Топ портфейли, които поддържат Polkadot

Полкадот (DOT) е ново поколение блокчейн, което е проектирано с възможност за прехвърляне на стойност, данни и информация през множество блокчейни в ненадеждни екосистеми. Polkadot има уникална многоверижна архитектура за обмен и превод, която позволява на различни блок-вериги да комуникират и да обединяват своите изчислителни ресурси за повишена сигурност.

След основаването си през 2016 г. от Gavin Wood, съосновател на проекта Ethereum и стартирането на проекта миналата година, Polkadot се превърна в топ претендент в криптовалутната индустрия. Монетата се нарежда в топ 10 на най-големите проекти за криптовалута по пазарна капитализация и изглежда не се забавя, тъй като продължава да добавя нови функции. 

За хората, които биха искали да имат токени Polkadot (DOT) в портфолиото си, тогава има доста голям брой портфейли, които поддържат Polkadot. Тази публикация осигурява лесно за четене ръководство на високо ниво в 4-те портфейла на Polkadot.

1. Polkawallet 

Polkawallet е мобилен портфейл, създаден специално за екосистемата Polkadot, включително #Substrate, Laminar, Kusama, Acala и потенциално други монети, които се движат на Polkadot. Polkawallet осигурява кръстосана достъпност до вашите DOT маркери, а също така ви помага да управлявате вашите токени, като същевременно участва в залагането и управлението в рамките на приложението.

Polkawallet се предлага като приложение за iOS и Android, има и APK файл за Android за по-технически разбиращи потребители. Polkawallet е функционално горещ портфейл, но използва уникален офлайн модел за студен подпис, който съчетава лесен достъп през интернет с изолирани от мрежата частни ключове, който ви позволява да подписвате транзакции офлайн с QR код. Най-хубавото е, че потребителите запазват пълната собственост върху своите лични ключове и никога не трябва да се притеснявате, че вашите жетони Polkadot ще бъдат откраднати, доколкото вашите частни ключове не са компрометирани.

Основни функции

Един поглед на информация за активите: можете лесно да видите информация за вашите DOT токени и да знаете сумата, която може да се прехвърли, заключи, запази и обвърже с един поглед

Безпроблемни трансфери & постъпления: можете лесно да прехвърлите вашите DOT токени към всеки акаунт в мрежата. Можете да изпратите, като просто въведете адреса на получателя или сканирате QR код. По същия начин получаването на DOT жетони е еднакво лесно и можете да проверите дали токените са изпратени или получени, като прегледате данните в реално време по веригата.

Вградено социално възстановяване: Загубата на достъп до вашия крипто портфейл може да бъде опустошителна, тъй като често е невъзможно да се възстановят изгубените монети. Polkawallet обаче има забележителна система за социално възстановяване, която ви позволява да използвате акаунт за социални отношения, за да възстановите изгубените портфейли.

Удобно залагане: Polkawallet има интуитивен дизайн, който улеснява потребителите, валидаторите и номинаторите да участват в процеса на консенсус. Портфейлът включва и прости графики за анализ на валидатора и прости команди за свързване / освобождаване, промяна на контролер, изплащане или номиниране между другото

2. Разширение на браузъра Polkadot.JS

За хората, които искат да съхраняват DOT жетони на нещо различно от мобилно приложение, разширението за браузър Polkadot.js е прилична алтернатива. Разширението на браузъра Polkadot.js е портфейл без пазене с отворен код, който ви помага да съхранявате и осъществявате достъп до информация, свързана с вашите DOT токени в интерфейса на браузъра Chrome или Firefox. 

Въпреки това, като разширение на браузъра, не е необходимо да се придвижвате до който и да е уебсайт или webapp, но ви дава възможност за достъп и управление на вашите акаунти в Polkadot при взаимодействие с DApps в браузъра, така че да можете да инжектирате акаунти или да подписвате конкретни транзакции. Най-хубавото е, че разширението може да подписва транзакции, без да разкрива информация за вашето DOT портфолио на DApps.


 Основно ограничение на разширението на браузъра Polkadot.js е, че не предлага пълни възможности на портфейла. Може да не успеете да номинирате валидатори, да участвате в процеса на залагане или да изпълнявате сложни команди.

3. Ledger Хардуерни портфейли

Освен съхраняването на DOT токени в мобилни портфейли и използване на разширения на браузъра, Ledger Wallet вече поддържа DOT токени за хора, които искат допълнителен слой сигурност, който хардуерните портфейли осигуряват за съхранение на криптовалути. Портфейлът Ledger за съхранение на DOT жетони е може би най-сигурният метод за съхранение на Polkadot, защото ви помага да държите вашите токени в хладилно хранилище. 

Хардуерните устройства Ledger Nano X и Ledger Nano S вече поддържат инсталирането на приложението Polkadot за управление на DOT с уеб портфейла Polkadot. Хардуерните устройства на Ledger са хардуерни портфейли, които ви позволяват да съхранявате вашите токени и частни ключове в студено хранилище на специално устройство, което не е свързано с интернет.

Можете да инсталирате приложението Polkadot Ledger с помощта на Ledger Live’s Manager и можете да използвате някой от съвместимите портфейли на трети страни, за да управлявате вашите токени. Портфейлите Ledger също ви позволяват да извършвате всякакви транзакции, да залагате вашите DOT токени и да участвате в процеса на управление.

Основната точка на съхранение на DOT жетони в хардуерните портфейли на Ledger е качеството на сигурността, което предоставя като решение за хладилно съхранение. въпреки това, с голяма сила идва голямата отговорност и трябва да се възползвате от многото функции за сигурност и опции за възстановяване на портфейла, които Ledger първоначално предлага. 

Вашият портфейл Ledger има уникална фраза за възстановяване, която ви позволява да си възвърнете достъпа до средствата си, дори ако загубите портфейла. Ако обаче загубите фразата си за възстановяване, практически е невъзможно да възстановите портфейлите и всички средства в портфейла са загубени завинаги.

4. Безстрашен портфейл 

Безстрашният портфейл, разработен от Soramitsu, е друг чудесен портфейл за съхранение на жетони Polkadot. Портфейлът е мобилен портфейл, който работи както на платформите iOS, така и на Android и би могъл да бъде интегриран в Polkaswap DEX. Безстрашният портфейл е приложение без портфейл, което не съхранява данните за вашия акаунт при създателите; по-скоро всички данни, свързани с вашите жетони Polkadot, се съхраняват в частно пространство на приложението на вашето устройство.

Безстрашният портфейл е специално проектиран да бъде удобен за потребителя, като същевременно предоставя на технически разбиращия потребител разширени функции. Fearless Wallet все още се разработва и бъдещите версии ще включват функции за залагане, управление, плащания и покупки с кредитни карти. 

Характеристика

Създаване на кръстосана сметка: С Безстрашен портфейл можете да създавате акаунти за протоколите Polkadot, Westend и Kusama, както и за други мрежи за криптовалута, които поддържат алгоритмите sr25519, ed25519 и ECDSA. По същия начин можете да импортирате по-стари акаунти в Polkadot, Westend и Kusama във вашия Fearless портфейл, като използвате своя мнемоника. JSON файл или начални фрази.

Биометрично удостоверяване: Безстрашният портфейл е мобилно приложение и ви осигурява подобрена сигурност, която използва вградените функции за сигурност на вашето устройство. Например можете да настроите шестцифрени ПИН кодове или да използвате биометрично удостоверяване на вашия пръстов отпечатък или разпознаване на лице.

Динамично управление на акаунти: Безстрашният портфейл също ви позволява да създавате и управлявате множество портфейли на Polkadot в приложението. Можете да създадете множество акаунти, да ги преименувате по ваше желание, да ги пренаредите или премахнете. Можете също да експортирате акаунтите си в други портфейли, използвайки JSON, мнемонични или начални фрази.

Изчерпателни функции на портфейла: Безстрашният портфейл ви предоставя и изчерпателни функции на портфейла, за да видите общия си баланс на DOT и да идентифицирате вашите замразени, заключени, резервирани, подлежащи на погасяване, свързани и необвързващи жетони само с един поглед. Можете също така да видите балансите си в крипто и фиат еквиваленти (USD).

По същия начин потребителите могат да изпращат и получават DOT токени, използвайки адресите на своите акаунти или използвайки QR кодове. Потребителите могат да преглеждат обобщен и подробен изглед на историята на транзакциите, а портфейлът показва екзистенциален депозит, за да покаже, че не случайно анулирате портфейлите си.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector