Прегледът на Ultimate Ledger Nano X Hardware Wallet

Ledger Nano X

През последните няколко години криптовалутите се превърнаха в доста голяма работа за много хора по целия свят. Независимо от това дали сте малък HODL-er или голям крипто инвеститор, няма как да заобиколите нуждата от крипто портфейл, който да държи вашите лични ключове.

Индустрията за крипто портфейли е изминала дълъг път от „старите“ дни и в момента сме разглезени с множество много добри избори. И въпреки че пазарът на хардуерни портфейли е може би най-печеливш (и най-вълнуващ), никое име не се откроява повече от Ledger, дългогодишният производител на хардуер.

Към днешна дата базираната в Париж компания Ledger е продала над 1 милион хардуерни портфейла Ledger, които включват известния Ledger Nano S и подобния на ниша Ledger Nano Blue. Наскоро обявен на CES 2019, Ledger Nano X е най-новият продукт на компанията и е проектиран да промени играта в индустрията на крипто хардуерния портфейл.

Какво прави Ledger Nano X специален?

За начало си струва да споменем, че Ledger Nano X е проектиран да подобри всички аспекти на Ledger Nano S. Въпреки че изглежда сравнително подобно на по-стария продукт (всъщност е два пъти по-тежък и малко по-голям), той има много нова технология под капака.Ledger Nano X купи сегаНай-съществената разлика между Nano S и новия Nano X е мобилността. Това е портфейл с активиран Bluetooth (точно като CoolWallet S), което означава, че изразходването на средствата от вашия Nano X е толкова лесно, колкото свързването му с телефона ви чрез Bluetooth, инсталирането на новото приложение Ledger (достъпно както за iOS, така и за Android), и заснемане на лента няколко пъти на екрана на телефона ви.

Ledger Nano S се превърна в легендарен претендент на пазара благодарение на комбинация от практичност, гъвкавост и изключителна сигурност, поради което Nano X следва само стъпките му. Един от най-атрактивните аспекти на този нов продукт е фактът, че той поддържа над 100 приложения и че ви позволява да съхранявате 100 различни криптовалути в него от общо 1100.

Други разлики освен съвместимостта с Bluetooth включват много по-голяма памет за повече приложения и крипто съхранение (както бе споменато по-горе), по-качествен екран (сега той има 128 × 64 пиксела вместо 128 × 32 пиксела) и по-мощен и сигурен чип.

Сигурност

Ledger Nano X сигурностСигурността е основният фокус, особено когато искате да закупите хардуерен портфейл. Противно на това, което мнозина биха могли да повярват, новият Bluetooth елемент не добавя никакви рискове за сигурността на продукта. Струва си да се има предвид, че Bluetooth връзката позволява на приложението на телефона ви да осъществи достъп до портфейла, за да завърши транзакция (така че не е нужно да го правите ръчно, както в случая с Nano S чрез неговите малки бутони). По същество частните ключове се пренасят в телефона ви.

Добрата новина е, че Bluetooth връзката е криптирана от край до край, а портфейлът все още има супер сигурна ПИН система. Освен това вашите лични ключове са изолирани вътре в устройството чрез сертифицирана от CC EAL5 + технология (същият чип се използва за осигуряване на паспорти и кредитни карти).

Архивирайте вашия Ledger Hardware Wallet с CRYPTOTAG

Частният ключ и семето се съхраняват в защитения чип. Изолираните частни ключове никога не са изложени на интернет или други устройства като компютър. Единственото нещо, което трябва да направите, е да съхранявате семената за възстановяване на сигурно място, което ще използвате, за да получите достъп до средствата си или да възстановите портфейла си, ако е откраднат или повреден. Съхраняването на семена за възстановяване на лист хартия или на компютър не е добра идея. За най-добрата налична система за архивиране на крипто можете да проверите КРИПТОТАГ който използва титан и е проектиран да издържи цял живот.

КРИПТОТАГ

Как да настроя своята книга Nano X?


Ако някога сте настройвали Ledger Nano S, това е основно едно и също нещо, само че има включен телефонен елемент. Независимо от това, процесът е изключително удобен за потребителя. Заслужава да се отбележи, че портфейлът се доставя с USB кабел, брошура / листовка с инструкции, три листа за възстановяване на частни ключове и каишка за ключодържател.

Има два начина за настройка на портфейла: или го свързвате с компютър (като Nano S), или смартфона си чрез USB или Bluetooth. За да го настроите чрез типичен компютър (съвместим с Windows 8+, MAC OS 10.8+ и Linux), изтеглете програмата Ledger Live и следвайте простите инструкции.

За да го настроите чрез вашия смартфон (съвместим с iOS 9+ и Android 5), изтеглете приложението Ledger от App Store или Google Play Store и следвайте стъпка по стъпка процедурата за инсталиране. Независимо коя опция изберете, процесът е почти подобен: свържете портфейла си към всяко устройство, изберете или въведете данните си за вход и ПИН, архивирайте фразата си за възстановяване или предоставения лист за възстановяване “и инсталирайте всички желани приложения.

Създаден Ledger Nano X

99bitcoins.com

Как да си взема такъв?

Nano X се предлага на предварителна поръчка на официалния уебсайт и е на цена 199 щ.д. в щатите и 119 евро в Европа и други части на света.

Заключителни думи

Ledger Nano XNano X несъмнено промени начина, по който възприемаме и отнасяме се към хардуерните портфейли. В сравнение с конкуренцията си (по време на настоящото писане единственият хардуерен портфейл, предлагащ подобен комплект е CoolWallet S), Ledger Nano X излиза на върха.

Основното предимство е фактът, че той носи мобилна функционалност, която ви позволява да носите вашата книга навсякъде в движение, с Bluetooth мобилна съвместимост.

Също така си струва да запомните, че устройството се подобрява в различни други области. Той носи допълнително място за съхранение, по-голям, по-остър екран и много по-лесна употреба, благодарение на относително опростен интерфейс. Реално погледнато, цената също не е чак толкова лоша, тъй като е малко по-евтина от основния си конкурент.

Препоръчано изображение: aboutbitcoin.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector