Преглед на портфейла на Guarda | Характеристики, сигурност, плюсове и минуси

Преглед на портфейла на Guarda

В наши дни има много крипто портфейли, от които можете да избирате. Един от тези портфейли, който е изградил доста добра репутация в индустрията, е Портфейл Guarda.

В днешния преглед ще разгледаме задълбочено характеристиките, сигурността, както и плюсовете и минусите, които портфейлът на Guarda може да предложи.

Описание на портфейла Guarda

Guarda е мулти-криптовалутен портфейл, който предоставя услуги, които не се попечатват на потребители, които искат да съхраняват, изпращат и получават цифрови активи.

Създадена е през 2017 г. от компанията Guardarian OÜ, която е регистрирана в Европейския съюз. Компанията е лицензирана от Естонското подразделение за финансово разузнаване (Legal Intelligence Unit) за законно предоставяне на услуги за обмен на крипто към fiat.

Досега те са пуснали около 10 различни продукта, включително портфейли, но също така и борси, решения за крипто плащане, генератори на токени и предплатени дебитни карти.

Портфейлът Guarda е един от най-популярните и добре познати продукти, тъй като се използва много в крипто общността поради своята гъвкавост и сигурност.

Поддържани валути и държави

С портфейла на Guarda потребителите могат да съхраняват, изпращат и получават 49 различни монети и над 10 000 токена, включително:

Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Bitcoin SV (BSV), Cardano (ADA), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Dash (DASH), Decred (DCR), Digibyte (DGB), Dogecoin (DOGE), EOS (EOS), Litecoin (LTC), Monero (XMR), NEM (XEM), NEO (NEO), Qtum (QTUM), Ripple (XRP), Stellar (XLM), TRON (TRX), Tether (USDT), Zcash (ZEC), Zcoin (XZC), Vechain (VET), ERC-20 Tokens, BEP-2 Tokens, Waves (WAVES), Qtum (QTUM) и много други.

Потребители от всички държави могат да използват портфейла, въпреки че е по-добре да проверите законодателството на вашата държава относно съхранението или търговията с крипто.

Съвместимост на системата

Портфейл за настолен компютър GuardaПортфейлът на Guarda е много гъвкав, тъй като е съвместим за използване в уеб, настолен или мобилен формат.

Настолен портфейл: Лекият портфейл на Guarda е съвместим с Linux, Windows и MacOS системи. Използването на портфейла не изисква регистрация за акаунт.


Уеб портфейл GuardaУеб портфейл на Guarda: Портфейлът Guarda Web може да се използва на всяко устройство, което има достъп до интернет. Уеб портфейлът може да бъде свързан и с API на Ledger.

Мобилен портфейл GuardaМобилен портфейл: Guarda Mobile Multiwallet може да се използва както на устройства с Android, така и на iOS. Портфейлът за Android може да се използва само във версии, които са по-високи или поне Android 4.4. Версията на iOS се отличава с широк спектър от съвместимост на устройства (iPhone / iPad / iPod Touch) и може да бъде инсталирана само на iOS 10.0 или по-нови версии.

Разширение на браузъра: Guarda разполага и с разширение за браузър Chrome, което позволява взаимодействие с някое от приложенията на браузъра.

Android SPV Wallet: Guarda също създаде портфейли с единична валута с отворен код за разнообразие от монети. Техният портфейл за Android Moxi е създаден специално за Zcash, тъй като обработва екранирани транзакции.

Интерфейс и потребителски опит

Интерфейсът е проектиран да бъде минималистичен и лесен за достъп, което го прави популярен избор сред начинаещи търговци, които искат да купуват или продават малки количества криптовалута.

Как да получите портфейла Guarda

За разлика от други портфейли, няма да е необходимо да предоставяте имейл адрес, телефонен номер или идентификационен номер, за да се регистрирате в Guarda. Ще преминем през стъпките за създаване на портфейл за настолен компютър:

 1. Изтеглете и инсталирайте приложението за портфейл Guarda на вашия компютър;
 2. Стартирайте приложението;
 3. Щракнете върху „Създаване на нов портфейл“;
 4. Изберете силна парола за портфейла си;
 5. Да го напишеш;
 6. Кликнете върху „Записал съм го“;
 7. Щракнете върху „Изтегляне на резервно копие“, за да запазите резервния си файл;
 8. Портфейлът ви е създаден и ще бъдете върнати обратно към таблото за управление на акаунта си;
 9. Създайте портфейл за всяка крипто, която искате.

Разбира се, има и възможност да импортирате други портфейли, които притежавате, вместо да създавате нов:

 1. Отворете портфейла на Guarda Desktop на вашия компютър;
 2. Щракнете върху „Импортиране или възстановяване“;
 3. Кликнете върху крипто, който искате да импортирате, и въведете частния ключ на съществуващия си портфейл;
 4. Щракнете върху „Добавяне на портфейл“;
 5. След това щракнете върху „Импортиране“;
 6. Изберете парола за вашия портфейл Guarda;
 7. Щракнете върху „Изтегляне на резервно копие“, за да запазите архивния файл на ключовете.

Как да използвам портфейла Guarda

Как да изпратите крипто

 1. Отидете в раздела „Изпращане“ на вашия портфейл Guarda и кликнете върху него;
 2. Изберете крипто портфейла в полето „От“, което е портфейлът, от който искате да изпратите средствата;
 3. Поставете адреса за получаване на портфейла в полето „До“, или ръчно, или чрез сканиране на QR кода;
 4. Изберете сумата, която искате да изпратите. Можете също да кликнете върху бутона „Изпрати всички“, за да изпратите всички средства, които имате в портфейла си;
 5. Щракнете върху „Напред“;
 6. Внимателно проверете данните за транзакцията си, ако са верни, и кликнете върху „Потвърждаване“. Щракнете върху „Назад“, за да редактирате грешки.

Как да закупите крипто

 1. Отидете в портфейла на Guarda и щракнете върху раздела „Купуване“;
 2. Изберете държавата си на пребиваване от падащото меню;
 3. В полето „От“ въведете колко искате да купите и изберете фиата;
 4. В полето „Портфейл“ изберете типа крипто, който искате да купите;
 5. Изберете своя начин на плащане (карта / банков превод);
 6. Щракнете върху „Напред“;
 7. Проверете данните за транзакцията, щракнете върху „Потвърждаване“;
 8. Ще бъдете пренасочени към шлюза за плащания Simplex;
 9. Следвайте предоставените инструкции, за да завършите поръчката.

Как да използвате Guarda

Допълнителни функции

Директна покупка на монети

Guarda ви позволява да купувате криптовалути директно от портфейла си, използвайки фиатни валути или чрез банков превод, или чрез кредитна карта. Банковият превод се осигурява чрез сътрудничеството му с Coinify, и покупките с кредитни карти се активират чрез тяхната симплекс интеграция.

Потребителите могат да купуват крипто в следните фиатни валути: евро (EUR), долар (USD), британска лира (GBP), рубла (RUB) и датска крона (DKK).

Интеграция на книга

Guarda ви позволява да интегрирате портфейла си с популярния хардуерен портфейл Ledger. Той функционира без проблеми в уеб портфейла на Guarda в Chrome, Mozilla Firefox или Opera.

Генератор на жетони

Друга услуга, предлагана от Guarda, е генераторът на токени ERC-20. Тази функция ви позволява да създадете свой собствен крипто токен от нулата, било то за ICO, бизнес или просто за опит.

Такси за портфейла

Всички версии на портфейла Guarda са безплатни. Единствената „такса“ би била мрежовите такси, които нямат нищо общо с портфейла.

Функции за сигурност

Guarda не съхранява на сървърите си частни / публични ключове, пароли или лични данни на потребителите. Това означава, че потребителят е единственият, който има контрол над средствата си, и това намалява шанса да загуби данните или ключовете си за хак на сървърите на Guarda.

Guarda изисква от потребителя да запазва архивния файл всеки път, когато създава или импортира портфейл. Има и опция за автоматично изчакване на сесията, която ви излиза от акаунта, ако няма активност за определен период от време.

Архивирането е от съществено значение, тъй като това е единственият начин да получите обратно достъп до портфейла си, ако сте загубили ключовете си.

Нещо повече, всички архивни копия са защитени чрез AES (Advanced Encryption Standard) криптиране, алгоритъм, който е надежден и се използва за защита на чувствителни данни в електронен формат.

Мобилната версия може да бъде конфигурирана да отключва Touch ID / Face ID на съвместими устройства.

Поддръжка на клиенти

Поддръжката на клиентите на Guarda се състои от система за продажба на билети и обширен раздел с често задавани въпроси, който предоставя отговори и обяснения на повечето въпроси. Повечето потребители съобщават, че Guarda има бързи времена за реакция, когато изпращат билет.

Съобщава се, че екипът за поддръжка е много активен онлайн, отговаря на всички отзиви, били те отрицателни или положителни, както и коментари, въпроси или други проблеми. Това внимание и отзивчивост им спечелиха много положителни отзиви онлайн.

Репутация

По-голямата част от потребителските отзиви са положителни и съобщават, че са доволни от продукта на портфейла и неговите услуги. Имаше обаче лоши отзиви, според които портфейлът е откраднал крипто от тях. Но тъй като портфейлът не съдържа никакви клавиши, проблемът може да се дължи на лошо управление от страна на потребителя.

Друг докладван въпрос беше за лоши валутни курсове. Като цяло, Guarda е високо ценен в общността заради отдадеността си на сигурността и бързите услуги.

Преглед на портфейла на Guarda: Присъда

Guarda е многофункционален портфейл, който може да се използва за съхраняване на голяма част от крипто монети и жетони в безопасна среда, където потребителят има пълен контрол над активите си.

Преглед на портфейла на Guarda: Плюсове и минуси

Професионалисти:

 • Съвместим с Desktop, Web, Browser & Подвижен;
 • Лесен за използване;
 • Разполага с вграден обмен;
 • Приема покупки с кредитни карти;
 • Поддръжка на няколко валути;
 • Добра репутация;
 • Не притежава частни ключове.

Минуси:

 • Някои потребители съобщават за високи обменни курсове.

Препоръчано изображение: guarda

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector