Преглед на ShapeShift Crypto Exchange: Лесно, безопасно и конкурентно

Какво е ShapeShift?

ShapeShift е платформа за обмен на криптовалути със седалище в Швейцария, която е създадена през 2013 г. от Erik Voorhees и предлага опции за търговия с крипто към валута.

Борсата е идеална за потребители на криптовалути, които искат лесно да сменят своята криптовалута с други монети. Докато услугата позволява лесна търговия с крипто, купувачите за първи път нямат право да купуват крипто на ShapeShift с фиатна валута.

ShapeShift предлага изключително удобна услуга, която не изисква от потребителя да се регистрира или да предостави имейл адрес. Компанията се е справила с някои проблеми, тъй като има съобщения за недоволни клиенти, които или са загубили активите си, или са им начислени високи такси за транзакции.

Характеристика

Потребителският интерфейс на платформата е лесен за навигация, тъй като просто трябва да въведете съответния крипто адрес, за да направите сделка. Тъй като транзакциите Shapeshift се изпълняват незабавно, криптофондовете не се съхраняват на централизирана борса, а се доставят директно на потребителите чрез депозитния адрес на борсата.

Shapeshift може да се използва от всяка точка на света, но има определени ограничения за транзакциите си, въпреки че по-високи лимити за депозити са разрешени на Shapeshift, ако попълните инструкциите, представени в полето „конкретна сума“.

Въпреки че ShapeShift може да бъде достъпен в световен мащаб, в Съединените щати търговията на платформата е ограничена в няколко държави поради регулаторни закони.

ShapeShift също позволява на потребителите да използват своите API да разработят персонализиран софтуер, който може да осъществява достъп и да използва тяхната платформа.

ShapeShift сигурност

Въпреки че ShapeShift е широко използвана платформа, липсата на сигурност породи известни притеснения в общността. Когато потребителите имат достъп до платформата, няма сигурност под формата на пароли или процедури за проверка.

Макар че има известно предимство, че борсата не държи сметки и горещи портфейли, така че хакерите да нямат какво да правят набези, изглежда има много въпроси къде са депозирани средствата при ShapeShift, особено когато транзакцията е неуспешна.

След като депозитите бъдат направени на ShapeShift, трябва да се доверите изцяло на техния протокол за сигурност, тъй като те ще контролират вашите средства. Този тип незабавен обмен означава, че не се използва офлайн хранилище, а само горещи портфейли.


Още през 2016 г. ShapeShift стана жертва на хак, при който в рамките на двуседмичен период бяха откраднати обща сума от 200 000 долара. След инцидента уебсайтът излезе офлайн и възстанови защитата си.

Главният изпълнителен директор на Shapeshift Ерик Вурхис се опита да предложи обяснение за случилото се. Хакът беше приписан на неназован служител, който се опита да се измъкне със средствата на портфейл за биткойн. Финансовите щети бяха доста големи, въпреки че ShapeShift твърди, че при атаката не са загубени средства от клиенти.

Наскоро компанията закупи KeepKey, най-добрия хардуерен портфейл, известен със своите подобрени функции за сигурност. Това е стъпка напред за обмена по отношение на стандартите за поверителност и сигурност.

Такси за търговия ShapeShift

ShapeShift не начислява никакви такси за своите търговски услуги. На негово място компанията печели от получаването на таксата за миньор на монетата, която потребителите трябва да платят при транзакции на тяхната платформа.

Всички транзакции изискват такса за миньор, която се установява от блокчейн мрежата. Борсата поддържа над 50 криптовалути. По-долу е даден списък на някои от най-важните монети и техните такси за търговия:

  • Биткойн кеш (BCH) такса за миньор: 0,0002 BCH
  • Такса за биткойн (BTC): 0.0025 BTC
  • Такса за миньор Dogecoin (DOGE): 2.0 DOGE
  • Такса за Ether Miner (ETH): 0,001 ETH
  • Такса за миньор Ether Classic (ETC): 0,01 ETC
  • Такса за миньор Litecoin (LTC): 0,001 LTC
  • Monero (XMR) Такса за миньор: 0,02 XMR
  • Такса за миньор Ripple (XRP): 0,5 XRP
  • Zcash (ZEC) Такса за миньор: 0,0001 ZEC

Подобно на фиатната валута, трябва да се вземе предвид предлаганият обменен курс, тъй като „обменът“ най-вероятно ще има маржин такса. Няма такса за депозит и теглене и ако услугата е в оптимални функционални параметри, тогава търговията на платформата трябва да изглежда толкова лесно, колкото изпращането на криптовалута от един портфейл в друг.

Поддръжка на клиенти

Подобно на много борси, мненията относно неговата поддръжка на клиенти са разделени. Когато нещата вървят гладко, има добри отзиви и оплакванията се решават много бързо. Тогава отново, когато нещата не са толкова добри, компанията може да бъде много трудна за намиране на отговор. Това може да бъде доста дразнещо, особено когато са включени парите ви.

ShapeShift

На уебсайта няма страница за контакт и не са посочени адрес или телефонен номер.

Присъда

ShapeShift е привлекателна борса за тези, които се стремят бързо да сменят своите крипто с други дигитални монети. Това може да бъде изгодно за тези, които искат лесно да диверсифицират портфолиото си, но от друга страна, има някои опасения за сигурността и таксите могат да бъдат от по-скъпата страна.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector