Най-добрата биткойн алтернатива 2021: Ръководство за Altcoin

На пазара на криптовалути биткойн остава на върха. Въпреки това алтернативните опции за биткойн, наричани „altcoin“, стават все по-популярни сред потребителите. В това ръководство ще разделим пет популярни алткойни, за които трябва да знаете, и ще ги сравним между различни виртуални валути на крипто пазара.

Какво представляват Altcoins?

Алткойн е цифрова валута, подобна на Биткойн, която служи като алтернативна криптовалута. Съществуват алткойни, които предлагат различни видове предимства за биткойните и крипто пазара. Например, някои алткойни подчертават сигурността, по-бързите скорости или по-леките версии, отколкото биткойните, използвайки технологията блокчейн. Тези алткойни могат да бъдат създадени по различни начини, например от нулата чрез добив на етер от виртуални машини или чрез „форкиране“ от протокола. По същество алткойните са точно това, което звучат: алтернативни методи на биткойн с различни функции. Доверените хазартни сайтове, както и популярните борси за криптовалути, приемат редица алтернативни монети за биткойни, така че нека да разгледаме плюсовете и минусите на всяка.

Ethereum

Биткойн GG поддържащо съдържание лого

Ethereum е описан като децентрализиран „суперкомпютър“. Ethereum управлява интелигентни договори – компютърен протокол, предназначен да улесни, провери и наложи това, което е „договарянето или изпълнението на договор“, без да е необходимо да преминава през трета страна. Криптовалутата, използвана в рамките на Ethereum, е известна като „Ether.“ Подобно на Bitcoin, Ether е начин на плащане, който може да бъде добиван и изразходван. Подобно на Bitcoin, той също е издържал хард форк, което е довело до Ethereum Classic.

Ръководство за Ethereum

Биткойн SV

Биткойн GG поддържащо съдържание лого

Bitcoin SV е „вилица“, получена от биткойн, създадена от BTC миньори, притеснени за бъдещето на криптовалутата и нейната мащабируемост. Крипто има много по-голям размер на блока в своята блокчейн, за да ускори проверката, като същевременно позволява по-бърза обработка на транзакциите. Обикновено се разглежда като потенциално по-добра монета за бизнеса и предприятието. Също така може да се добива по най-различни начини.

Научете повече за Bitcoin SV

Пулсации

Биткойн GG поддържащо съдържание лого

Ripple е протокол за плащане, създаден от Ripple Labs, създаден да служи като глобална мрежа за сигурни, незабавни и евтини глобални финансови транзакции, без да има обратно връщане на такси към потребителите. Плащанията с Ripple са необратими. Ripple използва цифровата валута, известна като XRP (наричана още Ripple). Основната цел на Ripple е да фиксира международния пазар на плащания, който е затруднен от такси, обменни курсове и време. Ripple обаче не може да бъде добиван. Ripple създаде партньорства с някои банки по света и се счита за най-добрата биткойн алтернатива на тези, които търсят глобално приемане.

Научете повече за Ripple

Litecoin

Биткойн GG поддържащо съдържание лого

Litecoin е друга вилица на биткойн. Създадена от Чарли Лий, това е криптовалута, която на практика е същата като биткойн с някои ключови разлики. Крипто се описва като по-бърза алтернатива на обработката на блокове към биткойн, като същевременно е по-рентабилна. Това е така, защото използва алгоритъм за доказателство за работа scrypt вместо SHA-256. Въпреки това, Litecoin не държи никъде близо до същата стойност като bitcoin и се счита за среброто за златото на Bitcoin. За мнозина това е най-добрата биткойн алтернатива. Litecoin може да се използва и с него също може да се играе в избрани онлайн казина.


Научете повече за Litecoin

EOS

Биткойн GG поддържащо съдържание лого

EOS е децентрализирана блокчейн, разработена от Block.one. Block.one твърди, че EOS може да обработва милиони транзакции в секунда без свързани с тях такси. Основната цел на EOS (както много други криптовалути) е да направи това, което биткойнът може, но по по-мащабируем начин. EOS токените са свързани с мрежата Ethereum, което позволява възможността за изпълнение на интелигентни договори. Хазартните играчи могат да играят с токени EOS в някои онлайн казина.

Научете повече за EOS

Dogecoin

Биткойн GG поддържащо съдържание лого

Dogecoin е отличен пример за алткойн, за който никога не се очакваше да успее, но го направи. Тази алтернатива на биткойн първоначално е създадена като „jokecoin“, потребителите на крипто се стичат към монетата и й дават малко легитимност. Монетата обаче има безкрайно производство, което поддържа цената изключително ниска. Ниската цена има тенденция да се държи относително стабилно с по-малко колебания, отколкото ще видите при други алткойни или биткойни.

Ниската цена е една от причините много хора да се стичат към монетата. Dogecoin също се счита за утилитарна монета и се използва за всичко – от покупки до хазарт онлайн. Редица онлайн казина приемат Dogecoin за депозити въпреки ниската му стойност.

Научете повече за Dogecoin

Как да закупите Altcoin с Fiat

Крива валута Altcoin Бар диаграма

Ако търсите как да закупите алткойни с щатски долари или други фиатни валути, първото място, от което да започнете, са борсите за криптовалути. Борсите като Binance и eToro предлагат голямо разнообразие от възможности за закупуване на цифрови валути. Можете да направите банков превод в щатски долари или фиат на сайта и след това да използвате тези пари, за да купите Bitcoin или altcoin.

Ще трябва да направите проучване, тъй като обменът на altcoin варира. Например, не всички борси ви позволяват да търгувате Ripple, EOS или Dogecoin. Внимавайте с по-новите борси и се придържайте към тези с доказан опит. И накрая, никога не оставяйте вашите altcoin на борса. След покупката го прехвърлете в предпочитания от вас портфейл за алткойн.

Научете повече за закупуването на крипто с Fiat

Други начини за придобиване на Altcoin

Купуване на биткойн

Ако не искате да преминете през борса на altcoin, за да купите крипто, имате опции. Първият е да използвате алткойн банкомат. Можете да намерите физически банкомати по целия свят, които ще ви позволят да купувате altcoin, използвайки вашата банкова сметка или фиат. След това получавате разпечатан ваучер, който след това можете да задържите или депозирате в портфейла си. Най-добрите алткойни за закупуване на банкомат са Litecoin и Ethereum. Уловът при тази опция е, че ще плащате такси за транзакции и премия за покупката си.

След това винаги можете да опитате и да придобиете altcoin чрез различни онлайн кранове. Смесителите Altcoin ви дават малки количества алткойн, които след това можете да изпратите в портфейла си. Проблемът с крановете е, че дадената сума едва ли си струва труда и понякога отнема много време, за да получите достатъчно, за да го изпратите в портфейла си.

Друг вариант за получаване на алткойн е да се обменя биткойн за него. Много борси ще ви позволят да депозирате биткойн и след това да го използвате за закупуване на алткойн. След това можете да изтеглите средствата, инвестирани в криптовалута, в портфейла си за altcoin. Освен това, ако играете в онлайн казина, някои ще ви позволят да депозирате в биткойн и по-късно ще ви позволят да осребрявате с помощта на алткойн.

Онлайн хазартът е друг начин да спечелите Altcoin

Разбиране на цената на алткойните

Копаене на биткойни на компютри

Преди да вземете решение за най-добрия altcoin за закупуване, трябва да обърнете внимание на различни фактори, които влияят върху цената на altcoin. Първият е цената на биткойн. Цената на BTC ще повлияе пряко на цените на алткойн, както добри, така и лоши. По време на бума през 2018 г. цените на алткойн се повишиха навсякъде. С падането на биткойните цената на алткойните рязко се срина.

След това алткойните могат да бъдат повлияни от различни външни фактори. Спекулативните новини и слухове могат да наложат промени в цените на altcoin. Потребителите могат да опитат скандал с помпа и изхвърляне, което може да доведе до колебания в ценообразуването. Промените в правителствената политика също ще повлияят на цените на altcoin. Ценообразуването на Altcoin също обикновено ще скочи, когато нова борса започне да предлага монетата, особено ако борсата е с висок профил. Като такива, винаги трябва да обръщате внимание на последните новини около altcoins.

Научете повече за историята на Bitcoin

Бъдете информирани за нови алткойни

Биткойн казино софтуер

Умните инвеститори винаги търсят нови възможности за инвестиции и същото важи и за закупуването на алткойни. Има нови алтернативни опции за биткойни, които редовно излизат на пазара. Често ще чуете за първоначално предлагане на монети (ICO), което ще ви позволи да бъдете един от първите осиновители на монетата. В противен случай ще научите за тези валути чрез новинарски статии или когато те попаднат на борса.

Обърнете внимателно целта на altcoin и целта на технологията. Ако не предлага нещо ново и различно от други алткойни, вероятно не си струва да инвестирате. Не позволявайте на думи като „монета с отворен код“ да замъгляват вашата преценка. Много нови алткойни се провалят или запазват много малка стойност. По-добре би било да инвестирате в стабилна монета като Основен знак за внимание, отколкото да рискувате с надценен нов алткойн.

Бъдете информирани за последните новини на Altcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector