Добра инвестиция ли е Dogecoin? Бъдещето на Dogecoin

Dogecoin: Шега, която стана обещаваща криптовалута

В технологичната индустрия имаше много анекдоти, където малките несериозни експерименти се оказаха страхотни изобретения. Но не много биха повярвали, че шегите или подигравките могат да доведат до нещо невероятно и обещаващо. Това е историята на Dogecoin – една от монетите, които показаха, обещава да остане.

Кратка история на монетата ни казва, че Dogecoin първоначално е създаден в резултат на шега, направена от Джаксън Палмър през ноември 2013 г. След тази шега, когато програмистът Били Маркус се свърза с Палмър, те решиха да превърнат Dogecoin в реалност. Докато съставяха Dogecoin, Палмър и Маркус планираха да проектират тази монета като приятелска, по-достъпна форма на криптовалута, която може да достигне до всеки потребител по целия свят и в крайна сметка да поеме потребителите, които се отказват от студената сложност на биткойните.

Може да ви хареса също: Крипто връзката на Илон Мъск продължава напред, достига до основателя на Dogecoin Джаксън Палмър

Общността на Dogecoin в процеса си на разрастване се превърна в една от най-активните общности и продължи да набира средства за благотворителни каузи – от зимните олимпийски игри през 2014 г. до NASCAR. През 2014 г. Dogecoin също пуска първия си банкомат с пускане във Ванкувър.

Всичко мина добре до 2015 г. (поне предполагаме, че е така), преди Джаксън Палмър да обяви, че приема „удължен отпуск“ от криптовалутната общност. Наричайки екосистемата „токсична“, Палмър използва случая, за да взриви аспекти на индустрията, като същевременно насърчава потребителите на dogecoin да не изпускат от поглед своите забавни и закачливи корени.

Какво е Dogecoin

Dogecoin е криптовалута, базирана на или може да се каже, че е разклонена от Luckycoin (която от своя страна се основава на Litecoin). Първоначално Dogecoin е проектиран да бъде по-достъпна алтернатива на Bitcoin, Litecoin и други криптовалути. Освен визията да бъде обща и лесна за използване криптовалута, няма никакви новаторски функции, които да отличават Dogecoin от пакета.

Развитието на монетата остава в застой и не е виждало никакви промени или актуализации от напускането на Джаксън Палмър през 2015 г., но значително се е възползвало от подобрения в кода на Litecoin.

Въпреки че разработката не е диференцираща за монетата, това, което всъщност я отличава и добавя стойност към Dogecoin, е силната, оживена, жизнена и най-активната общност, която се е появила около нея и е запазила огъня на Dogecoin жив.

Инфлационни характеристики на Dogecoin

Кодекси, Dogecoin може да не се различава много от другите, но характерно е, че Dogecoin се отделя от повечето други криптовалути. Монетата е по-скоро инфлационна, отколкото дефлационна криптовалута. Биткойн и много други криптовалути са проектирани с твърда капачка на монети. Потенциалният проблем с това е, че след достигане на ограничението може вече да не е изгодно за майньорите да продължат да поддържат системата. Това би довело или до неприемливо високи такси с цел насърчаване на миньорите, или до много дълги срокове на транзакции, тъй като няма да има стимул за обработка на мрежови транзакции.

Създателят на Dogecoin, закъснял участник в играта, се стреми да реши този проблем, като гарантира, че миньорите винаги ще бъдат възнаградени с нови Dogecoin и така винаги ще има стимул да копаят повече монети. Подходът, основан на инфлацията, също е проектиран да замести изгубените монети и да поддържа Dogecoin на стабилни 100 милиарда монети.

За да даде представа за инфлация на Dogecoin, Джаксън Палмър пише през 2014 г .:


„Целта на валутата е да поддържа около 100 милиарда монети в обращение – по този начин след създаването на 100 милиарда Dogecoins, наградите ще продължат по 10 000 за всеки блок. Това ще помогне да се поддържа добивът и да се стабилизира броят на монетите в обращение (като се има предвид изгубените портфейли и различни други начини, по които монетите могат да бъдат унищожени) на 100 милиарда. “

Dogecoin Mining Differentiators

Основната причина, поради която толкова много потребители добиват тази конкретна криптовалута, е, че тя не се нуждае от мощен компютър. Всеки персонален компютър лесно се превръща в добивач на ценни монети. За повечето миньори изчисляването на един блок отнема около три минути. Самият процес на добив не се различава от производството на други криптовалути. За да започнете, един миньор просто трябва да има портфейл Dogecoin и да инсталира специален софтуер. Препоръчително е да го изтеглите от надеждни сайтове – по този начин те могат да защитят не само компютрите, но и самия портфейл.

Случаи на използване на Dogecoin

Dogecoin е привлякъл интереса на хората, тъй като от цялата си история и пътешествие е предназначен да бъде сатиричен и просто за забавление, за да стане важен опорен елемент в света на криптовалутите. Поради тази популярност хората използват Dogecoin по различни причини.

  • Тъй като Dogecoin има невероятно ниски такси за транзакции и бързо време за транзакции, както и относително стабилна стойност, някои търговци го използват като средство за размяна. Например, ако някой иска да изтегли пари от криптовалутна борса, може да е много скъпо да го направи, ако валутата е в биткойн. Следователно някои търговци могат да изберат първо да търгуват своите биткойни за Dogecoin и след това да изтеглят валутата си като Dogecoin, преди по-късно да конвертират отново в нещо друго.
  • Тъй като цената на всяка единица Dogecoin е толкова ниска, много хора я използват чисто за спекулации. Възможно е да закупите много милиони единици, без да харчите цяло състояние, а всяко малко увеличение на цената може да доведе до разумни пазарни печалби.
  • Dogecoin също е много широко приет на почти всяка голяма борса, както и в няколко услуги за незабавен обмен като Shapeshift и Flyp.me. Тъй като Dogecoin е интегриран в Shapeshift, той може да се използва за плащане на голямо разнообразие от услуги и стоки, които имат вграден API на Shapeshift.

Какво движи цените на Dogecoin? | Преглед на Dogecoin

Дори след като е относително стабилен, Dogecoin е силно изменчив и е склонен към големи скокове и големи спадове по свой начин. По-специално Dogecoin е преживял доста бурна история и е склонен към доста резки промени в цените.

През последните три месеца монетата отбеляза ръст от близо 20%, което е комбинация от нейните основни и технически показатели. Неговата ефективност за добив, по-голяма присъща стойност, по-ниска цена са основните елементи, които правят Dogecoin интересен.

Защо Dogecoin може да се издигне в бъдеще?

Инфлационна валута: Може да изглежда неинтуитивно да наричаме инфлацията нещо добро, тъй като прави индивидуалния DOGE по-нисък, отколкото ако имаше недостиг; това обаче е функция, която може да гарантира оцеляването на Dogecoin в бъдеще. Голям брой монети могат да бъдат загубени или повредени в резултат на загуба на хардуер от потребителите, забравяне на паролите на портфейла и др. Това важи особено за криптовалута, като Dogecoin, където потребителите редовно харчат своите монети. Инфлационната монета може да помогне за осигуряване на постоянно предлагане и че добивът също ще бъде поне полупечеливш.

Силна общност: Dogecoin без съмнение има една от най-добрите общности в крипто света. Те също така са събрали пари за благотворителни организации, опитват се да поставят физически Dogecoin на Луната и редовно изпращат Dogecoin като съвети на други потребители като награда за забавно или информативно съдържание, което ги прави достъпни, приятелски и полезни. Тази общност е това, което позволи на Dogecoin да оцелее толкова дълго и това означава, че криптовалутата е малко вероятно да умре скоро, така че е малко вероятно да загубите цялата си инвестиция.

1 дож винаги ще бъде 1 дож: Често срещан рефрен сред общността на Dogecoin е, че независимо до какво се увеличава цената в доларово изражение, 1 DOGE винаги ще бъде равен на 1 DOGE. По същество те казват, че искат да използват монетата като транзакционна валута, а не като спекулативен актив. Това всъщност е много добро нещо от гледна точка на търговеца. Това означава, че въпреки че Dogecoin може да няма модерна технология зад себе си, той се третира като подходяща валута от много потребители, което означава, че има полезна цел.

В случай, че сте решили да купите Dogecoin, тогава трябва да разгледате нашето ръководство за това – къде и как да закупите Dogecoin.

Ето няколко ръчно подбрани статии, които може да ви интересуват да прочетете по-нататък:

  • Бъдещето на Ethereum: Мъртво ли е или ще се издигне?
  • 7 Най-добър проследяващ портфейл за криптовалута & Приложения за управление (2019 АКТУАЛИЗИРАН)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector