Преглед на Polkastarter – Сграда DEX за пулове с кръстосани вериги

Polkastarter е децентрализиран обмен (DEX), създаден за улесняване на оперативната съвместимост между различните блокчейн протоколи. Това е протокол DeFi, който позволява на компаниите да набират средства в кръг от вериги токени в децентрализирана и сигурна среда. 

В този преглед на Polkastarter ние разглеждаме проекта, като извършваме подробен фундаментален анализ на проекта и също така инспектираме токеномиката на родния си токен. 

Какво е Polkastarter?

Polkastarter е децентрализирана борса (DEX), базирана на концепцията за DeFi. Неговият инфраструктурен слой позволява на множество блокчейн протоколи да взаимодействат помежду си по децентрализиран начин. Факторът за оперативна съвместимост позволява кръстосано взаимодействие на блок-вериги, изградени върху различни блок-вериги екосистеми. Проектът Polkastarter е изграден върху мрежата Polkadot. 

Polkastarter позволява на децентрализираните платформи да набират капитал чрез своята мрежа. Компаниите или организациите могат да изброят своите собствени токени на платформата DEX. Polkastarter също така позволява на компаниите да набират средства чрез холандски търгове и аукциони със запечатани оферти.  

Потребителите могат да участват и да обменят активи, без да са обвързани с някакъв специфичен блокчейн стандарт като ERC 20. Потребителите могат също така да извършват кръстосани верижни суапове, като се възползват от по-бързата обработка на транзакциите. 

Плюсове и минуси на Polkastarter

Проектът DeFi има предимства и рискове при достъпа до своята екосистема.

Професионалисти

 • Оперативна съвместимост с различни блокчейн протоколи.
 • Безразрешен списък на жетони.
 • Разменени между жетони кръстосани вериги.

Минуси

 • Ограничени данни за членовете на екипа. 
 • Нестабилността на цените е висока в родния си знак.

Какви функции предлага Polkastarter?

Уникалните характеристики, предлагани от екосистемата Polkastarter DEX включват

 • Функционалност- Чрез улесняване на оперативната съвместимост между различните блокчейн вериги, Polkastarter улеснява лесен достъп до суап токени, принадлежащи към всяка мрежа. Той използва технология за оцветяване, за да превключва между различни блокчейн протоколи. 
 • Скорост на транзакцията- Платформата Polkastarter е изградена върху мрежата Polkadot, която има висок капацитет за обработка на транзакции. Чрез Polkadot Polkastarter може да обработва 160 000 транзакции в секунда (TPS) и може да достигне до един милион TPS. 
 • Управление- Чрез собствения си токен POLS потребителите могат да участват в екосистемата Polkastarter. Собственият токен POLS дава възможност на потребителите да гласуват за характеристиките на продукта, полезността на маркера и типовете търгове. 
 • Споделяне на данни- Освен транзакции с различни вериги, Polkastarter улеснява и споделянето на данни между протоколи, принадлежащи към различни блокчейн мрежи. 

Оценка на Polkastarter и POLS

Родният маркер на Polkastarter е POLS. Общото предлагане на POLS токен е 100 милиона при първоначално циркулиращо предлагане от близо 18 милиона POLS.

Помощна програма за токени

Вътрешният токен POLS е полезен маркер в екосистемата Polkastarter. Приложимостта му в мрежата Polkastarter е по три различни начина:


 • Управление- Притежателите на токени могат да участват в разработването на продукти чрез гласуване в общността.
 • Залагане- Потребителите могат да залагат POLS токен за награди в пула, които ще бъдат разпределени чрез осигуряване на ликвидност на екосистемата Polkastarter. 
 • Добив на ликвидност- Програмата за добив на ликвидност е начин за участие в ежедневни награди за жетони, 

POLS Разпределение

Разпределението на токените POLS е в следните показатели:

 • 15% за продажба на семена
 • 27,5% за частна продажба
 • 22,5% за ликвиден фонд, който ще доставя ликвидност на Uniswap и други борси
 • 15% за растеж на екосистемата, който включва маркетинг, информираност, партньорства и листинги за обмен
 • 10% за екипа и съветниците
 • 10% към Основния резерв

Според неговия бял документ екипът, съветникът и основополагащите токени са заключени поне за 1 година.

Използване на средства

Събраните средства ще бъдат разпределени между следните сектори

 • 45% за екипа на разработчиците
 • 20% за маркетингови действия, включително партньорства, осведоменост и стратегия за излизане на пазара
 • 5% за юридическо и счетоводство
 • 30% за доставка на ликвидност на борсите

Проверка на фундаменталния анализ на Polkastarter

Основи на проекта

Проектът Polkastarter предоставя полезен фактор за интегриране и взаимодействие с множество протоколи. Тъй като популярността на DeFi и криптовалутната екосистема, различни проекти се изграждат върху различни блокчейн мрежи, които обхващат множество случаи на употреба. Например, дори и в екосистемата DeFi, случаите на многократно използване на заеми, заеми и стабилни монети са достъпни от един потребител. Следователно един потребител взаимодейства с множество протоколи, разработени в различни блокчейн мрежи. Polkastarter предоставя единна платформа, която позволява оперативна съвместимост между тези блокчейн екосистеми. С кръстосаните верижни суапове потребителите могат незабавно да конвертират от един токен в друг. Освен това с мрежата Polkadot потребителите могат да се ангажират с по-бърза обработка на транзакциите. 

Екипът

Проектът няма достатъчно данни за членовете на екипа си. Понастоящем има само две имена на основатели, споменати на уебсайта му. Няма подробности за разработчиците, ръководителя на маркетинга, юридическия ръководител и всеки друг отдел на проекта. Освен основателите, проектът Polkastarter споменава двама съветници за своя проект. 

Екип на Polkastarter

Докато профилите в LinkedIn предоставят подробности за основателите, уебсайтът му не съдържа информация за съответния им опит. По-нататъшни изследвания също така показват, че въпреки че основателите имат опит с различни проекти, той не е задължително в домейна на криптовалутата. 

Пътна карта

Бялата книга на Polkastarter предоставя подробности за подробната пътна карта, определена до последното тримесечие на 2021 г. Последното тримесечие на 2020 г. включва функции, включително списък без разрешения, частни басейни, измами със символи и антиспам за последното тримесечие на 2020 г. Неговата пътна карта предлага усъвършенствани характеристики на динамично съотношение суап и запечатан търг за наддаване за 2021 година. 

Измама ли е Polkastarter?

Не. Подробният анализ не предполага, че проектът е измама. Той има обширен план и внимателно проучване, което може да се види от неговата пътна карта. Той също така предлага уникални функции в своята DEX екосистема, които отговарят на нуждите на близкото бъдеще. 

Проектът обаче трябва да се актуализира и да предостави повече подробности за членовете на екипа си. Също така липсата на опит на основателите в проекти за криптовалута предизвиква безпокойство. Освен това проектът все още е във фаза на разработване. Анализът на изпълнението на проекта и неговите характеристики през следващите няколко месеца ще даде повече подробности за това как Polkastarter се противопоставя на неговите изявления. Освен това на нейния уебсайт или външни източници не се споменават подробности за интелигентния договор, одитиран от доставчиците на услуги. 

Има ли рискове при използване на Polkastarter?

Да. Подобно на всеки друг проект на DeFi в екосистемата, Polkastarter също идва със собствен набор от рискове и предизвикателства. Един от рисковете включва използването на кода на интелигентния договор. Нападател или хакер може да манипулира кода на интелигентния договор на Polkastarter, за да се отдаде на нелоялни дейности. Това може да има отрицателно въздействие върху неговия токен POLS и цялостния проект. Важно е да имате правилна проверка на кода на интелигентния договор, за да намерите предварително всякакви вратички. 

** Средна оценка: 8/10

Рейтинг на Polkastarter

Заключение

Един от първите проекти на наскоро стартираната мрежа Polkadot, Polkastarter включва съхраняване на основи, които отговарят на нуждите на близкото бъдеще. Той също така има подробна пътна карта и последващи действия за изпълнение на техните планове. С нарастващия брой блокчейн приложения, разработвани в различни мрежи, Polkastarter със сигурност води пътя да осигури платформа, която интегрира множество проекти.

Полкастартер обаче трябва да извърви дълъг път. Повечето от плановете му са все още във фаза на разработка и тепърва ще бъдат изпълнени на място. Но този проект на DeFi със сигурност е една от платформите, които трябва да търсите през следващите години. 

Ключови въпроси на Polkastarter, отговори.

Къде мога да намеря бялата книга на Polkastarter?

Бялата книга на Polkastarter може да бъде достъпна от нейния уебсайт. Можете също да кликнете върху това връзка за директен достъп до неговата бяла книга. 

На кои борси е изброен проектът?

Неговият токен POLS може да бъде достъпен чрез ETH и USDT от Uniswap, Gate, MXC, Poloneix и Bilaxy. 

Каква е общата статистика на проекта?

Към октомври 2020 г. има 4 канала за социални медии на Polkastarter. Това включва Medium, Telegram, Twitter и LinkedIn. 

Има ли конкуренти на проекта Polkastarter?

Да. В момента се разработват проекти, фокусирани върху оперативната съвместимост между блокчейн протоколите. Един от които е Alpha Finance. 

Отказ от отговорност Представеното съдържание може да включва лично мнение на автора и зависи от пазарните условия. Направете проучване на пазара, преди да инвестирате в криптовалути. Авторът или публикацията не носят никаква отговорност за Вашите лични финансови загуби.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector