Преглед на CoinSwitch: Дали CoinSwitch е безопасен и законен през 2021 г.

CoinSwitch е агрегатор за размяна на криптовалути, за разлика от традиционните борси, които генерират собствена ликвидност, CoinSwitch всъщност не управлява собствена борса.

Вместо това създателите на CoinSwitch забелязаха, че търговците се нуждаят от лесен начин за това намерете най-добрата цена на множество борси.

Тяхната платформа се свързва с множество борси за криптовалута, за да намери най-добрия обменен курс за своите клиенти и да направи супер лесното конвертиране на всеки токен. Щракнете тук, за да видите наличните цени на CoinSwitch за над 300+ монети.

Читателите на CoinFi получават безплатни биткойни на стойност 5 щатски долара, когато търгуват първите си крипто на стойност 100 долара чрез CoinSwitch. Натисни тук да се възползвате от тази оферта.

Има няколко предимства на този тип платформа, които този преглед на CoinSwitch ще обхване задълбочено:

Вземете най-добрия обменен курс на CoinSwitch

Първо, тъй като CoinSwitch автоматично сравнява цените на множество борси, те могат да получат най-добрия обменен курс.

Разликата от 1 или 2% в цената може да няма голямо значение, когато търгувате само крипто на стойност $ 50. Колкото повече търгувате обаче, толкова по-важно е да получите добър процент.

Вместо да отидете на една борса и да получите каквато и цена да посочат, CoinSwitch ще насочи поръчката ви към борсата с най-добрата цена. Можете да проверите текущите цени на CoinSwitch тук.

Не се изисква регистрация

Второ, CoinSwitch не изисква от потребителите да се регистрират, преди да използват тяхната услуга, въпреки че регистрацията на акаунт ще ви даде достъп до по-широк кръг от борси и по-добра цена.

Това прави CoinSwitch един от най-бързите начини за търговия с крипто. Това е особено вярно, тъй като някои от по-големите борси изискват KYC и понякога завършването на тази проверка може да отнеме няколко дни.

Посетете тук, за да търгувате с крипто без KYC.

Кратка история

CoinSwitch е основана през 2017 г. и според CrunchBase те имат между 10 и 50 служители.


Криптовалутният обменник е със седалище в Бангалор, Индия и обслужва предимно азиатска клиентела.

В Азия има по-малко регулации за криптовалути, което я прави добра пазарна среда, за разлика от някои западни страни като Великобритания и САЩ, които са по-строги при търговията с крипто.

Професионалисти

  • CoinSwitch предлага зашеметяващ брой двойки за търговия на тяхната платформа, те имат повече от 400 монети на разположение за търговия.
  • Без регистрация означава, че е лесно да се извърши бърза сделка. Не е необходимо да се регистрирате или да преминете през някакъв процес за проверка на KYC.
  • Интуитивното оформление прави CoinSwitch много лесен за използване, дори и за нови търговци на криптовалута.
  • CoinSwitch поддържа покупки с кредитни карти.
  • Има потенциално доходоносна програма за препоръки, която улеснява получаването на бонус, изплатен в биткойн.

Минуси

  • CoinSwitch не е достъпен в някои страни, най-вече в САЩ.
  • CoinSwitch е предимно крипто-към-крипто обмен и не е възможно да депозирате фиат чрез банков превод или банков превод.
  • Понякога таксите могат да бъдат по-високи от първоначално цитираните, тъй като CoinSwitch изисква от търговците да плащат борсата и мрежовата такса за всяка транзакция. Това е различен модел от борсата като Changelly, където всички разходи вече са включени в цената за такса за търговия за транзакция.

Ако CoinSwitch изглежда подходящ за вас, ако вие посетете чрез тази връзка, Читателите на CoinFi ще получат бонус $ 5 в биткойн, когато търгуват с първата си криптовалута на стойност 100 щатски долара.

Как работи CoinSwitch

Първо търговец отива в CoinSwitch и казва на платформата каква сделка иска да сключи, напр. търгуват биткойн за Ethereum и след това те казват на CoinSwitch колко искат да търгуват, напр. 0,25 биткойн.

След като търговецът въведе тази информация, CoinSwitch ще предостави на търговеца списък с борси за извършване на търговията на.

Забележете как този модел е различен от други платформи като Changelly. Когато търговец използва Changelly, платформата автоматично избира борсата с най-добрия курс и извършва търговията там.

CoinSwitch показва на потребителите обменните курсове от всички борси и позволява на потребителя да избере коя борса иска да използва.

След като търговецът избере борсата, която иска да използва, CoinSwitch ще предостави адрес за депозит. Търговецът трябва да изпрати своите монети на този адрес. Те също така ще трябва да предоставят друг адрес, на който искат да бъдат изпратени разменените монети.

Както вече споменахме, извършването на сделка не изисква търговецът да създаде акаунт или да премине през KYC проверка.

Търгувайте чрез CoinSwitch тук, за да получите безплатни BTC на стойност $ 5.

Платформа за разплащане

Една особеност на CoinSwitch, която е много уникална и ги отличава от останалите крипто борси, е, че те дават възможност на физически лица или фирми да приемат криптовалута и след това да получават плащания във всяка друга крипто.

Например, тъй като CoinSwitch приема повече от 400 валути, те позволяват на някой да плати фактура в която и да е от тези валути.

След като фактурата бъде платена и CoinSwitch получи монетата, тя ще я замени във всяка друга крипто и след това ще я изпрати директно на бизнеса или лицето, на което се плаща.

Това е особено добра характеристика за някой, който е готов да приеме крипто като плащане, но само определена валута, казват Bitcoin. По този начин CoinSwitch върши цялата работа по обмен на монети, което прави процеса на приемане на крипто лесен. Дано повече борси вземат под внимание и да започнат да предлагат услуга за транзакции като тази.

CoinSwitch също има създаде калкулатор което позволява на хората да видят колко могат да спестят, като приемат крипто срещу по-традиционните методи на плащане.

Търгувайте чрез CoinSwitch тук, за да получите безплатни BTC на стойност $ 5.

Ограничения за държави

Както почти всяка друга борса CoinSwitch поставя ограничения върху това кой може да използва тяхната платформа. Гражданите от следните държави не могат да използват CoinSwitch.

Куба, Иран, Северна Корея, Крим, Судан, Сирия, Афганистан, Пакистан и Съединените американски щати (включително всички територии на САЩ като Пуерто Рико, Американска Самоа, Гуам, остров Северна Мариана и американските Вирджински острови Сейнт Кроа, Св. Йоан и св. Тома).

Понякога търговците на криптовалути от ограничени държави използват VPN за достъп до обмен като CoinSwitch. Това може да работи, но е и рисковано. Ако борсата установи, че търговец има достъп до платформата от блокирана държава с помощта на VPN, той може да замрази всичките си средства и търговецът да не успее да възстанови крипто.

Закупуване на крипто с кредитна карта

CoinSwitch улеснява закупуването на крипто с дебитна или кредитна карта.

Всъщност, за разлика от някои други борси, които позволяват на търговците да купуват само Ethereum или Bitcoin с кредитна карта, CoinSwitch е платформа, която позволява на потребителите им да купуват повече от 100 различни криптовалути с карта. Те поддържат покупки, деноминирани в щатски долари, йени, рубли и евро.

Много хора се питат как да купуват на CoinSwitch и ще разгледаме това сега. Струва си да се отбележи, че минималната сума на транзакцията е $ 50, а максималната сума е $ 10,000. Има и месечен лимит от $ 50 000.

Самата покупка не се разрешава от CoinSwitch. Вместо това се обработва от Симплекс, европейска платежна компания. Това е доста често срещана настройка и много други борси, които позволяват на потребителите им да купуват крипто с кредитна карта, също използват Simplex.

След като избере коя криптовалута би искал да купи и колко иска да закупи, търговецът ще трябва да премине през KYC процедура.

Това се прави, за да се гарантира, че някой не се опитва да купува крипто с открадната кредитна карта. За разлика от KYC на традиционна платформа обаче, CoinSwitch твърди, че процесът на проверка отнема само няколко минути. След като идентификацията на потребителя бъде потвърдена, кредитната му карта ще бъде таксувана и след това монетите ще бъдат изпратени на адреса на портфейла на търговеца.

В зависимост от това коя крипто търговец купува (XRP е бърз, биткойн е бавен), CoinSwitch твърди, че процесът на покупка може да отнеме между десет и тридесет минути.

Обменният курс на CoinSwitch

Обменните курсове на CoinSwitch могат да се променят в зависимост от това къде търговецът решава да обменя монети. Таксите CoinSwitch могат да бъдат между 0% и 0,49% от общата търговска стойност.

Този процент обаче не разказва цялата история. В допълнение към мрежовите такси CoinSwitch може да има такса, начислена от самата борса, както и такса за мрежа (миньор).

Поради това CoinSwitch има по-непрозрачна ценова схема от други платформи за търговия с криптовалути като Changelly. На Changelly таксата е по-ясно обяснена и известна предварително.

Посетете CoinSwitch тук за да разберете текущия курс на монетата, с която искате да търгувате.

Максимален размер на търговията

Освен че искат преглед за най-добрите цени и мрежови такси, някои търговци искат да знаят дали има максимален размер на търговията на CoinSwitch?

Отговорът е, че няма ограничение за крипто сделки. Потребителите могат да търгуват колкото искат, стига да има достатъчно ликвидност на борсата. CoinSwitch обаче предупреждава за малки сделки. Те съветват търговците да се уверят, че размерът на сделката ще бъде достатъчен, за да покрие всички такси за блокчейн.

Обикновено това не е проблем, но понякога таксите за блокиране могат да бъдат високи.

Например, по време на бик 2017 с бик таксите за блокове надвишават $ 50. По този начин, когато търгува с криптовалути, търговецът винаги трябва да обмисля таксите за блокове, преди да създаде транзакция.

Законно ли е CoinSwitch?

Тъй като това е сравнително нова борса, много хора искат да знаят: безопасен ли е CoinSwitch?

Отговорът е категорично да. CoinSwitch е едновременно безопасен и легален и е една от водещите борси в екосистемата на криптовалутите.

Това, което прави CoinSwitch толкова безопасно, е, че те не са депозитарни борси. За разлика от други централизирани борси като Binance или Coinbase Pro, CoinSwitch не пази потребителски средства. Те нямат адрес на портфейла и не съхраняват крипто на своята платформа.

Поради това хакерът няма какво да открадне. Платформа като Coinbase крипто на стойност милиарди долари и това е истинска цел, докато няма силен стимул да отидете след размяна като CoinSwitch.

Компанията също се отнася сериозно към безопасността и те излизат оттам, за да възприемат най-новите практики за сигурност. Като се има предвид това, има нещо, за което търговците трябва да се притесняват повече от хак.

Неправилни сделки и поддръжка на клиенти

CoinSwitch ясно предупреждава, че при транзакция, при която потребителят изпраща средства на грешен адрес, те никога не могат да бъдат възстановени.

Например, ако търговец случайно изпрати Bitcoin на адрес Bitcoin Cash, средствата се губят завинаги. Това е за разлика от други борси, които понякога могат да възстановят средства.

Ето защо CoinSwitch съветва своите потребители да бъдат много внимателни относно това къде изпращат средствата си, когато извършват своята търговия.

За всички други проблеми CoinSwitch има отлична поддръжка на клиенти. Те публикуват своя имейл адрес – [имейл защитен] – точно на техния уебсайт и те насърчават потребителите да се свържат с тях. CoinSwitch твърди, че отговаря на повечето имейли в рамките на 15 минути.

Препращащата програма CoinSwitch

Една от характеристиките, която отличава CoinSwitch от другите борси за криптовалути, е, че те имат програма за препоръчване. Програмата се изплаща в биткойни, което прави много лесно да се възползвате.

Първо търговецът трябва да въведе своя Bitcoin адрес и след това CoinSwitch ще им предостави линк за препращане. За всеки човек, който кликне върху връзката и след това завърши транзакция на стойност поне $ 100, препоръчащият ще спечели $ 5. Освен това приятелят ще спечели и $ 5, което прави това добра сделка за всички участващи.

Дори и след първоначалните $ 5, препоръчващият ще продължи да получава дял от приходи от 25%, докато другият човек продължи да използва CoinSwitch.

Едно предупреждение е, че минималната печалба за рефералната програма е 0,005 BTC, равна на около $ 40 към момента на публикуване.

Всъщност, ако вие регистрирайте се за CoinSwitch чрез тази връзка тук, ще спечелите безплатно $ 5, когато търгувате поне $ 100 – това е, че се възползвате от нашия бонус за препоръки.

Търговия на CoinSwitch

В този преглед на CoinSwitch разгледахме всички основи на търговията с криптовалути на CoinSwitch. Това включва как работи CoinSwitch и какво ги прави различни от другите борси за криптовалути.

Най-важното е, че CoinSwitch не изисква от потребителите да създават акаунт, за да използват тяхната услуга. Това ги прави чудесен избор за незабавна търговия, тъй като създаването на нова сметка може да отнеме много време.

Важно е да запомните, че нито един обмен за криптовалути няма да има най-добрия курс 100% от времето.

Ето защо е важно да пазарувате наоколо. Changelly и ShapeShift предлагат подобна услуга на CoinSwitch и търговците може да поискат да проверят и трите, за да се уверят, че получават най-добрата оферта.

Не забравяйте, че търговията с криптовалути винаги е рискована, тъй като технологията е нова и толкова много може да се обърка. CoinSwitch обаче е сигурен начин за търговия и те имат отличен опит в обслужването на клиентите.

Това определено ги прави добра борса за работа, тъй като изглежда, че те приемат всяка транзакция сериозно и ценят своите клиенти.

Не забравяйте, че ако направите първата си сделка на CoinSwitch чрез тази връзка, ще спечелите бонус от $ 5, след като търгувате крипто на стойност $ 100.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector