Прогноза за цена USD / ILS за 2021 г.: Ще задържи ли подкрепата при 3.20?

USD / ILS се търгуваха през 2.60-те години в началото на 90-те години. Беше в дългосрочен бичи тренд, който се простираше нагоре, тъй като двойката почти удвои стойността си в началото на 2000-те, когато за кратко проби над 5,00. Цената не остана там твърде дълго, преди да се върне назад и оттогава остана меча.

От 2006 г. до световната финансова криза от 2008 г. тази двойка премина през ускорен спад, сваляйки цената до 3,20, преди да се върне по-високо за около една година, след кризата. Но спадът се възобнови отново през 2009 г. и оттогава продължава на вълни. Област за подкрепа, продължила през предходното десетилетие, се формира около 3,40, но най-накрая беше разбита в края на 2020 г. БВП на Израел се разрастваше постоянно през последните две десетилетия, както показаха основните положения в нашите британски форекс, което е една от причините за спада в USD / ILS. Коронавирусът е объркал основите навсякъде сега, но тази двойка поддържа мечия импулс и сега е изправена пред предишното дъно от 3.20.

Текущ USD / ILS Цена: $

Последни промени в цената USD / ILS

месечен цикъл Промяна ($) Промяна%
6 месеца -0,22 -6,4%
Една година -0,27 -7,8%
3 години -0,29 -8,3%
5 години -0,64 -16,4%
От 200г -0.94 -22,7%

Фактори, влияещи на USD / ILS 

В момента коронавирусът и ограниченията са огромен фактор между рецесията и икономическата експанзия в повечето страни и те ще продължат да бъдат най-малко през следващите месеци. Икономическите фактори, които обикновено движат дадена валута, зависят от нея, което също така държи централните банки в зависимост от това как ще продължи ситуацията. Техническите данни са в полза на израелския шекел, но ако ситуацията се промени, всичко може да се обърне, въпреки че централната банка на Израел е увеличила валутните резерви, което спомага за поддържането на добра оферта за вътрешната валута.   

USD / ILS – Обобщение на прогнозата

USD / ILS Прогноза: H1 2021

Цена: $ 3,35

Двигатели на цените: настроение в щатски долари, риторика на FED, американска политика, Covid-19

USD / ILS Прогноза: 1 година

Цена: $ 3,40

Двигатели на цените: Post COVID-19, Технически индикатори, FED

USD / ILS Прогноза: 3 години

Цена: 3,60 $ – 3,70 $

Двигатели на цените: FED парична политика, глобална политика, глобална икономика

 

USD / ILS Диаграма на живо

USD / ILS Ценова прогноза за следващите 5 години

Американският долар беше в възходяща тенденция в продължение на няколко години, особено набирайки темпове от 2018 г. до март 2020 г. Но оттогава ситуацията се обърна и щатският долар беше в меча тенденция след вълната на първоначалната паника. Американската икономика се представя доста добре от възобновяването на работата през май и също поддържа темпото през есента, за разлика от други места, където икономиката вероятно върви към нова рецесия. Американският долар обаче е в непрекъснат спад, който се ускорява през ноември след изборите в САЩ. Икономистите свързват това с предстоящия икономически стимул, който трябва да бъде около 2 трилиона долара, което вероятно ще отслаби щатския долар, въпреки че подобен пакет в еврозоната имаше положително въздействие върху еврото.


Икономиката на Израел, от друга страна, се върна към свиване през есента, когато бяха наложени новите блокировки, въпреки че ограниченията бяха леко облекчени от ноември. Икономиката се възстанови добре през Q3, тъй като БВП се увеличи с 37,9, за разлика от 29,8% спад през Q2, по време на първото блокиране. Въпреки това БВП на годишна база все още остава отрицателен през третото тримесечие, намалявайки с 1,9%, след спада от 7,1% през второто тримесечие. Q4 трябва да е по-лошо поради засилените ограничения, въпреки че израелският шекел набира позиции спрямо щатския долар, както показва спадът в класациите. Но това може да се отдаде и на спада на щатския долар през 2020 г. Увеличението на валутните резерви е друг фактор, въпреки че инфлацията на ИПЦ на годишна база е отрицателна от октомври 2020 г. Но Банката на Израел (BOI) вероятно е централната банка това намали най-малко лихвените проценти през 2020 г., като ги сведе до 1.60% от 1.75%, което е само минимално намаление. Това поддържа стабилността на шекела, докато щатският долар намалява, тласкайки USD / ILS надолу.    

Технически анализ USD / ILS – Първата поддръжка при 3.40 е прекъсната

В този раздел ще разгледаме техническия анализ за USD / ILS, който изглежда мечи, освен ако предишните ниски стари. В началото на 90-те години тази двойка се търгуваше на около 2,60, както споменахме в началото, но със силно пристрастие към нагоре, което продължи през цялото десетилетие. Темпът на възходящия тренд беше доста силен и се ускори допълнително, изтласквайки цената над 5 до средата на 2002 г. Но това беше всичко за купувачите и обратът започна да се извършва. Видяхме още един опит за нагоре в края на същата година, но купувачите не успяха да достигнат 5-то ниво и цената формира обърнат нагоре щифт свещ през февруари 2003 г., което е мечи обратен сигнал след възходящия тренд.   

 

 Месечната графика изглежда меча за USD / ILS, освен ако не поддържа подкрепата

Оттогава натискът намалява, въпреки отскока от ниското ниво от 3,20 след кризата от 2008 г. Това се потвърждава от по-ниските върхове в двойката USD / ILS, които намаляват по време на всяко повторно повишаване. Плъзгащите се средни вършат чудесна работа като съпротива, особено 200 SMA (лилаво) на месечната графика, които спират изкачванията през последното десетилетие, докато дъното е осигурено в областта около нивото 3.40. През февруари тази година цената отскочи за последно от тази зона за подкрепа и цената скочи до 3,89 по време на паниката през март, но 200 SMA сложи край на скока и цената най-накрая проби зоната за подкрепа във втория половината от 2020 г. Сега USD / ILS се движи по-ниско и ако нивото от 2008 г. от 3.20 е пробито, тази двойка ще се насочи към 3.00.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector