ICO преглед на Sentinel Protocol и завършен анализ на UPP токени

Преглед на ICO на Sentinel Protocol

Една от най-големите заплахи днес е хакването. Сега, комбинирайки това със света на криптовалутите, рискът, който той притежава, е плашещ. Децентрализираният характер на криптовалутите, който е най-добрата му характеристика, има и своите недостатъци. Липсва подходяща система за защита срещу заплахи, която прави криптовалутите уязвими за кражби, измами и хакове. Тук се появява Sentinel Protocol, който планира да „преодолее недостатъка на децентрализацията, като я превърне в предимство за сигурността“. И така, какъв е този проект? Опознайте пълния му потенциал чрез нашия изчерпателен Преглед на ICO на Sentinel Protocol!

Важни подробности

Общо токени: 500 000 000

Предлага се за продажба на символи: 300 000 000 (60%)

Предварителна продажба на токени: 23 май

Краудсейл на токени: 27 май

Цена на токена: 1 UPP = 0,16 USD (0,00020 ETH)

Sentinel Protocol: Защита срещу хакове & измами

ICO на протокола Sentinel има за цел да изгради „база данни за разузнавателна информация за заплахи на краудсорсинг върху блокчейна, като използва нейната система за консенсус и стимули“.

Екипът от стражи включва експерти по сигурността и организации, които използват силата на децентрализацията, за да създадат сигурна екосистема. Чрез признаването на трите основни проблема със сигурността, а именно. излагане на хакове, идентифициране на нападатели и отговорност за така нанесените щети, екипът е разработил решение.

Тази разузнавателна платформа за защита защитава отделни потребители на криптовалута и осигурява криптообмен, портфейли и плащания чрез своите уникални функции, включително база данни за репутация на заплахи, портфейл за сигурност на машинно обучение и разпределена пясъчна среда за анализ на злонамерен софтуер, като същевременно възнаграждава специалистите по сигурността за техния принос.

Сега, времето за оценка!!!

 • Подробна бяла книга със средства, фокусирани върху R&д

Бялата книга на ICO на Sentinel Protocol дава подробно описание на проблема, който е проблемите със сигурността с децентрализацията, специализираните функции за сигурност на платформата и екосистемата на Sentinel Protocol.

Компанията създава портфейла си, който е S-Wallet, който се захранва от машинно обучение. С функционалността на антивирусен софтуер, S-портфейлът също реагира активно на неизвестни заплахи.


Що се отнася до прототипа, екипът работи по него, но на GitHub няма кодове, както е посочено в често задаваните въпроси на уебсайта, в който се посочва, че кодовете ще бъдат предоставени, но някои няма да бъдат публикувани поради съображения за сигурност.

Бялата книга показва най-голямата част от набраните средства, т.е. 50 процента ще бъдат разпределени за научноизследователска и развойна дейност. Разходи за оборудване за киберсигурност, общи операции & административно-счетоводна, правна & разделите за спазване ще получават по 10 процента всеки от фондовете. Останалите 20 процента ще отидат за продажби & маркетинг, който обхваща както онлайн, така и офлайн маркетингови усилия.

 • Профил на отбора, базиран в Сингапур

Екипът говори за добро вдъхновение за този проект като основател на фондация Упсала, екип от професионалисти в областта на ИТ сигурността, работещи за децентрализиран, но свързан крипто свят Патрик Ким е откраднал 7 218 Ether, което е довело до тази идея.

SENTINEL ICO – Екип

Патрик Ким – Основател & Главен изпълнителен директор, с десетилетен опит в мрежовата сигурност и системната архитектура, Патрик Ким също основава фондация Uppsala и е работил в Cisco, Palo Alto Networks и F5 Network. Консултирал се е и с правителството и големи корпорации като Samsung.

HM Park – Съосновател / ръководител на операциите, Park има дългогодишен опит в ИТ сигурността, fintech сигурността и машинното обучение. Той е проектирал архитектурата на DB в KB банка и е ръководил глобалните бизнес операции във F5 Networks и Darktrace.

Джон Кирч – Главен евангелист, Джон Кирч има над 25 години международен опит в софтуерните решения и преди това е работил в Softbank, Watchguard и Darktrace.

Дейъл Лий – Основно развитие, Лий в момента следва докторска степен. за хардуерна и системна сигурност, който спечели 3-то място в симулираното състезание за хакване на 2010 DEFCON, което е най-голямата в света хакерска конвенция. Симулирал е и хакове за предприятия, правителства и университетски уебсайтове.

Екипът се състои от още осем души от дизайнерите, разработчиците, маркетинга, финансите, сигурността и разузнаването.

ICO на Sentinel Protocol - ПодробностиICO на Sentinel Protocol – Подробности

 • Бизнес модел: Помощен маркер

Sentinel Protocol има собствена криптовалута, наречена UPP, т.е. за Uppsala, която може да се използва за плащане на стоките и услугите, предоставяни от платформата. UPP токените могат да се използват и за използване на усъвършенстваните функции за сигурност на портфейла сред други услуги като оценка на уязвимостта, консултации и подробна кибер съдебна услуга.

За да насърчат онези, които се нуждаят от помощ, и тези, които я оказват, ранните донори ще бъдат възнаградени с по-големи стимули. Също така, първоначално съотношение на инфлация също ще бъде определено между 3 до 7 процента годишно, което постепенно ще бъде намалено до точката на 0 процента инфлация. 30 процента от приходите от UPP ще отидат за участници в общността.

 • Технология за архивиране: блокчейн ICON

Протоколът Sentinel ще използва блокчейн ICON, но екипът няма собствени специалисти по блокчейн. Проектът има разработчик на пълен стек и основен разработчик, но те не притежават никакви познания за блокчейн сами по себе си.

С ясен набор от условия, проектът следва мерките на KYC и изяснява приложимия лимит за минимална / максимална вноска, който е 30-300 ETH. Регистрацията в KYC е необходима стъпка както за предпродажба, така и за краудсейл, която иска адрес на портфейла на Ethereum, който не трябва да бъде централизиран адрес за обмен. Освен това за идентификация шофьорската книжка не е приемлива, а националната лична карта и паспортът се считат за валидни опции.

 • Устойчивост на криптопродажбата

Регистрираната компания е Фондация Упсала със седалище в Сингапур, която се превърна в център за ICO. Правителството заема положителна позиция по отношение на финтех и данъчните правила. През ноември 2017 г. Паричният орган на страната издаде набор от насоки за продажби на символи, отбелязвайки, че той не регулира цифровите валути, а ги приветства като иновация.

Бялата книга ясно посочва, че хората от Китай и САЩ няма да могат да участват в това ICO заедно с граждани на страни, в които е ограничено или неразрешено да участват в ICO.

Разпределение на токени: От общо 500 000 000, 15 процента, които са 75 милиона, ще бъдат дадени на фондация Упсала, докато други 15 процента ще отидат за развитие на бизнеса. Ранните участници ще имат 33,7 процента от първоначалния UPP и 26,3 процента от общия брой жетони ще отидат за публични участници. Публичното разпределение на токени от 131 500 000 UPP е допълнително разделено на публична предпродажба (33,25%), краудсейл (28,7%), стратегически участници (33,25%) и предварително изпратени (3,8%). 8 процента от общите токени ще бъдат заделени за разпределение, докато останалите 2 процента ще отидат само за съветници.

Що се отнася до съветниците, екипът се състои от 6 души, а именно. JH Kim, който е в Съвета на фондацията в ICON, Simon Kim, John Ng, Kenneth Oh, Hongzhuang Lim и Wong Lee Hong, който е изпълнителен съветник в Kyber Network.

Предвид факта, че ICO на Sentinel Protocol е платформа за разузнаване на сигурността за блокчейн, сигурността е основният фактор на целия този проект. Той има три уникални функции за сигурност, а именно база данни за репутация на заплахи (TRDB), интегриран портфейл за защита на машинното обучение (ML) (S-Wallet) и пясъчник за анализ на разпределен зловреден софтуер (D-Sandbox), за да осигури сигурна екосистема на Sentinel Protocol.  

Приемане от общността

Проектът Sentinel Protocol има тяхното социално присъствие във Facebook, Twitter, medium, Reddit и Youtube. Техният Telegram канал има над 30 хиляди членове, което е добро число. Въпреки че имат секция в блога, тя не е много активна. Говорейки за членовете на екипа, те имат актуализирани пълни биографии и готови за анализ.

ICO на Sentinel Protocol - ОценкиICO на Sentinel Protocol – Оценки

Средна оценка: 7,7 / 10

 • Пътна карта

Етап на проекта:

 • Проектът започна през януари тази година, в който спечели и конкурса на Kyber Network Developer’s Competition. Пътната карта посочва март за издаване на токени, но както предпродажбата, така и краудсейлът ще се случват в края на май.
 • Съобщава се, че проектът има прототип в testnet, но не е достъпен за обществеността. Те също така представиха своя прототип на срещата на върха на ICON. Според пътната карта основната мрежа ще бъде пусната през юли, докато машинното обучение и Sandbox ще стартират в края на тази година.

Червени флагове:

 • Проектът все още не е направил никакви съобщения за партньорство, които са необходими за мащабирането му. За успеха на протокола на sentinel, той ще зависи от борсите, използващи протокола и отново не е имало такива съобщения за партньорства с борси.

Бележка за инвеститорите

С увеличаването на броя на хакове и кражби на криптовалути, това ICO има силен смисъл. Пазарът обаче се нуждае от повече информираност и внимание към концепцията. Sentinel Protocol със сигурност е необходимостта на крипто индустрията по това време. Проектът има добър екип със значително дългогодишен опит, но липсва съответният в Blockchain. Що се отнася до прототипа, екипът вече работи по него, но все още няма налични кодове в GitHub. След като каза, че компанията вече е споменала поради чувствителния характер на проекта, той няма да бъде публично достъпен изцяло. Като цяло това е проект с потенциал и добър екип!

Методология

За да оценим ICO, следваме списък с параметри, които основно са KPI (ключови показатели за ефективност) на даден проект, а именно:

 • Бяла хартия – Наличност на код или прототип, разбивка на средства, портфейл за краудсейл
 • Профил на отбора – Сила и репутация на отбора
 • Бизнес модел – Решен проблем, цел & полезност на маркера и икономическия модел
 • Технология за поддръжка – Блокчейн инфраструктура, яснота на термините & условия и токен софтуер
 • Устойчивост на крипто-продажба – Включване, разпространение на символи, правни рискове и аспект на сигурността
 • Приемане от общността – Яснота & честота на комуникация и присъствие в социалните медии

Като задаваме правилните въпроси, ние поддържаме целостта и жизнеспособността на нашите ICO преглед докато следвате рейтингов метод, който се основава на критичността на определен фактор. Например на елементи като токен полезност и разбивка на средствата е отредено най-голямо значение, докато репутацията на членовете на екипа и планът за привличане на потребителска база са със средна критичност.

Имаме екип от надеждни професионалисти, които оценяват ICO проекти по напълно безпристрастен начин.

Искате вашата ICO да бъде прегледана от Coingape? Уведоми ни

Внимание: Coingape публикува прегледите на ICO проекти само с информационна цел. Това не е покана за инвестиция. Когато вземате инвестиционни решения, направете вашата индивидуална оценка и се консултирайте със съветник.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector