GBP / AUD Прогноза за цените Q4 2020: Подскачане в триъгълник

В края на 90-те и началото на 2000-те GBP беше доста надценен в сравнение с AUD, но с течение на времето обменният курс [[GBP / AUD]] се е понижил, губейки над половината от стойността си в даден момент и достигайки дъно на 1,43 -44 през 2013-2014 г., след десетилетие низходящ тренд. Това представлява спад от 3.04 през 2011 г. Оттогава купувачите се върнаха на сцената, тъй като GBP / AUD прави по-високи минимуми, но от друга страна, върховете също стават по-ниски, както може да се види в месечния диаграма. Това показва несигурност в дългосрочен план, но ходовете стават по-малко тежки, като цената се насочва към върха на триъгълника в GBP / AUD.

Текущ GBP / AUD Цена: $

Последни промени в пулсационната цена

месечен цикъл Промяна ($) Промяна%
30 дни +0,01 +1,0%
6 месеца -0,20 -10,5%
Една година +0,02 +1,0%
5 години -00.33 -15,3%
От 2000г -1.18 -39,0%

 

И GBP, и AUD са доста нестабилни, но GBP вземат надмощие, особено след Brexit. Обаче, доколкото диаграмата показва, GBP / AUD никога не е липсвала волатилност. Всъщност това е една от най-нестабилните валутни двойки там, заедно с GBP / JPY и шепа други двойки. Интересното в тази двойка е фактът, че докато другите двойки се движат от основи и техническите индикатори се използват като нива на търговия, тук цената следва техническата картина, а именно триъгълника и пълзящите средни, а основите служат само за преместване на цената между техническите показатели. Австралийците се възползваха от голямото разрастване на китайската икономика през 2000-те, докато Brexit изпрати тази двойка след 2016 г. В момента коронавирусът управлява настроението за тази двойка. 

 

GBP / AUD Прогноза: Q4 2020      GBP / AUD Прогноза: 1 година GBP / AUD Прогноза: 3 години     
Цена: 2.0 – $ 2.3 

Драйвери на цените: Brexit, COVID-19 Measures в Австралия, Настроение за риска, Технически данни

Цена: 1,70 – 1,75  

Драйвери на цените: След Брекзит, Глобални настроения за риск, Избори след САЩ, Глобално икономическо възстановяване

Цена: 1.40-1.50

Драйвери на цените: Търговски отношения между ЕС и Обединеното кралство, пазарни настроения, глобална политика

 

GBP / AUD Диаграма на живо

GBP / AUD

GBP / AUD Ценова прогноза за следващите 5 години

COVID-19 и Китай за AUD 

Както бе споменато по-горе, Австралия е близък търговски партньор на Китай, който се е възползвал от икономическия бум там. Износът в чужбина, главно за Китай, помага на австралийския долар от 2000 г. насам, тъй като китайската икономика расте. Търговските отношения с Китай помагат за подобряване на настроението за AUD отново от март, тъй като Китай започна да оставя пандемията COVID-19 зад себе си, докато тя едва започваше за останалия свят. Но търговската война между САЩ и Китай, която между другото все още е в движение, не е особено благоприятна за австралийската икономика и AUD. Ако Доналд Тръмп спечели изборите през ноември, търговската война се очаква да продължи. 


Между другото, Австралия беше една от страните, най-малко засегнати от коронавируса, и първоначално не беше засегната от блокировки. Това беше положително за AUD и в резултат на това австралиецът се превърна в доста бичи от март, като AUD / USD спечели около 19 цента до септември. GBP / AUD загубиха около 25 цента през това време. Но след това ограниченията бяха приложени и австралиецът започна да показва признаци на слабост, следователно отскокът от долната линия на триъгълника през септември, както ще обясним в раздела за технически анализ по-долу.

Brexit и COVID-19 във Великобритания

Във Великобритания ситуацията с коронавируса не изглежда много обещаваща за бизнеса, който иска да прави планове за бъдещето. Когато коронавирусът започна да се разпространява в Обединеното кралство, Борис Джонсън първо отказа заключванията, но впоследствие започна да ги подкрепя, след като сам стана жертва на вируса. Обединеното кралство претърпя сериозни блокировки от март до май и икономиката претърпя сериозно свиване, но след това отново отскочи. В момента икономиката на Обединеното кралство поддържа темпото и услугите не са спаднали, както другаде в Европа, което е добър знак, тъй като глобалната икономика отново се забавя. Но заплахите от непрекъснато блокиране вредят на икономическите настроения и GBP. Ситуацията с Брекзит също не изглежда прекалено положителна, тъй като Великобритания се приближава до сценарий за Брекзит без сделки, като и двете страни държат на позициите си, докато часовникът продължава да отчита Дори да се съберат, ще им трябват години, за да постигнат търговска сделка, което е много сложен въпрос. Така че 2021 г. трябва да бъде мечи за GBP, но техническите и основни положения може да не са винаги съгласни, така че нека да разгледаме техническата картина.   

Технически анализ – GBP / AUD ще спазва ли триъгълника?

[[GBP / AUD]] се търгуваше над $ 3 още през 2000 г., следвайки силна възходяща тенденция, която започна през 1996 г. Но 2000-те бяха ужасно десетилетие за тази двойка валута, тъй като GBP загуби значителна стойност спрямо AUD и през управителния съвет след финансовата криза от 2007 г. 200 SMA (лилаво) осигури известна подкрепа до средата на десетилетието, но след като 100 SMA (зелено) се превърна в съпротива на месечната графика, натискът към долната страна се натрупа в тази двойка и падна по-ниско до 2013 г., падайки до 1.44. Това означава, че GBP / AUD губи повече от половината от стойността си по време на този спад, но впоследствие се превръща по-високо и до края на 2015 г. двойката нараства.

 

100 SMA се превърна в подкрепа сега на месечната графика

Въпреки това, 200 SMA този път се превърна в съпротива, отхвърляйки тази двойка, която се превърна в мечи, след като образува няколко чукови свещници под тази пълзяща средна, сигнализирайки за мечи обрат. Продавачите натиснаха цената по-ниско, но не можаха да възобновят по-голямата мечи тенденция. По-високите минимуми през 2016 г. убиха надежди за по-нататъшен мечи ход. Цената отново се премести над $ 2 в началото на тази година, но огнището на коронавирус обърна AUD изключително мече до септември и цената отново се понижи. Но възходящата линия на тренда и 50 и 100 SMA бяха твърде много, което накара цената да се върне нагоре над пълзящите средни. Този щифт свещник от септември и самият триъгълник показват бичи обрат сега и е много вероятно GBP / AUD да отскочи до върха на триъгълника на около $ 2 до края на 2020 г. Но тогава цената вероятно ще обърнете се надолу и разбийте триъгълника надолу, тъй като Обединеното кралство се оттегля от ЕС без търговска сделка.    

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector