Седмичен обзор: Ефективността на биткойните, растежът на Ethereum & Tezos и какво да очаквате през следващата седмица

Пазарът на криптовалути беше хаотичен през последните седем дни, тъй като цените на биткойните се колебаха и излизаха от диапазона от 7000 долара, Tether проби границата от пазарна капитализация от 7 милиарда долара, Libra пусна нова бяла книга и Binance завърши най-голямото си изгаряне досега. Ето какво може да сте пропуснали през седмицата.

Доклад на Bitcoin: Hashrate се връща към ATH; Черно петно ​​на BTC / USD

Понастоящем биткойнът (BTC) се търгува на стойност 7 146 щатски долара на основните борси, което означава 5% увеличение през последната седмица, тъй като биковете отдават пазара под наем малко преди наполовина. Хеш процентът на Bitcoin спадна до минимума от 96 Exahashes на 25 март, което доведе до мащабни спекулации относно капитулацията на миньори – оказа се, че миньорите преминаха към Bitcoin Cash и Bitcoin SV, като се насочиха към съответните им половинки.

Изображение: Blockchain.com

Оттогава добивната мощност е пренасочена към биткойн с миньори, решени да осигурят последните няколко блока, възнаграждаващи 12,5 BTC преди половината (очаква се за по-малко от 24 дни). Скоростта на хеширане се увеличава до годишните върхове – в момента 118 екзахаши, 8% ръст през последната седмица.

BTCUSDИзображение: TradingView

Цената на BTC / USD премина над нивото на съпротива SMA 50 на 7 000 долара, предлагайки сигнали за покупка на двойката. Освен това относителният индекс на сила се колебае в зоната за покупка с бича проекция. Единственото черно петно ​​при изключително бичи показатели е намаляващите обеми на спотове през последната седмица.

Доклад за стабилни монети: Tether достига 7 милиарда долара пазарна капитализация

След катастрофата на „Черния четвъртък“ стабилните монети преживяват експлозивен растеж, тъй като потребителите насочват инвестициите си към по-малко променливи активи. През изминалата седмица Tether отпечата $ 480 милиона в попълване на инвентара, което изтласка пазарната капитализация на SC до рекордни рекорди. Tether (USDT) доминира в полето, като държи 86% от общия пазар на стабилни монети с пазарна капитализация от 7,52 долара билярд.

Ръст на пазарната капитализация през последния месец. (Изображение: StablecoinIndex)

USD Coin на Circle’s (USDC) също се увеличава, като е пробил границата от 700 милиона долара за пазарна капитализация – в момента на 730 милиона долара. Paxos (PAX), TrueUSD (TUSD) и Gemini USD (GUSD) попълват петте най-големи списъка с криптовалути.

Везните пускат нова бяла книга

Тази седмица изпълнителният директор на Libra, Дейвид Маркус пусна актуализирана бяла книга за проекта Libra. Проектът, ръководен от Facebook, планира да премине към по-регулирани и интензивни стабилни монети, отговарящи на изискванията, в опит да въздейства на нарастващия регулаторен натиск от глобалните финансови регулатори.

б) всеобхватна система на ниво мрежа за борба с изпирането на пари (AML), борба с финансирането на тероризма (CFT) и налагане на санкции. 4/8


– Дейвид Маркус (@davidmarcus) 16 април 2020 г.

Проектът също така ще въведе стабилни монети с един фиат, напр. Euro Libra (LEUR), Libra USD (LUSD) и др. наред със своята стабилна валута LBR, поддържана от множество активи.

Седмичен крипто отчет: Най-добрите изпълнители на пазара

4. Ethereum (ETH)

Внезапният интерес настига ETH сред нетърпение от пускането на ETH 2.0, който ще премине към протокола за залагане. Втората по големина криптовалута е спечелила 16% през последната седмица, за да се търгува на $ 183.03 по време на писането.

3. Chainlink (ВРЪЗКА)

Chainlink е една от най-бързо развиващите се криптовалути през последната година. Децентрализираният оракул получи възторжени отзиви от топ крипто личности, включително Тайлър Уинкълвос, основател на Близнаци, който каза, че монетата показва сходни качества с Биткойн и Етериум.

В момента LINK сменя ръцете си на $ 3.73, което представлява 15.9% печалба през последната седмица, запазвайки 12-та позиция в дневника.

2. Монета Binance (BNB)

Ревният старт на седмицата за БНБ сигнализира за евентуален бик на двойката на долара. От сряда насам монетата бележи ръст от 15%, след като обяви най-голямото си тримесечно изгаряне досега. БНБ се търгува на $ 14.46, 58% ръст през последния месец и 20% през последната седмица.

1. Тезос (XTZ)

Протоколът за залагане, Tezos, е най-добрият спечелил в топ 30 на монетите през последната седмица, печелейки 23,3%. XTZ / USD се търгува на $ 2.73 USD към момента на писане.

Актуализации на Corona Virus

COVID-19 продължава да бъде мор за обществото, затваряйки ежедневните дейности, докато правителствата работят за ограничаване на разпространението на болестта. Блокчейн общностите и компаниите се обединиха също, за да облекчат общата болка на гражданите, компаниите и дори футболните клубове по целия свят.

за това как се справят блокчейн по време на тази криза Covid-19 на нашата ексклузивна страница с новини тук.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector