10 най-добри Monero портфейли [XMR] Прегледани (издание 2019)

Докато интернет се превърна в неразделна част от живота на всички, с течение на времето хората осъзнаха, че много компании нарушават неприкосновеността на личния живот. С нарастващите случаи на тези нарушения, поверителността бавно започна да придобива значение и сега се превръща във все по-важен и модерен проблем.

С появата на криптовалутата и децентрализираната блокчейн, много хора почувстваха, че светът най-накрая има решение за справяне с проблемите на поверителността. Но с течение на времето всички основни валути, включително биткойн, оставиха следа, която ги направи не напълно лични. Ловът за поверителност доведе до крипто разработчиците да открият нова монета, която използва техники, които помагат за увеличаване на поверителността на транзакцията. Един такъв резултат беше Monero – наистина анонимни цифрови пари, които не могат да бъдат проследени. За което определено ще ви е необходим портфейл за съхранение на вашия XMR. И така, днес тук преглеждаме най-добрите портфейли на Monero, налични в момента.

Какво е Monero?

Търсенето на монета за поверителност доведе до откриването на Monero, което стартира през април 2014 г. Monero се основава на CryptoNote протокол, създаден от псевдоним „Николас ван Саберхаген“. Докато Monero предостави функция като други блокчейн токени и валути, в основата си токенът е криптовалута с отворен код, която се фокусира върху поверителността и децентрализацията. Досега са добити малко над 17 милиона XMR, с обща пазарна капитализация над 1,61 милиарда долара. Това нарежда Monero на 13-то място сред всички криптовалути по отношение на пазарната капитализация и интересът към криптовалутата впоследствие се е увеличил.

Как функционира Monero?

Докато Monero е много подобен на повечето криптовалути и използва публична книга за записване на транзакции и новите единици се създават чрез добив, има няколко неща, които тази монета прави по различен начин, за да подобри поверителността, сигурността и проследяемостта. Това се постига най-вече чрез редица иновативни функции, като скрити адреси и подписи на Ring.

Може също да ви харесат: Прегледани 6 най-добри мулти-криптовалутни хардуерни портфейла

Всичко започва с адреса на Monero Wallet, който е 95 символен низ и съдържа два комплекта частни и публични криптографски ключове. За да се осъществи транзакция с Monero, подателят използва ключа за публичен изглед на приемника и ключа за публични разходи, както и някои произволни данни, за да генерира уникален, еднократен публичен ключ. Докато този ключ се вижда публично в блокчейна на Monero, само страните, участващи в транзакцията, са наясно с подробностите за транзакцията.

След като транзакцията приключи от края на подателя, портфейлът на получателя сканира блокчейна с неговия ключ за частен изглед, докато се намери правилния изход. След като портфейлът намери правилните подробности за транзакцията, той изчислява еднократен частен ключ, който съответства на еднократния публичен ключ, генериран по-рано. Сега получателят може да похарчи XMR, който получава, използвайки своя частен ключ за харчене.

Докато това измислено обяснение за транзакция подчертава как Monero функционира необходимото за разбиране на критичните технически части, които правят Monero уникален- Адрес на стелт, подписи на звънене и Коври.

Стелт адреси

С прости думи, стелт адресът е уникален, еднократен адрес, който се създава за всяка транзакция от подателя от името на получателя. Тези адреси представляват реална решаваща част от програмата за поверителност на Monero. При всяка транзакция автоматично се генерира и записва скрит адрес (известен също като еднократен публичен ключ) и се записва като част от транзакция. Това показва кой има разрешение да изразходва изход в бъдеща транзакция.


Като наблюдател, който разглежда тази информация отвън, поради скритите адреси, е в състояние да види транзакцията в публичната книга, но не е в състояние да дешифрира каквато и да е информация, свързана със транзакцията.

Звънене подписи

Втората част от пъзела за поверителност на Monero е техниката, която е известна като пръстенни подписи. Пръстените подписи гарантират, че изходите на транзакциите не могат да бъдат проследени. Те постигат това чрез смесване на изхода на харчещия с минали изходи, изтеглени от блокчейна, което прави транзакцията напълно непроследима.

Докато подписите на Ring са свършили работата перфектно, основният екип на Monero Labs току-що го е подобрил през януари 2017 г., като е въвел поверителни сделки с Ring (Ring CT). Това е измислено от разработчика на Bitcoin Core Грегъри Максуел и успява да скрие сумите на транзакциите от трети страни.

Коври

Третата и последна част от пъзела за поверителност се нарича Koveri, който предотвратяват проследяването на транзакции между възлите на трети страни. Това е софтуер, който скрива IP адресите на страните, участващи в транзакцията, като по този начин позволява транзакциите да се изпращат по-частно от всякога.

Коври тунели трафик през мрежата I2P, използвайки криптиране на чесън и маршрутизиране на чесън. Това позволява на информацията да се движи в частна насложена мрежа и допълнително се криптира при всяко предаване. Връстниците не могат да прочетат информацията, която се предава. Това създава анонимна мрежа от потребители на Monero, защитени от цензура и наблюдение.

Топ портфейли за Monero

Тъй като беше установено, че Monero не е обичайна монета и техническите различия я правят различна за останалите, портфейлите, използвани от притежателите на Monero, също са много различни и уникални по свой начин.

1. Monero GUI портфейл

Несъмнено най-добрите портфейли са официалните портфейли, които се пускат от проектите за съхранение на техните монети, а Monero GUI Wallet е точно това. Работи като настолно приложение с графичен потребителски интерфейс. Въпреки че синхронизирането и изтеглянето на този портфейл е дълъг процес поради включените функции за подобрена защита, портфейлът все още е един от най-надеждните портфейли, налични за Monero.

Портфейлът има по-малко сложен интерфейс и сравнително лесен и лесен за използване. Портфейлът се предлага на различни платформи и може да се използва от потребители на Windows, Mac и Linux. GUI Wallet съставя парола, която защитава файла на портфейла на компютъра на потребителя, в допълнение към създаването на 25-думенна семенна фраза за възстановяване.

Най-голямото предимство, което Monero GUI Wallet има пред останалите портфейли, е, че е лесно да се използва за хора, които всъщност не са разбиращи с портфейли за криптовалута и свързаните с това проблеми със сигурността. Нивото на достъп, което портфейлът предлага, го прави идеалният кандидат за притежателите, които искат да влязат в търговията с Monero, но не биха искали да използват нещо сложно или може би да си купят скъп хардуерен портфейл.

2. MyMonero

MyMonero е друг популярен портфейл, който е разработен от член на екипа зад самата Monero. Този портфейл е най-лесният за използване, но му липсва осигуряването на така необходимата сигурност и анонимност, които някои притежатели на Monero може да пожелаят. Портфейлът е уеб-базиран и позволява на потребителите да създадат акаунт и да проверят своите наличности в Monero там чрез уеб браузър.

Портфейлът защитава Потребителя с парола от 13 думи, която потребителят трябва да запази под ръка и да го защити дългосрочно, което го прави най-големият недостатък на My Monero. Повечето портфейли за криптовалута като Monero GUI и Ledger Nano S работят или като локални приложения, или се съхраняват на устройства. Тъй като телефонната карта на Monero е анонимност, достъпът до акаунт в уебсайт изглежда подкопава това предимство.

My Monero е обичан от потребителите се нуждае от безпроблемна алтернатива за поддържане на Monero, без да се изпълнява пълен възел.

моят портфейл monero

3. Ledger Nano S

Ledger Nano S е един от най-добрите хардуерни крипто портфейли, налични към тази дата, който е в състояние да обработва притежанията на потребителите Monero. Едно от най-големите предимства на Ledger Nano S е, че е в хардуерен портфейл, който е гъвкав и преносим. Потребителите могат лесно да го заредят на USB памет, за да позволят достъп до портфейла си от където пожелаят по целия свят.

Не само това, Ledger Nano S също поддържа тон на различни криптовалути и дори някои алткойни като Stellar, Ripple, Ethereum, Bitcoin, Litecoin и Ethereum Classic, което го прави едно портфейлно решение. Ако потребителят купува Monero и вероятно поставя огромна премия за сигурност – Ledger Nano S е най-добрият избор. Портфейлът е оборудван не само с двуфакторно удостоверяване, но също така с ПИН-код и достъпност на семена за възстановяване. Това го прави доста херметичен, когато става въпрос за опазване на вашите средства. Той също така има OLED екран, така че можете да прегледате подробности за транзакциите с едно щракване на бутон.

Ledger Nano S monero портфейл прегледан

4. Монерухо

Този портфейл е направен като мобилно приложение за Android с отворен код за съхранение и прехвърляне на XMR. Тъй като кодът е отворен, той е анализиран правилно от независими тестери от общността на Monero и е потвърдено, че няма никакъв злонамерен код.

Monerujo продължава да работи като леко решение, давайки на потребителите правилната алтернатива за управление на собствения си възел с блокчейн Monero. Приложението е леко и изисква само няколко мегабайта на мобилното устройство на потребителя.

Въпреки че приложението е леко, Moneroujo е пълен с функции и функции. Портфейлът позволява на потребителя да импортирате или генерирате множество адреси, така че те да могат да управляват своите XMR депозити между няколко подсметки в едно приложение. Това може да бъде полезно, когато потребителят използва няколко портфейла за различни цели – един за продължително задържане и друг за търговия и покупки.

Monerujo използва вградения инструмент за четене на QR код, който улеснява задачите и елиминира необходимостта от въвеждане на дълги адреси на Monero. Друг удобен елемент е услугата XMR.to в приложението, която позволява на потребителите да изпращат XMR на BTC адрес, автоматично превръщайки се в биткойн. Целият процес протича във фонов режим, така че е безпроблемен и много удобен, когато човек иска да прави онлайн покупки, докато остава анонимен. Тази функция все още липсва във версията на IOS.

Monerujo Android мобилен портфейл

5. Портфейл за торти

Ако потребителят е потребител на IOS, то портфейлът Cake е един от най-добрите портфейли на Monero това е на разположение. Портфейлът има изключително изчистен и интуитивен потребителски интерфейс, което е огромно предимство, тъй като някои от другите подобни приложения имат по-сложен интерфейс, който може да бъде плашещ за новите потребители.

Въпреки че това е приложение за портфейл Monero, то е оборудвано с вграден обмен за други криптовалути като Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash и Dash. Единственият основен недостатък на това приложение е липсата на съвместимост с устройства с Android. Освен това, ако сте потребител на IOS устройство и търсите чист и интуитивен начин за управление на вашия Monero, портфейлът Cake е сигурен залог.

Портфейл за торти

6. Гуарда

,/ обхват>

Guarda е най-гъвкавият крипто депозитар, който е достъпен днес. Заедно с Monero портфейлът поддържа различни валути като Dash, Bitcoin, Bitcoin Cash, Stellar Lumens, Ethereum, Zcash, Ripple, което го прави добър жак за портфейла на цялата търговия. За разлика от опциите за настолни компютри, той е много лек и интуитивен. Удобството не се ограничава само с това – Guarda е съвместим с две популярни мобилни операционни системи iPhone IOS и Android на Google и работи добре и в двата случая.

Най-важният момент при Guarda е, че той не съхранява никакви клиентски данни или частни кодове. Личният ключ остава в защитената памет на притурката и се изтрива, когато потребителите приключат сесията. Друга причина, поради която Guarda е популярна, е, че позволява на потребителите лесно да преминат от една монета, след това към следващата, без KYC процедури и ограничения, които усложняват операциите за проверка.

guarda

7. Хартиен портфейл Monero

Monero Paper Wallet е един от най-интензивните начини за съхранение на Monero, но предлага най-сигурната и анонимна опция. За да обясня накратко, хартиените портфейли са просто средство за отпечатване на хартия като тези на Monero Wallet за съхранение на потребителите на Monero Wallet.

Може да звучи тривиално, но в действителност има редица мерки за сигурност, които трябва да се спазват, за да се гарантира надеждността на портфейла. Например, по време на създаването на портфейла е силно препоръчително да използвате устройство, което е имало само чиста инсталация на работещото устройство или компютър с въздушен пропуск, който никога преди не е бил използван. Освен това използването на принтер за отпечатване на семето върху хартиения портфейл също е силно нежелателно, тъй като повечето търговски фърмуери на принтера не са втвърдени със сигурност.

Поради броя на стъпките, необходими за създаване на много сигурен и надежден хартиен портфейл, е трудно да препоръчате същите нови потребители или хора, които всъщност не знаят какво правят. Въпреки това е доста трудно да се разбие този портфейл, ако не и невъзможно. Ако сигурността е най-важният приоритет и е поставена над удобството, Monero Paper Wallet е най-добрата налична опция.

8. Edge Wallet

Сравнително ново дете в блока, портфейлът Edge беше пуснат през февруари 2018 г. и е в състояние да се справи с Monero. Не само Monero, Edge позволява на своите потребители да работят с различни крипто активи, включително XMR, BCH, ETH, BTC и някои ERC-20 токени.

Портфейлът Edge се предлага за различни мобилни платформи, но те все още нямат версия на Windows. Едно от най-изявените качества на Edge е неговият перфектен и лесен за ползване потребителски интерфейс. Друго нещо, което се откроява за Edge, е, че позволява на потребителите да търгуват с крипто активи точно в портфейла. Портфейлът постига това, тъй като си сътрудничи с Glidera (една от филиалите на Kraken) и начислява 1% комисионна за тази услуга.

По отношение на сигурността портфейлът е зареден с различни инструменти за сигурност, които гарантират на потребителите, че техните активи остават недокоснати от хакери. Използвайки двуфакторно потвърждение (2FA), потребителят трябва да въведе уникален код, изпратен на мобилния си телефон всеки път за упълномощаване.

ръчен портфейл

9. Trezor T

Доскоро Trezor не поддържаше Monero. Trezors Model One все още не поддържа XMR. Новият модел T Monero обаче беше една от ключовите монети заедно с други, за да намери подкрепа с Trezor. Един от отличителните акценти на портфейла на Trezor е неговият дизайн. Това е малка джаджа с дължина около 5-7 инча, свързана чрез USB кабел. Той дори може безопасно да се използва на компютри със злонамерен софтуер.

Менюто му се управлява чрез Google Chrome или Trezor Bridge – не е много сложно в навигацията, така че дори новите потребители постепенно ще разберат правилата на играта. Портфейлът на Trezor е създаден, за да бъде безупречно свързан с вашата джаджа Trezor, като помага на клиентите да контролират своите монети, да стартират обмен и да проверяват баланса. Trezor позволява добавянето на неограничен брой публични адреси, колкото е необходимо за управление на множество плащания.

Като цяло потребителският интерфейс на Trezor е достатъчно интуитивен за навигация, но предоставя някои значителни допълнителни компоненти за сигурност, които другите различни портфейли не правят. Преди да изпратят вашия XMR, потребителите трябва да се запознаят със системата Trezor и как тя работи, за да се избегнат грешки, които могат да доведат до загуба на крипто.

Trezor е една от най-безопасните опции досега. Офлайн депозитарят е невъзможно да бъде хакнат без достъп до притурката. Обикновено има компромис между сигурността и комфорта, но Trezor предлага и двете! За да запазите монетите сигурни и без връзка, по принцип просто трябва да ги прехвърлите на вашето устройство и да ги скриете.

портфейл trezor

10. Портфейл Exodus

Exodus е друг лесен за използване портфейл и включва изчистен и интуитивен дизайн. Понастоящем портфейлът поддържа над 100 различни цифрови валути, включително XMR, а балансите на портфейла също могат да бъдат показани в над 30 фиатни валути.

Портфейлът има своите версии, достъпни за потребители на Windows, Mac и Linux, а екипът наскоро пусна и мобилно приложение. В допълнение към това, че е крипто портфейл, клиентът на Exodus за настолни компютри също така съдържа портфолио за проследяване и вграден обмен на криптовалута и работи като лек възел, което означава, че няма нужда да изтегляте блокчейна Monero, тъй като изисква съответните данни от пълни възли в мрежата.

За да осигури по-голяма сигурност, Exodus използва защитена парола и предоставя 12-думенна начална фраза за възстановяване; освен това личните ключове на потребителите и данните за транзакциите се криптират и съхраняват локално на техните устройства и портфейлът може да се използва без подаване на лична информация.

Въпреки всичко това Exodus не е 100% с отворен код и изисква по-високо ниво на доверие в екипа за разработка. Освен това, като портфейл за настолен компютър, той е по-малко сигурен от Ledger или Trezor и е най-подходящ за съхранение на по-малко значителни суми.

изход

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector