GBP / INR Прогноза за цените за четвъртото тримесечие на 2020 г .: В ход е биваща тенденция

GBP е нестабилна валута, което означава, че повечето двойки, които включват GBP, също са доста нестабилни. От друга страна, индийската рупия е доста нестабилна валута сама по себе си, което прави GBP / INR изключително нестабилна. 2000-те вече бяха нестабилни, като тази двойка беше бичи до края на 2006 г., след което се превръщаше в бичи до 2010 г. Но следващото десетилетие стана още по-нестабилно, тъй като цената се повиши от под 65 до 107 до август 2013 г. Това беше извънреден скок, базиран на основите в Индия, но цената започна да се обръща обратно от 2015 г. Бичият тренд отново се възобнови за GBP / INR и купувачите останаха отговорни за месечната графика, но отстъплението, започнало през септември, изглежда бъдете на път, така че нека да видим какво има на масата за тази двойка.

Текущ GBP / INR Цена:  $

Последни промени в цената в GBP / INR

месечен цикъл Промяна ($) Промяна%
30 дни -5.63 -6,3%
6 месеца +0,75 +1%
Една година +7.32 +8,1%
5 години -6.30 -6,9%
От 2000г +23.73 +23,4%

 

Основите на двете валути спомогнаха за увеличаване на нестабилността в GBP / INR. Индия е нетен износител, въпреки че е развиваща се икономика, която привлича както много чуждестранни инвестиции, така и много парични преводи. Това поддържа индийската рупия под натиск, особено през 2013 г., когато видяхме огромен спад в INR и скок във всички двойки INR. GBP също живее в свой собствен свят, като Brexit увеличава още повече несигурността и нестабилността. В момента шансовете са, че Великобритания ще напусне ЕС без търговска сделка, но това в крайна сметка може да не се окаже толкова лошо. 

GBP / INR Прогноза: Q4 2020 GBP / INR Прогноза: 1 година GBP / INR Прогноза: 3 години
Цена: $ 85 – $ 87

Двигатели на цените: Ковид настроение, търговски разговори между ЕС и Обединеното кралство, Технически данни

Цена: $ 95

Двигатели на цените: Пост Брекзит, Ситуация след Covid, Глобална политика, Нагласи на риска

                                                                   

Цена: $ 105

Двигатели на цените: Основи на търговията, Техника, BOE, RBI

GBP / INR Диаграма на живо

GBP / INR

Предвиждане на цената в GBP / INR за следващите пет години

COVID-19 и пазарни настроения


Докато GBP не е толкова рискова валута, колкото стоковите долари, той обича да се обединява, когато настроението на риска е положително и да отстъпва, когато настроението е отрицателно на финансовите пазари. Но тъй като Индия е нововъзникващ пазар, индийската рупия също е рискова валута. Така че, това елиминира рисковия фактор за тази двойка, което означава, че основите са били отговорни най-вече за GBP / INR. GBP обаче се възползваха повече от настроението COVID-19 от март, като GBP / USD се движеха с около 20 цента по-високо от дъното на 19 март, докато USD / INR спадна от 77,50s до 72,50s, което означава, че INR спечели само около 5 цента спрямо щатския долар, което е само една четвърт в сравнение с британските лири. В резултат на това GBP / INR се повишиха с повече от 13 цента от спада през март, макар че изглежда, че търговията с COVID-19 вече е приключила и други основи като Brexit поемат.

Брекзит

Говорейки за други основни положения, Brexit се върна в светлината на прожекторите, след като беше засенчен от коронавируса, който беше отрицателен за GBP. Миналата година имаше известен положителен напредък по този въпрос, тъй като Борис Джонсън предложи сделка за Брекзит с ЕС, след като намери средна позиция за проблема с ирландските граници. Но Brexit отново се появи в светлината на прожекторите, тъй като хаосът от коронавируса се успокоява и от това, което чухме, ситуацията изглежда негативна за GBP. Коментарите от двете страни показват, че напрежението се увеличава, тъй като Обединеното кралство се насочва към сценарий без сделка. Те са далеч от търговско споразумение и графиките на GBP отразяват това. GBP / USD загуби 8 цента до последната седмица на септември, а GBP / INR се обърна надолу, губейки 5 цента. В настоящия момент Обединеното кралство ще се оттегли от ЕС без търговска сделка, а GBP / INR трябва да продължи да намалява, освен ако няма напредък доста бързо. От тона на правителството на Обединеното кралство изглежда, че премиерът Джонсън работи за това да не получи търговска сделка от ЕС. Ако случаят е такъв, GBP / INR се очаква да продължи да се връща надолу, вероятно до линията на тенденцията, но ние ще разгледаме по-задълбочено техническия анализ в раздела по-долу.

Технически анализ – Плъзгащите се средни стойности ще продължат ли да избутват GBP / INR нагоре?

 

УО поддържат GBP / INR от 2000 г.

Както може да се види от месечната графика, GBP / INR е в възходяща тенденция от 90-те години на миналия век. Графиката показва цената под 48 през 90-те години, а сега се търгува на два пъти по-високо ниво, като се е увеличила до 107 през 2013 г., тъй като търговският дефицит на Индия нарасна тогава. Така че, никой не може да отрече възходящото пристрастие в тази двойка. Най-ниските стойности продължават да се повишават, което означава, че продавачите стават все по-слаби, а купувачите скачат по-бързо при откат. Плъзгащите се средни показатели също свършиха добра работа при осигуряването на подкрепа при ниски нива. През 2000-те 50 SMA (жълто) вършат добра работа, за да поддържат възходящия тренд, но финансовата криза от 2008 г. превърна GBP в доста мечи и GBP / INR разби 50 SMA и 100 SMA (зелено). Спадът обаче спря през 2010 г. и възходящата тенденция отново се възобнови. 200 SMA (лилаво) се превърна в най-добрата поддръжка от 2009 г., въпреки че беше пробита, и обърна цената по-високо през март тази година, за последен път. Освен това от 2009 г. се формира линия на тенденции. Търговците спазват тези технически индикатори, които са добри места за дългосрочно GBP / INR. Ако Обединеното кралство завърши без търговска сделка, има вероятност цената да падне до 200 SMA и трендовата линия, които идват на 85,50. В този случай ще се опитаме да продължим дълго, ако цената формира бичи сигнал за обръщане, като свещника доджи през август, който е мечи сигнал за обръщане. И така, ще изчакаме пълното оттегляне да се материализира изцяло за GBP / INR и след това ще търсим да купим тази двойка.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector