USD / RUB Прогноза за цените за четвъртото тримесечие на 2020 г.: Насочва ли се чакълът за рекордно високо?

Русия е един от 5-те нововъзникващи пазари в групата BRICK, които отдавна имат голям положителен търговски дефицит. И все пак руската рубла се търгува по дългосрочен мечи тренд. USD / RUB се търгуваше на около 6 в края на 90-те години, но кризата в Русия през това време я накара да нарасне до 30. Световната финансова криза от 2008 г. понижи рублата още по-надолу, докато основният срив дойде през периода 2014-16 , тъй като суровият петрол навлезе в меча тенденция, изпращайки USD / RUB над 85.

След консолидация в продължение на две години, спадът се възобнови отново в началото на тази година, тъй като цените на петрола се сринаха по-ниски поради избухването на коронавирус в Китай, намалявайки търсенето. USD / RUB се повиши с 20 цента нагоре и се върна надолу, но сега се върнахме там, където бяхме през март, въпреки изключителната слабост на USD през това време, която изпрати всички валути нагоре спрямо USD. Това е силен мечи сигнал за рублата, така че както техническият анализ, така и основите сочат към по-нататъшна слабост в рублата, като USD / RUB трябва да пробие върховете във всеки момент, тъй като възходящата тенденция продължава.

 

Текущ USD / RUB Цена: $

Последни промени в цената USD / RUB

месечен цикъл Промяна ($) Промяна%
30 дни -1,09 щ.д. -1,4%
6 месеца +$ 2,40 +3,2%
Една година +$ 12,64 +18,9%
5 години +13,05 долара +20,6%
От 2000г +49,55 долара +182,7%

 

USD / RUB Диаграма на живо

USD / RUB

 

Фактори, засягащи щатския долар / рубли 

Има редица фактори, които оказват влияние върху руската рубла и дори повече USD / RUB. Цените на петрола са основен фактор за рублата, тъй като Русия е основен износител на нефт и газ, а държавните приходи силно разчитат на износа. Стоките също са фактор, тъй като Русия също изнася големи количества суровини и минерали, които също не създават положителна картина. Централната банка на Русия (ЦБР) е понижила лихвените проценти до 4%, което е доста високо, но най-ниските, които някога са били в Русия. Изборите в САЩ са друго голямо събитие, засягащо другата страна на медала, както и ситуацията с коронавируса.

GBP / USD Прогноза Q4 2020: 73 GBP / USD Прогноза за 1 година: 1,25-26 GBP / USD прогноза за 3 години: 0,55-0,60
Драйвери на цените: Избори в САЩ, настроение за риск, цена на петрола, технически анализ                     Драйвери на цените: Руска геополитика, Политика в САЩ, И двете икономики, Глобални икономически настроения Драйвери на цените: Основи в двете страни, Технически данни, Цени на стоки                     

USD / RUB Ценова прогноза за следващите 5 години

Последни разработки за USD / RUB


Русия е огромна държава с много суровини и суровини. Голяма част от приходите на страната идват от износ на такива материали. Но суровините и суровините са предимно мечи от повече от десетилетие. По-конкретно суровият петрол и природният течен газ са в дългосрочна меча тенденция, намалявайки приходите за Русия, особено по-рано тази година, когато суровият петрол спадна по-ниско и щатският долар / руб нарасна с 20 цента по-високо.

Суровият петрол нараства от април и щатският долар е доста мечи оттогава, принуждавайки щатския долар / рубли да се върне надолу от април до юни, но цената отново се върна нагоре, което предполага, че настроението е още по-мече за рубла, отколкото за щатски долари. Това е основно нещо, което предполага, че USD / RUB ще бъде още по-бичи, когато петролът спре да се покачва и спадът на USD приключи.

Ситуацията с коронавируса също не помогна. Суровият петрол е бичи от април, но световната икономика страда през тази година, а Европа и други места отново се свиват, тъй като ограниченията за коронавирус се увеличават. Това означава по-ниско търсене на стоки и суровини и по този начин по-ниски приходи в чуждестранна валута за Русия, което няма да помогне на рублата. Геополитическите фактори, засягащи Русия, като ситуацията в Украйна, конфликта между Армения и Азербайджан и протестите в Беларус, също имат известно негативно въздействие върху рублата, но те не са от основно значение. Така че като цяло повечето фундаментални фактори сочат надолу за рублата и по-високи за USD / RUB през следващите месеци.

USD / RUB Технически анализ – Възходящият тренд продължава, тъй като цената отскача от MA

USD / RUB се търгуваше на около 2 в началото на 90-те. След това се изкачи по-високо, достигайки 6 до 1998 г., като 20 SMA (сив) държи като подкрепа. Цената се повиши до 25 през тази година поради кризата в Русия. От тази година до 2014 г. USD / RUB се консолидира с леко възходящо пристрастие, с изключение на скока през 2008 г. по време на финансовата криза. Но през 2014 г. цената на суровия петрол започна да намалява, като също така дръпна рублата, докато USD / RUB скочи нагоре, до 80. Цената се дръпна през второто тримесечие на 2015 г., но след формирането на чук свещник през май същата година, което е бичи сигнал за обръщане след рецесирането, бичият тренд отново се възобнови и купувачите натиснаха на 86. 

Цената отскочи от 20 SMA в началото на тази година

 

Нарастването обаче приключи в началото на 2016 г. и след обърнат доджи свещник, който е мечи сигнал за обръщане, USD / RUB се изтегли назад. Но 50-те SMA (жълто) догонваха цената и нивото на повторно проследяване завърши над тази пълзяща средна. 50 SMA отново осигури подкрепа през януари тази година, тъй като петролът се сриваше по-ниско и тази двойка валута отскочи от тази плъзгаща се средна стойност, нараствайки от 60 на 83 до средата на март. Но спадът на петрола спря през април и се превърна в бичи до септември, докато щатският долар се превърна в масов спад, правейки USD / RUB по-нисък. Но спадът завърши при 20 SMA (сиво) на месечната графика, след като се образува чук свещник над него, което е бичи обратен сигнал. 

20-те SMA вероятно ще се превърнат в подкрепа за USD / RUB

 

Възходящият тренд се вижда и на седмичната графика, като възходящата линия на тренда се формира в долната част на трите основни отстъпления по-ниско. Това показва, че купувачите влизат по-рано всеки път, когато USD / RUB намалява. 200 SMA (лилаво) също помогна. Нещото, което е по-интересно, е пристрастието нагоре от юни, докато петролът се покачваше и щатският долар беше изключително мечи. Това предполага, че рублата е била дори по-мечи от щатския долар и тази двойка ще скочи по-високо, след като щатският долар се върне, вероятно след изборите в САЩ. И така, ние прогнозираме, че предишните върхове ще бъдат прекъснати в тази двойка и възходящият импулс ще продължи, след като приключи тази последна рецесия, вероятно на 20 SMA на седмичната графика.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector