Прогноза за цената на Stellar Lumens (XLM / USD) за 2021 г .: Меча корекция в игра

XLM / USD – Обобщение на прогнозата

Прогноза за XLM / USD: H1 2021

Цена: 0,6065 $ – 0,8105 $

Двигатели на цените: по-слаб долар, пробив на симетричен триъгълник, поглъщане на бик

Прогноза за XLM / USD: 1 година

Цена: 0,8105 $ – 1,2609 $

Двигатели на цените: MACD & Поддръжка на EMA, 161.8% и 227.20% разширение на Фибоначи

Прогноза за XLM / USD: 3 години

Цена: 1,2900 $ – 0,8105 $

Драйвери на цените: Индикация за прекомерна покупка, Мечешка корекция

 

Крипто двойката XLM / USD наскоро демонстрира силна възходяща тенденция, следвайки стъпките на своите връстници. В момента двойката XLM / USD се търгува на ниво от $ 0.4066, като е спечелила 32.55% през последния месец. Като се има предвид представянето през последните шест месеца, двойката XLM / USD е спечелила + $ 0,3098, като скочи значително с 320,21%. Едновременно с това, Stellar Lumens е спечелил + $ 0,3460, нараствайки с 571,22% за периода от една година. 

Понастоящем графиката на XLM / USD на живо предполага, че Stellar Lumens (XLM) се търгува на $ 0.4066. Пазарната капитализация на Stellar Lumens е USD 11,21 млрд. 

 

Текуща цена XLM / USD:XLM / USD $

 

Последни промени в цената XLM / USD

месечен цикъл  Промяна ($) Промяна (%)
30 дни  +0,3254 32,55%
6 месеца  +0,30984 320,21%
Една година  +0,34605 571,22%

 

 


Криптовалутата, Stellar Lumens, е създадена, за да предостави на потребителите възможността да нарушават присъщите граници при извършване на международни транзакции. По-конкретно, границите могат да бъдат дефинирани като дългото време за транзакция и високите такси, свързани с него. Разработчиците на Stellar създадоха валута, за да разрешат гореспоменатите препятствия, като осигуриха евтин и бърз начин за изпращане и получаване на пари в целия свят. Мрежата Stellar обаче създаде криптовалутата, за да работи в рамките на системата. Разработчиците на валутата Lumen разбраха, че хората в много райони по света нямат удобен достъп до финансови услуги и когато такива услуги са налични, те са много скъпи. 

Имайки предвид тази визия, разработчиците на XLM направиха своите финансови услуги достъпни само с две прости изисквания за достъп до интернет и хардуер. Lumen е проектиран да преодолее пропуските между различните финансови институти и да подкрепи съществуващата финансова система, вместо да ги оспорва. XLM има уникална функция, която му позволява да създаде синхронизирана среда за всички видове финансови мрежи.

Stellar е децентрализирана зона за обмен между партньори, която използва Lumen като монета на платформата. От старта си на Stellar Platform през 2014 г., Lumen (XLM) се превърна в топ 20 на най-популярните криптовалути. Stellar, стартиран от съоснователя на Ripple Джед Маккалеб, първоначално беше известен като „Тайният проект за биткойн“. Настоящата пазарна капитализация е $ 11,21 млрд. През последните шест години мрежата Stellar успя да привлече вниманието на различни известни предприятия. Stellar захранва приложения и платежни системи за някои от най-големите световни бизнеси, като IBM и Deloitte.

Stellar никога не е постигнал съществен ръст в продължение на години след старта си. Въпреки това, той започна да се ускорява през декември 2017 г., надминавайки цената от 0,10 долара. През януари 2018 г. XLM прехвърли $ 0.50, а в средата на 2018 г. цените на XLM достигнаха рекорд за всички времена от $ 0.8755. Независимо от това, скокът беше кратък и цените скоро се върнаха към стандартните си и бяха относително стабилни през 2020 г. Стойността на XLM днес по никакъв начин не може да бъде сравнена със стойността си през 2018 г. Тя се увеличи значително в сравнение с първите няколко години от съществуването му. Наскоро Stellar се превърна в 9-та по големина криптовалута и една от най-добре представящите се монети сред своите връстници. Миналата седмица той е нараснал с над 160%.

Прогноза за цена XLM / USD за следващите 5 години

2020 г. беше уникална за Stellar поради пандемията на коронавируса и икономическата криза. Както глобалните, така и вътрешните фактори продължиха да движат стойността на XLM през 2020 г. През април 2020 Фондация Stellar Lumens публикува своя доклад за първото тримесечие на 2020 г., показвайки забележителен растеж на екосистемите. Докладът предполага, че общото използване на Stellar Lumens и обемите на транзакциите са се увеличили през първото тримесечие на 2020 г. в сравнение с четвъртото тримесечие на 2019 г. Въпреки това общият брой на регистрираните акаунти в Stellar е намалял с около 1,79% между Q4 2019 и Q1 2020. Това означава, че повишената активност в обема на транзакциите се дължи на съществуващите потребители. 

През първото тримесечие на 2020 г. се отчита ръст от 113% в ежедневните операции на Stellar. Друго събитие, което подкрепи Stellar Lumens, беше използването на мрежата на компанията от CoinQvest за обработка на международни плащания. Това даде възможност за по-бърз и по-евтин процес на транзакция, тъй като Stellar успя да премести милиони долари само за няколко секунди и на цена от само няколко стотинки. Това направи Stellar много рентабилно както за изпращача, така и за получателя, въпреки че са разделени на хиляди мили.

През юли компанията обяви сътрудничество със Samsung, което позволи достъп до блокчейн Stellar на смартфони Samsung Galaxy. Собственикът и създателят на Stellar Джед Маккалеб съобщи, че са имали партньорство с 30 банки и предприятия, а това също е допринесло за силата на Stellar Lumens. XLM се търгуваше в диапазона от 0,08 до 0,10 долара до средата на ноември. Цените обаче се движеха както нагоре, така и надолу в края на годината, но затвориха годината на $ 0,12.

През ранните седмици на 2021 г. Stellar Lumens забелязват скок в търсенето си, тъй като търговците започват да преминават от Ripple (XRP) към Lumens (XLM). Ripple преживяваше трудни времена поради съдебни дела, които принудиха търговците да преминат към платежната мрежа на Stellar blockchain. Освен това Stellar започна сътрудничество с украинското правителство за дигитализиране на националната им фиатна валута, което увеличи силата на Stellar Lumens. Януари 2021 г. беше отличен месец за Stellar, тъй като през този месец стойността на XLM се увеличи с около 60% през последните няколко дни от месеца. Наскоро Stellar достигна най-високото си ниво от две години, на ниво от 0,40 долара, и това покачване на цените на Stellar я постави в списъка на Топ 10 на най-големите криптовалути в света. Перспективите за Stellar през 2021 г. и следващите години изглеждат възходящи и може да доведат цените му до 1.290 долара. Следните фактори обаче могат да играят съществена роля при вземането на решение за движението на XLM / USD през 2021 г.. 

Фактори, засягащи Звездни лумени:

Социално въздействие – Като организация с нестопанска цел е малко необичайно, че Stellar е на крипто пазара. Организацията Stellar не планира да изпълнява функциите си за парично възнаграждение, но целите на организацията включват премахване на бедността и финансово включване на безбанкови лица. В резултат на това социалното въздействие играе жизненоважна роля за стойността на XLM. Тъй като досега Звездната организация е оказала малко въздействие и поради тяхната социална мисия, повечето хора пренебрегват инвестициите в Stellar Lumens. Заедно с IBM, Stellar е предприела проект в южната част на Тихия океан за предоставяне на финансови услуги, особено на отдалечени острови. Stellar участва активно в подобни проекти и попадна в светлината на прожекторите, което означава, че в бъдеще могат да се очакват добри неща от цените на Stellar.

Конкуриращи се монети – Биткойнът е един от царете на криптовалутите, а също и лидер на пазара. Много алткойни са се опитали да го детронират, но всеки път са се проваляли, тъй като биткойнът има огромно въздействие върху пазара. Повечето от криптовалутите корелират положително с Биткойн, включително Stellar, което означава, че всякакви промени в Bitcoin ще повлияят на пазара и цените на Stellar. Освен това, Stellar е известен и като хард форк на Ripple (XRP), поради сходството между двете монети. Altcoins се възприемат като силни конкуренти, което означава, че промените в Ripple могат лесно да променят цените на XLM. Това предполага, че цените както на биткойн, така и на пулсации също трябва да бъдат взети предвид при проектиране на цената на звездните лумени.

Осиновяване – Stellar има много подобна платформа на PayPal и тази функция на Stellar го прави идеален за микроплащания, транзакции в чужбина и обмен на валута. Организацията Stellar има за цел да се превърне в основна платформа за дигитални плащания и обмен на валута. Наскоро Samsung създаде партньорство със Stellar и с увеличеното приемане на високопоставени бизнеси скоро се очаква стойността на altcoin да се повиши, тъй като приемането ще увеличи търсенето на Stellar, което в крайна сметка ще повиши цените му. Текущата перспектива на Stellar предполага, че Stellar проправя пътя към превръщането си в платформа за цифрови плащания и приемането й вероятно ще се увеличи, като скоро ще повиши цените на XLM.

Технически анализ – скоба за мечи корекция в XLM / USD? 

Техническата страна на XLM / USD показва силно бичи пристрастия на месечната графика. Stellar образува симетричен модел на триъгълник, който разширява съпротивлението в зоната около $ 0,2397. През януари 2021 г. двойката XLM / USD се покачи драстично, нарушавайки модела на триъгълника с бича поглъщаща свещ. Бичият пробив на двойката XLM / USD предизвика драматично закупуване на двойката XLM / USD, което го доведе до максимум от $ 0.6072. Въпреки че в момента двойката показва мечи корекции, шансовете за продължаване на бичия тренд остават доста солидни.

От по-горната страна двойката XLM / USD може да срещне незабавна съпротива при $ 0.4391, която се удължава с двойно най-високо ниво. Бичият пробив на ниво 0.4391 може да доведе до по-нататъшно купуване в двойката XLM / USD, до следващите нива на съпротива от 0.5421 и 0.6434. 20-периодната експоненциална пълзяща средна поддържа възходяща тенденция в Stellar. Месечните MACD и RSI предполагат силно бичи пристрастия в Stellar; следователно бичи пробив при 0.6434 може да доведе двойката XLM / USD към нивото 0.8075, удължено с 161.80% ниво на удължаване на Фибоначи. На месечната времева рамка двойката XLM / USD вероятно ще намери подкрепа при 0.3410 и 0.2397, удължена от предварително нарушено ниво на съпротива на трендовата линия. 

Разглеждайки седмичния график, двойката XLM / USD навлезе в зоната на свръх покупки и сега се насочва сред печалба от инвеститорите. От долната страна Stellar е доста вероятно да отиде след 0.4056, което отбелязва 38.2% ниво на Фибоначи, докато мечи пробив при 0.4056 може да доведе до повече продажби до нивата 0.3433 и 0.2811, които са удължени с 50% и 61.8% Фибоначи нива на корекция съответно. Въпреки това двойката XLM / USD вероятно ще продължи да се търгува възходящо, тъй като водещите и изоставащи индикатори поддържат тенденция на покупка. Поредица от експоненциални пълзящи средни, като например 20, 50 и 100 периоди EMA, поддържат двойката съответно на около 0,1350, 0,1760 и 0,2823. Нека помислим да останем бичи над зоната 0,2758, за да достигнем дългосрочните целеви нива от 0,6084 и 0,7580. Късмет.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector