция от 50x.com: Промяна в начина, по който мислим за търговията!

Първата и единствена в света борса за криптовалута с Any2Any технология успешно завърши бета тестване на третата версия на ядрото за квантова търговия с вграден поток на ликвидност, който напълно ще промени представата за борсова търговия.

Изненадващо, всички съвременни борси, както преди стотици години, все още използват фиксирани двойки за търговия, които по никакъв начин не са свързани на нивото на търговското ядро ​​и системата за съвпадение на поръчките. Всяка книга с поръчки съдържа само поръчки, направени в определена двойка. Въпреки че се появиха стотици криптовалути, няма да можете директно да обменяте една за друга на борса, където цените се определят от самите потребители – първо ще трябва да я промените в една от две или три поддържани „базови валути“ от борсата и след това да го прехвърлите на друг или да използвате услугите на обменници, арбитражи, като по този начин трябва да платите увеличени такси.

Резултатът от тригодишното развитие на 50x.com екип беше иновативно търговско ядро, базирано на облачна технология и квантови принципи за комбиниране на поръчки: въпреки че концепциите за търговска двойка се запазват на ниво потребител и интерфейсът е напълно идентичен с обикновената борса, всички поръчки вътре в ядрото съществуват в един пространство и нямат стабилна връзка между продавач и купувач, комбинирайки максималния брой поръчки във всички търговски активи едновременно.

Според самите разработчици е невъзможно да се предскаже напредъкът на изпълнението, след като е добавена друга поръчка, тъй като всяка нова поръчка добавя ликвидност към част от системата, като по този начин променя нейното състояние и топология. Същият ефект се наблюдава и в квантовата физика, където присъствието на наблюдател променя резултатите от експеримент. Потребителите се възползват само от това, тъй като системата често намира по-изгодни опции, докато изпълнява друга поръчка.

Предимствата от използването на новата технология Any2Any са видими веднага: една поръчка в търговска двойка веднага създава една и съща ликвидност във всички търговски двойки, съдържащи този маркер. Тоест, един потребител може да направи поръчка за закупуване на DASH за биткойни, докато всички останали получават възможност да продават DASH за някоя от валутите, изброени на борсата.

Старата разделена технология на „пазарите“ непрекъснато се натъкна на традиционни проблеми, които бяха забележими дори на националните фондови борси, т.е. липса на ликвидност в повечето инструменти и концентрацията й в „сини чипове“, което доведе до намаляване на възможностите за търговия. Кръстосаната търговия с по-често наблюдаеми силни движения, при които човек може бързо да печели пари, беше запазена за напреднали арбитражи, които се хвалят със собствени търговски роботи. Имаше и инфраструктурни ограничения, което правеше икономически невъзможно поддържането на голям брой книги за поръчки.

The 50x.com борсата предлага напълно различен подход към търговията, където стотици и хиляди кръстосани курсове са достъпни за всеки потребител точно в терминала. Благодарение на технологията за преливане на ликвидност Any2Any, можете да изберете всяка двойка от наличните на борсата активи и да търгувате с нея. Докато поръчките, направени, например, в книгата за поръчки DASH / QTUM, автоматично ще се появят във всички други книги за поръчки DASH / * * / DASH и QTUM / * * / QTUM. И това ще доведе до факта, че дори и най-екзотичната книга с поръчки ще събере цялата ликвидност за монетите от тази търговска двойка.

Каква е ползата от търговията?

Първата и очевидна полза е възможността за директна търговия между монети, без да се плащат двойни комисионни. Ако искате да превключите от DASH на QTUM, просто направете поръчка в книга с поръчки на DASH / QTUM. Това е много по-бързо, отколкото първо да продадете DASH и след това да закупите QTUM. И най-важното е, че правите само 1 поръчка и следователно плащате комисионната за търговия само веднъж.

Второто предимство е възможността за преглед на книгите за поръчки / графики в екзотични двойки и съответно огромен брой нови инструменти за търговия, чиито лихвени проценти често отиват в по-широки канали от основните инструменти. Това означава, че те имат по-голям потенциал за печалба.

Третото предимство е многократно увеличаване на ликвидността за всяка монета. Тъй като цялата ликвидност на борсата се сумира по монетите, независимо в каква двойка са поръчките, ликвидността ще бъде налична и при други двойки. Това прави манипулирането на ставките много по-трудно.

Как е възможно?

Факт е, че 50x.com борсата е разработила търговско ядро ​​с уникална архитектура, която работи с цели графики на транзакции, а не с единични поръчки. Това ви позволява да намалите стотици и хиляди кръстосани поръчки в различни валути в рамките на една транзакция и да създадете кръстосани поръчки.

 Защо няма такова нещо на други борси?


 Архитектурата на ядрото Any2Any е коренно различна от стандартните търговски ядра и изисква многобройни иновативни решения по време на създаването му. Редовните борси не могат да преминат към Any към Any technology, без да променят напълно самата основа – търговското ядро.

Други големи борси също са се опитали да създадат технология Any2Any, но само един екип от разработчици е успял да създаде наистина работещ продукт днес.

Можете да опитате да търгувате с новата технология на адрес 50x.com сега – не се изисква KYC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector