Прогноза за цената на биткойн (BTC) за 2020: Ще продължи ли BTC / USD да се покачва през Q4?

Дългосрочният възходящ тренд на BTC / USD подсказва, че той има изобилие от капацитет да продължи да работи. Най-известната криптовалута в света достигна най-високото си ниво от почти година по време на късната американска сесия в понеделник, търгувайки с над $ 11 000 за монета в азиатските сесии във вторник, докато търговците продължиха да следват пасивното поведение. 

Биткойнът, друга алтернативна сигурност, която да се повиши чрез нови сесии, е отличен начин да се справите с безпрецедентните програми на Федералния резерв за облекчаване на паричните потоци. И все пак, основните криптовалути могат да работят като по-тактически залог спрямо инфлацията и умерената доходност.

 

Прочетете последната актуализация в Прогноза за цената на биткойн 2021 г.

 

Текуща BTC / USD цена: $

Последни промени в цената на биткойн

Обширен анализ прогнозира, че цената на биткойните ще достигне почти $ 20K тази година и ще продължи да нараства до почти $ 400K до 2030 г. Изследователите са предсказали и цените на много други големи криптовалути, включително Bitcoin Cash, ETH Ethereum и LTC Litecoin . От своя страна това поставя въпроса: с 11 000 долара, които вече са били нарушени, каква е вероятността да бъде прогнозата за цената на биткойн?

Прогноза за биткойни: Q4 2020 Прогноза за биткойн: 1 година Прогноза за биткойн: 3 години
Цена: $ 13 875 – 17 250 

Двигатели на цените: Симетрично пробиване на триъгълник, втора вълна на COVID19, повишена привлекателност за безопасно убежище в злато (положителна корелация).

Цена: $ 12 250 

Двигатели на цените: Мечешка корекция, Нарушен повторен тест с двойно отгоре, печалба в края на годината.

Цена: 20 000 долара

Двигатели на цените:50 EMA поддръжка, завършване на ABCD Pattern

 

Биткойн диаграма на живо

BTC

BTC / USD – Фактори, влияещи върху цените на биткойн


Цената на биткойн (BTC) е подкрепена от големи борси, които спадат значително от средата на март 2020 г., след деня на голямата катастрофа на 12 март.

Според данните от Glassnode, пазарен и верижен аналитичен ресурс, на борсите към 29 юли има колективно държани 2,64 милиона BTC. Междувременно цената на биткойна остава на бичия път и наскоро пресече годишен връх от 11 400 долара. Нека обсъдим прогнозата за биткойн от различни източници. 

Основателят на Heisenberg Capital, Макс Кайзер, прогнозира 100 000 долара

Основателят на Heisenberg Capital и биткойн пионер, Макс Кайзер, напоследък използва своя Twitter акаунт, за да сподели мненията си за цена на BTC от 100 000 долара. Той започна сравнително дълга нишка в профила си в социалните медии, като просто заяви:

„28 000 долара са в игра, преди да видим отстъпление – и тогава се насочваме към 6-цифрени.“ 

Това определяне започна след като BTC / USD надхвърли 10 000 долара и от известно време се търгува бичи. Специалистът не е определил никакъв график, който предполага дали тази прогноза ще се сбъдне до края на 2020 г..

Интересното е, че оттогава много хора подчертаха, че спадът в грийнбека може да е отговорен за това. Благородните метали, златото и среброто също са се повишили в цената. 

Citibank проектира $ 120 000 до 2021 г. – Ето защо

Една от най-интересните прогнози дойде от финансовата институция Citibank, 

тъй като прогнозира, че цените на биткойните ще достигнат 120 000 долара до 2021 г. Въпреки че този анализ се кредитира от Citibank, той не е официален източник. Както и да е, какви са препятствията, с които биткойн трябва да се бори по пътя? Истинският тест за BTC / USD ще бъде на ниво от $ 13,850 и ако успее да пробие това, можем да видим масивни покупки над това ниво.

В друга прогноза, базирана на напредъка, постигнат през 2016 г., Citibank разкри, че свързаните тенденции са изпитани през тази година. Освен това институцията споделя следното:

„Първоначалната добра съпротива е постигната на 10 500 – 10 820 долара. Ако това отстъпи, следващото добро ниво ще бъде $ 13,850 и над това $ 19,511. Ако $ 19,511 щяха да отстъпят, добре, диаграмата говори сама за себе си. ”  

От „Диаграмата говори сама за себе си“, Citibank твърди, че BTC може да достигне 120 846,80 долара, което е доста великолепна прогноза за цената на BTC / USD. Ето защо търговците добавят сделки за купуване с водещата криптовалута Bitcoin и внезапният скок в търсенето е доста вероятно да повиши цените му доста скоро. 

Panxora проектира $ 7 000 BTC / USD до края на 2020 г. – Ето защо

В електронна кореспонденция между Forbes и главния изпълнителен директор на Panxora, компания за крипто анализатор, Гавин Смит, последният показва непрекъсната нестабилност до края на 2020 г. Следователно той предполага, че ценовата стойност на BTC / USD може да потъне до $ 7K. Независимо от това, следващото действие ще бъде годината на рекорд за всички времена (ATH) за водещата криптовалута Bitcoin. Неговата логика изглежда съвпада с тази на главния изпълнителен директор на Crypto Quant, който споделя, че:

„Краткосрочно бедствие [ще се случи] тази година, преди истинското рали да се утвърди [през 2021 г.].“ За да добави повече към това, той каза, „пазарите са изтеглени от една страна от историята на хеджирането на инфлацията, която кара биткойните по-високи, докато в същото време световната икономика претърпява огромен шок от търсенето с потенциал да понижи биткойна.“

Проекти на S2F (запас към поток) $ 55K BTC / USD до края на годината 2020 

Моделът S2F означава „Модел на запас към поток“ и изглежда е излязъл с прогноза от 55 000 долара въз основа на събитието от май 2020 г. По-специално, изобретателят зад S2F заяви, че:

„Прогнозираната пазарна стойност за биткойн след наполовина на май 2020 г. е $ 1trn, което се превежда в цена на биткойн от 55 000 долара“, в допълнение към това, „златото и среброто, които са различни пазари, са в съответствие със стойностите на биткойн модела за SF . “

Обобщавайки настроението на S2F, моделът подкрепя бичи пристрастия в цените на BTC / USD. 

Благороден метал, злато срещу биткойн

Тази седмица цената на биткойн (BTC) се възстанови до максимума си за 2020 г. от 11 392 долара, подкрепен от нарастващата корелация със златото, а в момента месечната корелация на биткойн с жълтия метал при ежедневните доходи е 0,66, според доклада CryptoCompare. Корелацията между тези две стоки започна да расте, когато златото прекоси рекордното ниво от $ 1900, приближавайки се до нов връх, преди да се върне заедно с биткойна. 

Предвид нарастващата корелация, това представлява промяна на тенденцията, тъй като връзката между двамата преди това е намалявала, според данни на изследователския екип на борсата Kraken. В резултат на това предишните корелации между биткойн и злато доведоха до покачване на цената на биткойн (BTC).

Както всички знаем, щатският долар и световните икономики продължават да се сблъскват с щетите от резултатите от пандемията COVID-19. В резултат на това изглежда вероятно запасът от ценни активи, като биткойн и злато, да продължи да бъде търсен в бъдеще. Последният път, когато имаше лека корелация между Биткойн и благородния метал (около 0,5), беше към края на 2018 г. Вече говорихме за времето, когато месец по-рано, през ноември 2018 г., Биткойн се сблъска с 50% спад, който е предизвикана от биткойн-кеш войната.

Въпреки това, от една страна, корелацията между златото и биткойните се е повишила, докато от друга страна, корелацията на Ether (ETH) с биткойните е започнала да намалява по едно и също време, като цифрата сега е 0,56.

Американски долар и биткойн 

Нарастването на биткойните може да се дължи и на надуването на щатския долар, предизвикано от опасенията от колапс на американската икономика. Неуспехът на стимулационния пакет COVID-19 и прегрятият фондов пазар накараха търговците да инвестират в безопасността на твърдите активи като златото и все повече биткойните. 

Продължавайки напред, биткойнът може най-накрая да е готов за друг основен бичи пазарен цикъл, тъй като предлагането на биткойни на борсите намалява, докато в същото време интересът към търговията на дребно и институциите изглежда нараства.

Притоци на обмен на биткойн и тетер (USDT)

Борсите показват, че участниците на пазара проявяват по-голям интерес към задържането на своите биткойни дългосрочно, като ги изтеглят от борсите, за да контролират директно собствените си частни ключове, според фирмата за анализ на пазарите, Arcane Research.

Отделно от това, неотдавнашното нарастване на притока на борса Tether (USDT), което достигна своя връх за 2020 г. вчера, и общото предлагане, което сега е почти 10 милиарда долара, броят на дигиталните долари, чакащи в кулоарите да купуват BTC вероятно повече от всякога. По този начин потенциалът за скок на цените на биткойните през следващите дни изглежда солиден.  

Технически анализ – можем ли да очакваме меча корекция в биткойн – BTC / USD? 

Говорейки за техническата страна на пазара, Биткойн се търгува със солидни бичи пристрастия, като се е изкачил до нивото от 11 306 долара. В месечната времева рамка биткойнът е нарушил симетричния модел на триъгълника в диапазона от 9 875 долара. Неотдавнашната бича поглъщаща свещ за месечния период предполага силни шансове за по-нататъшно купуване на биткойн. 

Разглеждайки дългосрочната прогноза за биткойн, водещата крипто двойка изглежда бичи. От по-високата страна биткойнът може да намери следващата си съпротива в диапазона от $ 12,017, докато бичият кросоувър от $ 12,017 може да доведе цените на биткойн към $ 13,875. Над това, $ 17,250 вероятно ще работи като следващата съпротива.

BTC / USD Bullish Engulfing, RSI, MACD и 50 EMA - Всички предлагат покупкаBTC / USD Bullish Engulfing, RSI, MACD и 50 EMA – всички предлагат покупка

На месечната диаграма 50-периодната експоненциална пълзяща средна предполага силно възходящо пристрастие, но в същото време предлага и солидни шансове за мечи корекции, тъй като стойността й остава на ниво 6 397, което е далеч от сегашното пазарна цена от 11 275.

BTC / USD Фибоначи Възстановяване

BTC / USD Фибоначи Възстановяване

Говорейки за прогнозата за цените на биткойните в средата на 2021 г., можем да очакваме цените на биткойните да паднат до 12 250 долара след меча корекция или може би да завършат 50% корекция на Фибоначи. За да видим мечи корекции, двойното най-високо ниво на съпротива от $ 17,174 и затварянето на свещи под това ниво изглеждат стабилни. Може да видим пристрастие към продажбите под 17 170 долара, докато нарушената по-рано съпротива стане ниво на подкрепа от 12 250 долара. 

Много вълнуващи аспекти бяха предоставени от някои от известните специалисти в криптопространството. Изглежда, че всеки отбор има силен аргумент в магазина, което го прави още по-завладяващо да наблюдаваме какво ще се развие в края на 2020 г. Тези, които виждат бичи събития, в момента играят въже с тези, които предвиждат мече развитие. Нека се подготвим за втората половина на годината, като следим по-внимателно основната страна на пазара, за да уловим всяка промяна в настроенията на биткойн.

Късмет!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector