Как да харчите биткойн

Проверка на вашия баланс на биткойн

Чрез онлайн или мобилен портфейл като BitPay, Blockchain.info, Coinbase.com, Exodus или Shakepay, потребителите трябва само да въведат паролата си.

Разходване на биткойн

Първият екран, който се появи след влизане, ще покаже баланса. Двуфакторното удостоверяване може да е активирано. Ако случаят е такъв, щракнете върху бутон, за да изпратите код за потвърждение на телефона си. И обратно, отварянето на приложение за генериране на произволни числа като Google Authenticator на телефон и въвеждането на числата в текстово поле на първия екран след влизане ще свърши работа.

След като потребителят има достъп до средства, е време да похарчи. Харченето на пари е лесно, независимо от избраната валута. Една разлика с биткойните е, че потребителите трябва да предприемат допълнителна стъпка за проучване на търговци, готови да го приемат, преди да решат да направят покупка. Някои големи онлайн търговци като Overstock.com и NewEgg.com вече са в много години Биткойн осиновяване. Други все още наваксват.

Разбира се, биткойн не е само за закупуване на продукти и услуги. Той има различни приложения. Хората също дават биткойн за благотворителност, изпращат го на приятели и семейство и дори го използват за хазарт. Да се ​​научиш да го използваш е страхотно умение. Особено, тъй като идеята на обществото за парите става по-тясно свързана с технологиите.

Ето кратко ръководство за това как да харчите и използвате биткойни.

Покупката с биткойн наистина става по-лесна

Преди малко повече от девет години Laszlo Hanyecz го купи две пици на Papa John’s за 10 000 биткойна. Малко знаеше, че хилядите биткойни в крайна сметка ще струват милиони долари. Тогава нещата не бяха толкова лесни за намиране на търговец на биткойни. Днешният свят е много различен. Ето само списък с други големи търговци на дребно, които сега поддържат биткойн, приемане на цифрово злато и други криптовалути.

 • Домино пица
 • Метро сандвичи
 • Shopify
 • Ивица
 • AT&т
 • Virgin Galactic (включително Virgin Mobile и Virgin Airline)
 • Уикипедия
 • Плейбой
 • Expedia и много други

И така, как обикновено работи процесът на закупуване на биткойн? Отново е наистина просто и също толкова лесно, колкото използването на карти за подаръци, кредитни карти или дебитни карти онлайн. Изберете елемент за покупка, щракнете върху бутона за плащане и изберете Bitcoin като начин на плащане. Повечето търговци ще покажат или QR код, или адрес на портфейла на Bitcoin на екрана за плащане (дълъг низ от буквено-цифрови знаци) или и двете, а купувачът може просто да сканира или копира кода / адреса. След като адресът на биткойн бъде запазен в клипборда, той може да бъде поставен в полето за изпращане на портфейла на подателя. Транзакцията отнема няколко минути, за да се потвърди в блокчейна. След това търговецът потвърждава поръчката и отвежда купувача до екран за благодарности. Това е!

Даряване на биткойн за благотворителност

Все повече благотворителни организации и други видове организации с нестопанска цел сега приемат дарения от Биткойн. Има три основни причини за това:

Първо, много проекти за криптовалута, които събират средства чрез първоначални предложения за монети, са регистрирани като организации с нестопанска цел. Идеята за финансиране на нестопански организации с криптовалута е доста добре заложена в света на биткойните.

Второ, причината за даряването на биткойн става толкова популярна е, че изпращането и получаването на биткойн е много по-евтино от изпращането и получаването на фиат валута. Това е особено вярно, когато става въпрос за финансиране на проекти в развиващите се страни и страни от Третия свят – което, разбира се, правят много от най-големите благотворителни организации в света. Защо да харчите голяма част от транзакцията за такса за банков превод, за да построите домове в Африка, когато блокчейнът може да го направи за стотинки на долара и да го стигне по-бързо? Никакви трети страни, които не вземат дарение, не означават повече пари за хората, които наистина се нуждаят от тях. Биткойн ускорява процеса към по-добро.

Третата и може би най-важна причина все повече и повече благотворителни организации да приемат биткойн е просто защото улесняването на хората да даряват, без да се правят допълнителни разходи, кара хората да правят още по-голяма вероятност.


Ето само кратък списък на големи благотворителни организации, които приемат Bitcoin:

Предоставянето на биткойн за добра кауза работи по същия начин като закупуването на продукт. Просто изберете сума за дарение, натиснете плащане, генерирайте адрес на портфейла, за да изпратите биткойни, и изпратете. Дарителите все още ще получават данъчна разписка, точно както при даряване на редовни хартиени пари или дарение чрез кредитна карта.

Най-добрите BTC сайтове за хазарт

Най-високо оценен

# 1

Бовада

Лого на Бовада 125% бонус до $ 3750 125% бонус до $ 3750

 • Реномирани игри

Прочетете рецензия Играй сега

# 2

Черен чип покер

Лого на Black Chip Poker 200% бонус до $ 1000 200% бонус до $ 1000

 • Щедри бонуси

Прочетете рецензия Играй сега

# 3

BetOnline

Лого на BetOnline 100% крипто бонус 100% крипто бонус

 • Приети 4 крипто

Прочетете рецензия Играй сега

Даване на биткойн на приятели и семейство

Даването на биткойн на приятели и семейство е не само евтино и удобно, но е и начин да вдъхновите осиновяването и да образовате познати лица за невероятния свят на цифровите валути. Помогнете на родител, брат или сестра, братовчедка леля или чичо да изтеглят портфейл и да им изпратят малко биткойн Когато видят колко е лесно и бързо, те ще искат да научат повече за блокчейна и биткойните.

Не забравяйте да ги информирате за ползите и рисковете, свързани с купуването на биткойн лично. Едно е да вземеш монети от приятел или роднина, а друго е да поемеш този риск с непознат.

Хазарт с биткойн

The хазартна индустрия винаги трябва да намира нови начини за приемане на различни начини на плащане от играчите. Търговци, банки, държавни и издатели на кредитни карти просто не харесват сайтовете за игри, които не могат да регулират и облагат с данъци. Ето защо все повече спортни книги и казина се стремят да приемат биткойн и други криптовалути.

Процесът на депозиране Биткойн на хазартен сайт и използването им за залагане е лесно.

 1. Влезте в онлайн спортна книга или казино (настолно или мобилно приложение)
 2. Придвижете се до опциите за депозит
 3. Изберете биткойн
 4. Генерирайте адрес, на който да изпратите
 5. Копирайте и поставете адреса
 6. Изберете количеството биткойн за изпращане
 7. Потвърдете транзакцията

След като избраният сайт за хазарт потвърди, че Bitcoin е достъпен за игри, сумата ще бъде преобразувана в долари. Това гарантира, че драматичните колебания в ежедневната цена на биткойните не оказват влияние върху стойността на залог, докато е в ход събитие или игра. След като събитието приключи, доларите след това могат да бъдат конвертирани обратно в биткойни, което позволява на потребителя да изтегли печалбите си.

Тук трябва да харчите, играете, забавлявате и обучавате с биткойн. Не забравяйте да дадете малко и за благотворителност. В крайна сметка биткойн съществува, за да даде на всички по-голям достъп до богатство!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector