USD / SGD Прогноза за цените Q4 2020: Запазване на обхвата от 2015 г.

Американският долар обменяше близо 2 сингапурски долара SGD в началото на 90-те години, но оттогава SGD набираше позиции спрямо щатския долар, пращайки тази двойка по-ниска. Една от причините за това е скокът в китайската икономика през последните три десетилетия и SGD се възползва от това, тъй като икономиката на Сингапур е тясно свързана с китайската икономика, което тласка SGD нагоре и изпраща USD / SGD по-ниско.

Текущ USD / SGD Цена: $

Последни промени в цената USD / SGD

месечен цикъл Промяна ($) Промяна%
30 дни +0,007  +0,05%
6 месеца -0,07 -5,1%
Една година -0,015 -1,1%
5 години -0,05 -3,6%
От 2000г -0,33 -24,1%

Имаше отстъпление в края на 90-те и началото на 2000-те, изпращайки тази двойка от 1,40 на 1,85, отчасти поради японската икономическа криза тогава. Но низходящият тренд отново се възобнови и тази двойка остана меча до 2010 г., което беше последвано от повторно покачване до 2015 г. Оттогава обаче USD / SGD търгува настрани и след нарастването на SGD през последните месеци, тази двойка се насочва към дъното на диапазона. Но 100 SMA изглежда се задържа, така че диапазонът вероятно ще продължи, предлагайки някои добри възможности за търговия в дългосрочен план.   

USD / SGD Прогноза: Q4 2020 USD / SGD Прогноза: 1 година USD / SGD Прогноза: 3 години
Цена: $ 1,40

Драйвери на цените: COVID-19, Избори в САЩ, Технически данни,

                                                                                       

Цена: $ 1,45-46

Двигатели на цените: След изборите в САЩ, американско-китайската търговска война, Technicals, FED

                                                                      

Цена: $ 64 – 

Двигатели на цените: Основи на САЩ и Сингапур, военният напредък на Китай към Сингапур, Глобална политика

   

Диаграма на живо USD / SGD

USD / SGD

USD / SGD Ценова прогноза за следващите 5 години

SGD се възползва от китайския икономически бум  

Освен разширяването на китайската икономика, което спомогна за икономиката на Сингапур, SGD донякъде корелира с китайския юан CNY, следователно се възползва и от него, както беше очевидно през последните няколко месеца, тъй като Китай остави коронавируса зад себе си , докато пандемията продължава да бушува в САЩ. Но ползата отива много назад и вероятно по-нататък в бъдещето.


Китайската икономика премина от аутсайдер на Г-20 през 90-те години до втора позиция в глобален мащаб. Това е една от основните причини за 30-годишната мечи тенденция в тази двойка. Китайската икономика ще продължи да расте, а икономиката на Сингапур ще продължи да се възползва от това, което от своя страна означава, че сингапурският долар ще продължи да се увеличава, изпращайки USD / SGD по-ниски. Търговската война между САЩ и Китай обаче усложнява малко ситуацията, тъй като това ще забави икономическия растеж на Китай, но като цяло това е дългосрочен минус за тази двойка.   

Централна банка на Сингапур и COVID-19

Коронавирусът засегна всички икономики по света тази година, а се очаква икономиката на Сингапур да се свие с около 1-4% през 2020 г., поради мерките COVID-19. Инфлацията на ИПЦ също се очаква, средно между -1% и 0% тази година. Изглежда обаче, че Китай и Източна Азия са оставили пандемията от коронавирус зад себе си и икономическата ситуация се е подобрила значително както в Китай, така и в Сингапур.

SGD загуби около 12 цента през първото тримесечие, тъй като Сингапур и Китай въведоха ограничения за ограничаване на вируса, а USD / SGD скочи от 1,3450 на 1,4650. Но след това вирусът започна да се разпространява в Европа и САЩ и USD / SGD се обърна надолу и оттогава остана мечи. Екстремните мерки, предприети от Паричния орган на Сингапур (MAS), който действа като централна банка, също помогнаха. Те намалиха наклона (лихвените проценти) до 0% от около 1,75% по-рано тази година и въведоха 100 милиарда долара помощ за коронавирус. И така, тази двойка остава мечи сега, въпреки че се приближава до дъното на диапазона.  

USD / SGD Технически анализ – Ще задържи ли дъното на диапазона 

 

200 SMA добави към съпротивлението над 1.45

Както бе споменато по-горе, USD / SGD се търгуваха на около 2 в началото на 90-те, но след това отново се насочиха надолу, тъй като Китай започна да набира скорост и до 1997 г. 20-те SMA (сиви) оказваха съпротива на месечната графика . Това показа, че темпът на спад е доста силен. През следващите 5 години видяхме връщане нагоре, над 1,85, тъй като японската икономическа криза изплаши източноазиатските пазари и 20-те SMA се превърнаха в подкрепа. Мечият тренд се възобнови през 2002 г. и този път 50 SMA (жълти) влязоха в игра като съпротива по време на изтегляния. USD / SGD се върна отново нагоре от 2012 до 2015 г., но оттогава се търгува настрани, като 100 SMA (зелено) се превръща в подкрепа сега, докато зоната на съпротива, около 1,45, формира върха.   

 

УО се превърнаха в съпротива през септември

Говорейки за подкрепа и съпротива, на седмичната графика те могат да се видят ясно, както и диапазонът. Обхватът не е строг, тъй като има прекъсвания отгоре и отдолу, но цената продължава да скача нагоре и надолу в областта между линиите. Виждаме, че по време на скока през Q1, когато коронавирусът избухна в Китай, цената стана меча от март. MA се превърнаха в съпротива на седмичната графика и цената се приближава до дъното на диапазона, където бихме могли да продължим дълго с тази двойка след няколко седмици, след като изборите в САЩ приключат и щатският долар се върне на правия път.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector