Прогноза за цените на Ethereum (ETH) за 2021 г.: Ще пробият ли купувачите скоро максимумите за 2017 г.?

Ethereum – Обобщение на прогнозата

Прогноза за Ethereum: H1 2021

Цена: 2500 $ – 3000 $

Двигатели на цените: Пазарни настроения, COVID-19, Парични потоци, Глобална икономика

Прогноза за Ethereum: 1 година

Цена: 3500 – 5000 долара

Двигатели на цените: Статус на убежище, пост COVID-19, Hawkish централни банки?

Прогноза за Ethereum: 3 години

Цена: 25 000 долара

Двигатели на цените: Глобална икономика, настроения на крипто пазара, статус на убежище

 

Подобно на повечето други криптовалути, Ethereum продължава да прави нови върхове, тъй като се счупи над 2000 долара, достигайки $ 2 130, но се оттегли до около 1500 долара сега, след като падна малко под $ 1300 в последния ден на февруари, който беше много нестабилен ден. Ethereum беше първият, който възобнови бичия тренд през февруари след отстъплението през по-голямата част от януари и отново през март след отстъплението през последната седмица на февруари. Цената се счупи над рекордните върхове от $ 1427 през първата седмица на февруари, тъй като купувачите изтласкаха цената над максимумите от 2018 г. ETH / USD се приближи доста до това голямо ниво по-рано този месец, но най-накрая го счупи след краткотрайно отдръпване. Това беше голяма психологическа бариера, която трябваше да бъде премахната, докато втората беше нивото от 2000 долара, което предполага по-нататъшен възходящ импулс в Ethereum, докато биткойнът се счупи над $ 50 000 и сега се насочва към $ 60 000. Бичият импулс за криптовалути се възобнови скоро, като биткойнът се счупи над $ 45 000, след като tesla купи $ 1,5 милиарда от тази монета и Ethereum направи нови върхове, търгувайки на $ 1740-те, от 9 февруари. Има още някои предстоящи събития за Ethereum, както изброихме по-долу, което вероятно ще допринесе за възходящия импулс.

Крипто пазарът беше в средата на силен бичи пробег, когато публикувахме предишната си дългосрочна прогноза за Ethereum, нараствайки от под $ 100 през март до над $ 400 до август, което е много впечатляващо увеличение на стойността с 400%. Моят колега Арслан прогнозира, че възходящият импулс ще продължи през Q4 на 2020 г. и той беше прав за това. С изключение на това, че бичият ход се превърна в поредната „златна треска“ за криптовалутите, подобно на това, на което бяхме свидетели през 2017 г., макар че до известна степен беше по-голям за определени цифрови валути. Ethereum беше една от тези валути и се присъедини към нарастването на крипто пазара, който беше воден от Bitcoin, както обикновено.

Биткойн скочи над 40 000 долара до началото на януари, докато Ethereum се приближи до рекорда от 1427 долара за всички времена според повечето Ether брокери, въпреки че след отстъплението през последните няколко дни от втората седмица на януари можем да кажем че купувачите на Ethereum се провалиха при първия опит. Съдейки обаче по основите, стоящи зад Ethereum, и по-специално по текущите настроения на финансовите пазари и на пазара на криптовалути, можем да кажем, че няма да мине много време, преди Ethereum да пробие максимума от 2017 г. и да направи нов в даден момент тази година , вероятно по-скоро, отколкото по-късно, съдейки по ценовото действие и волатилността през последните месеци.

 

Текущ ETH / USD Цена: $

Последни промени в цената на Ethereum

месечен цикъл Промяна ($) Промяна%
3 месеца +1,218 +235%
6 месеца +1,415 +404%
Една година +1,510 +493%
3 години +865 +79%
5 години +1,624 +9 800%

Ethereum се оказа в средата на масивен бичи пробег в криптовалути; докато по-голямата част от пазара нараства, някои важни криптовалути остават в застой, като Ethereum е сред най-добре представящите се алткойни, зад [[Bitcoin]]. Има немалко причини за това, като настроението се превръща масово в бичи за цифрови валути от съображения за безопасност, в момент, когато никоя фиатна валута не е в безопасност. Коронавирусът и намаляващата световна икономика насочиха инвеститорите към криптовалути, но политическите промени по целия свят също добавиха допълнително гориво към този възходящ импулс, който спечели изключително много на Ethereum, тъй като привлече големи инвеститори. Други основи също са положителни за Ethereum, тъй като Ethereum 2.0 е в процес на пълното стартиране, което ще направи мрежата Ethereum по-надеждна, когато бумът на транзакциите DeFi.


Предстоящи събития, които да повлияят на цената на Ethereum

 

Предстоящо предложение за подобряване на Ethereum (EIP) 1559

Предстоящо конвертиране на DNATags ™ от Ethereum в Cardano Goguen.

 

Ethereum Live Chart

Прогноза за цената на Ethereum за следващите 5 години

 

Криптовалутите изведнъж обръщат цялото внимание на финансовите пазари. Докато някои акции, като Amazon и Tesla, са се представили изключително добре по времето на COVID-19, крипто пазарът е надминал всичко. Стойността на този пазар се е увеличила многократно, тъй като цифровите валути са спечелили статут на сигурно убежище. Биткойн скочи над $ 40 000 миналата седмица, докато Ethereum последва примера. В тази статия ще разгледаме факторите, които поддържат възходящия ETH / USD, и прогнозите за бъдещето.

 

Ethereum се превръща в безопасно място по време на коронавирус

 

COVID-19 се оказа изключително полезен за криптовалутите. Традиционно криптовалутите се разглеждат като рискови активи по време на краткия им живот, което означава, че те увеличават стойността си, когато настроението на пазара е положително и търговците търсят по-висока възвръщаемост на по-рисковите финансови инструменти. Когато настроението се превърне в отрицателно, рисковите активи стават мечи и това направи Ethereum, когато коронавирусът за пръв път си проправи път към Европа през февруари миналата година. Тогава пазарите все още бяха в нормален режим и криптовалутите спаднаха по-ниско. Но от средата на март 2020 г. светът се промени и криптовалутите се превърнаха от рискови активи в безопасни убежища, към които търговците се обръщат за безопасност по време на проблеми.

Биткойнът е лидер на крипто пазара, както винаги, но Ethereum има своя справедлив дял от печалбите като сигурно убежище от близо година. Всички страни по света претърпяха тежък срив през пролетта на 2020 г., по време на периода на блокиране и въпреки отскачането през лятото, глобалната икономика все още страда, като някои икономики, като Еврозоната и ЕС, вероятно се насочват към двойна потапяне рецесия. Правителствата и централните банки се изливат прекомерни суми в брой нон-стоп и ще продължи да го прави поне няколко години. В тази среда, с глобалния икономически срив и прекомерното количество пари на пазарите, никоя традиционна валута не е безопасна за задържане, така че търговците и инвеститорите се обръщат към криптовалути все повече и повече.

Освен икономическите трудности, глобална политика също са помогнали за подхранването на бичия инерция в криптовалутите. Западният политически пейзаж се променя, което прави ситуацията все по-несигурна от икономическа и социална гледна точка. От другата страна на планетата изглежда, че Китай предприема репресии срещу частния капитал и бизнес хората. Основателят на Alibaba and the Ant Group, Джак Ма, не е бил виждан от известно време, а някои дори твърдят, че той е изчезнал. Част от средствата са замразени, което изпада в паника пред други богати китайски граждани, които прехвърлят средствата си в криптовалути. И така, цифровият пазар се възползва от този нов статут на безопасно убежище и както ще обясним по-долу, Ethereum вероятно ще запази този статус, тъй като транзакциите на DeFi продължават да се покачват.

 

Нарастващите транзакции с DeFi са чудесни за Ethereum

 

Нарастващата несигурност за инвеститорите или всеки, който има резервни пари в брой, доведе до по-голямо търсене на криптовалути, което от своя страна увеличи използването на системата за децентрализирано финансиране (DeFi). Всъщност през това време транзакциите на DeFi са нараснали абсолютно. През януари тази година общата блокирана стойност (TVL) в DeFi надхвърли 20 милиарда долара за първи път. Това означава, че в системата има разположени капитали на стойност над 20 милиарда долара в различни протоколи DeFi. Този скок се дължи на факта, че DeFi не е обект на централни банки и други посреднически институции.

Това е чудесно за Ethereum, тъй като голяма част от системата DeFi е изградена върху мрежата Ethereum. Следователно колкото по-бързо нарастват транзакциите на DeFi, толкова повече ползи за Ethereum. Така че, бързият растеж на екосистемата Ethereum през последната година е главно резултат от нарастващия DeFi. В средата на миналата година общата стойност, заключена в транзакциите на DeFi, възлизаше на 1 милиард долара. Сега стойността се е увеличила около 20 пъти и се очаква това да продължи и в бъдеще, тъй като търсенето на инвеститори за криптовалути се увеличава, привличайки в играта както миньори, така и спекуланти.

Обемите на фючърсите на Ethereum продължават да достигат рекордно високи нива

Месечните обеми за Ethereum също са нараснали от средата на 2020 г. и темпът се увеличава допълнително. Обемът на фючърсите на Ethereum достигна 257,06 млрд. Долара през декември. Това означава увеличение с 4,4% в сравнение с предходния месец. Обемът на спотовете на борсите за криптовалути също достигна рекордно високо ниво през декември – 379 милиарда долара. Всички тези данни означават, че мрежата Ethereum ще продължи да расте, като допълнително ще се възползва от криптовалутата. Това също действа като възглавница в случай на срив на крипто пазара. В този случай Ethereum ще загуби значителна стойност, но все пак ще остане доста над нивата на търговия преди коронавируса. Не че това ще се случи скоро, но трябва просто да го вземем предвид.

 

Ethereum 2.0 и други надстройки

 

Мрежата Ethereum се основава на децентрализирано финансиране, а DeFi е известен като „Lego Money“. Поръчките DeFi могат да бъдат разделени на отделни части, които след това могат да бъдат поставени отново заедно, за да се създаде различна партида поръчки. Интелигентните договори, децентрализираните приложения (DApps) и протоколите се изпълняват предимно в децентрализираната мрежа Ethereum.

Но с увеличаването на обемите на DeFi, блокчейн мрежите от ниво 1 стават по-малко надеждни за такъв голям обем транзакции. Тези транзакции надхвърлиха 20 милиарда щатски долара към декември 2020 г., както бе споменато по-горе, така че те са на лимити. Капацитетът на блок 1 на ниво 1 за обработка на транзакции е доста ограничен, което означава, че броят на транзакциите в секунда (TPS) е ограничен. Очаква се това да бъде решено с въвеждането на Ethereum 2.0, който беше въведен на 1 декември, но все още не е влязъл напълно в експлоатация. Според Виталик Бутерин той трябва да бъде въведен изцяло в някакъв момент през 2021 година.

Очакванията за Ethereum 2.0 са, че той ще се превърне в надеждна супер бърза версия на предишната версия на Ethereum blockchain. Преходът към алгоритъма за консенсус Power of Stake (PoS) и изострянето на каналите за плащане от ниво 2 ще позволи това. Каналите за плащане Layer 2 са изградени върху тези съществуващи блокчейни. Това значително увеличава скоростта на транзакциите, което означава, че транзакциите от ниво 2 ще бъдат по-подходящи за малки ежедневни транзакции на дребно.

Технически анализ

Ethereum стартира на около $ 10 и се търгуваше около това ниво от 2015 г. до началото на 2017 г., когато започна бичия си ход, като се увеличи до над $ 400 до юни същата година. Това означава 4000% увеличение на стойността. Това беше първият знак, че тази криптовалута ще бъде фаворит на пазара и че купувачите ще поемат отговорността. След търговия между $ 200 и $ 400 в продължение на няколко месеца, дойде извънредното търсене на криптовалути и Ethereum скочи по-високо, достигайки близо 1500 долара до януари следващата година. Но това не трябваше да продължи и големият бичи ход беше последван от голям мечи обрат през 2018 г., който свали цената до 20 SMA (сиво) на месечната графика, където отскочи печалбата, въпреки че отскокът не не трае твърде дълго. Мечият тренд отново се възобнови, изтласквайки цената под тази плъзгаща се средна, която се превърна в съпротива и остана там до август миналата година. Спадът продължи, като ETH / USD спадна малко под $ 100, но това не беше подходящо прекъсване и отново се изкачи над това ниво. След това Ethereum търгуваше настрани до октомври 2020 г., когато най-накрая се случи пробивът, който е представен от 3-те големи бичи свещника.

Нека да видим колко бичи ще бъде този месечен свещник

На графиката на седмичната времева рамка площта около нивото от 100 долара се превърна в подкрепа за Ethereum и това продължи близо 2 години, докато площта около 400 долара оказа съпротива, поддържайки цената в диапазон до лятото на 2020 г. също помогна да се запази цената на върха, първо 100 SMA (зелено), което осигуряваше съпротива, а след това 200 SMA (лилаво). Ethereum се премести над 200 SMA миналото лято, тъй като търсенето на криптоси се увеличи и след това тази плъзгаща се средна се превърна в подкрепа. След леко проследяване през август и септември, въпреки че PayPal прие Ethereum като една от крипто за транзакции на своя сайт, 20-те SMA се изкачиха на седмичната графика и започнаха да тласкат Ethereum нагоре. В крайна сметка възходящият импулс ускори темпото и в началото на януари видяхме най-големия седмичен свещник някога. Цената се увеличи до 1340 долара, но настоящата седмица изглежда мечи. Този свещник обаче е само наполовина по-малък от предишния, което означава, че натискът върху продажбите тази седмица не е бил никъде толкова силен, колкото натискът при покупката през миналата седмица.

Цената остави 20 SMA назад от октомври

Във всекидневната времева рамка бичият тренд от октомври също е доста видим. Цената отстъпи през септември, но 100 SMA (зелено) я настигна и веднага се превърна в подкрепа. Той започна да изтласква Ethereum по-високо, тъй като се движеше по-високо от останалите пълзящи средни, с 20 MA ниско (сиво) и 20 SMA високо (лилаво). Първите 10 дни на януари бяха изключително бичи, тъй като Ethereum почти удвои стойността си, но след като формира обърнат чук, който е мечи обратен сигнал, цената се обърна обратно. Както обаче показаха другите диаграми от времеви рамки, спадът изглежда е спрял след този 1-дневен срив. Плъзгащите се средни наближават и изглежда, че купувачите отново скачат, като цената започва да се покачва нагоре. В заключение, фундаменталните и техническите точки са по-високи за Ethereum, въпреки че сериозното отдръпване не е извън картината. Но цялостният краткосрочен и дългосрочен анализ за тази криптовалута е възходящ.

Оттеглянето вече е спряло

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector