The Ultimate CoinPayments Review

Източник: Google Play

В нашия преглед на CoinPayments ще знаете за функциите, които предоставя, таксите, както и как да използвате платформата.

Относно CoinPayments

CoinPayments е компания, създадена през 2013 г. в Канада, която обработва плащания с криптовалути.

Чрез внедряване на редица плъгини, API и POS интерфейси, те позволяват на търговците да приемат Bitcoin и над 600 altcoins като плащане за своите продукти и услуги. Неговата мрежа от доставчици се състои от 2 000 000 търговци на дребно, които са разпределени в 182 страни по света, което го прави най-приобщаващата мулти-криптовалутна платформа на пазара.

Те също така интегрират няколко приставки за колички, използвани от магазините за електронна търговия, включително Woo Commerce, PrestaShop, Opencart и Magento.

В допълнение към това те разполагат и с терминали PoS (точка на продажба), за да приемат лични плащания във физически магазини.

Платформата достигна популярност сред собствениците на магазини, както онлайн, така и офлайн, които искат да приемат криптовалути като плащане в своя бизнес, но предпочитат да опростят процеса на приемане на всяка крипто поотделно.

Характеристика

CoinPayments има безброй функции за обработка на плащания:

 • Портфейл с много монети Онлайн портфейлът на CoinPayments позволява на потребителите да съхраняват и управляват над 600 вида монети.
 • Фиатски селища: Търговците от САЩ или Европа могат да получат своите фитални наличности директно по свързаните банкови сметки.
 • Място на продажба (PoS): CoinPayments разполага с лесен за използване интерфейс, който може да бъде включен във вашия магазин или бизнес за приемане на лични плащания.
 • Приставки за пазарска кошница: CoinPayments има приставки за всички популярни съществуващи уеб колички.
 • GAP600 Незабавни потвърждения: Поддържат се незабавни потвърждения на GAP600, което прави плащанията с биткойн по-бързи.
 • Автоматични конверсии на монети: CoinPayments поддържа функция, която преобразува някои монети помежду им, като по този начин ви спестява такси и неприятности при обмен на собствени.
 • $ PayByName: тази функция позволява на търговците да създадат свое собствено уникално име, което могат да използват, за да приемат монети и фиат.
 • Трезор: потребителите имат възможност да осигурят своите монети, като ги съхраняват в студен портфейл и определят период от време, необходим, преди да могат да бъдат достъпни за харчене.
 • Мобилни приложения: има приложения CoinPayments, които са достъпни за iOS и Android устройства, които предлагат удобство и лекота на използване в движение.
 • CoinPayments ICO Marketplace: Предлага се ICO хостинг платформа, предлагаща решения за разплащане, която включва и система за депониране.
 • AirDrops: CoinPayments помага на нови проекти, които искат да пуснат новите си монети и жетони на нови потребители.

Такси

CoinPayments твърди, че има най-конкурентните цени на пазара. Структурата на таксите им е следната:

 • Входящите плащания включват такса от 0,50%
 • Входящи плащания – ASAP / Nightly (средствата се изпращат на външен адрес) имат такса от 0,50% + монета TX такса
 • Търговските депозити (Адреси за обратно обаждане, създадени с техния API) начисляват такса от 0,50%
 • Тегления: Такса за транзакция на монети (Tx).
 • Личните депозити (Адреси, направени на страницата на портфейла Ви или Адреси за депозит в техния API) са безплатни за първите 30 000 USD месечна равностойност, след което се начисляват 0,50%.
 • Преобразувания: TX такса за монета + такси за партньор за преобразуване

Противоречие на CoinPayments за хакнати Ripple

CoinPayments изпита през юни 2017 г. технически проблем, който доведе до загуба на голям брой потребители на Ripple.

Компанията заяви, че това се е случило поради грешка в техния горещ портфейл, която други потребители на CoinPayments са използвали, за да изтеглят XRP от други акаунти в платформата. Огромни количества Ripple бяха взети от нищо неподозиращите потребителски портфейли. Само тези, които държат своите XRP монети в трезори, са пощадени от атаката.


„Бихме искали да напомним на всички, че всяка монета, съхранявана за продължителен период, винаги трябва да бъде съхранявана в свод.“ – добави CoinPayment към една от бележките.

Компанията призна проблема и започна работа по отстраняването на проблема и възстановяване на сумата на всички потребители, загубили XRP.

„Направихме пълен преглед на нашите системи и добавихме допълнителни проверки и защити, за да сме сигурни, че подобни проблеми няма да възникнат в бъдеще.“

Бяха направени допълнителни изявления и след 6 месеца след хакването, през декември 2017 г., компанията успя да възстанови сумата на всички засегнати потребители.

Как да използвам CoinPayments

След като влезете в уебсайта на CoinPayments, регистрирайте се за акаунт, като използвате вашия имейл идентификатор и име. Ще получите имейл, който ще трябва да бъде потвърден, след което трябва да влезете с вашия 2-FA код за удостоверяване.

Във вашия акаунт можете да разгледате раздела за портфейла, да създадете своя $ PayByName или да използвате други функции, налични в раздела „Инструмент за търговец“.

Заключение за преглед на CoinPayments

С това приключваме нашия преглед на CoinPayments и заслужава да се спомене, че това е процесор за плащане за крипто, който предлага много функции, полезни за търговци, които искат да разширят възможностите си за плащане.

Единствената му вина би била нарушението на сигурността, което е претърпяло през 2017 г., което е довело до недоверие на услугата и нейните внедрения в сигурността.

Източник на изображението: Google Play

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector