Преглед на NiceHash: Въведение в платформата за облачно копаене

Преглед на NiceHash

В нашия преглед на NiceHash ще знаете как работи и ще разберете какви услуги за облачен майнинг предлага.

Какво е NiceHash?

NiceHash е онлайн пазар за покупка и продажба на хешираща мощност на вашия компютър, както и майнинг пул.

NiceHash работи като доставчик на минни услуги от април 2014 г. Според статистиката си има над 99 000 активни ежедневно миньори, обслужвани над 4 311 000 поръчки и изплатени над 197 000 BTC.

NiceHash има сървъри, разположени в Амстердам, Ченай, Хонконг, Сан Хосе, Сао Пауло, Токио и на други места в Европа и САЩ. Платформата използва CloudFlare, за да осигури защитата на своя сайт и BitGo Bitcoin портфейл, за да осигури и осигури BTC депозити.

Как работи NiceHash

NiceHash дава възможност на собствениците на изчислителна мощност да я продадат или да я купят за копаене. Купувачите могат да направят поръчка за хеш мощност веднага след като се регистрират за акаунт, а продавачите имат възможност да останат анонимни, като изобщо не се регистрират.

Алгоритми за копаене на NiceHash

Платформата поддържа списък от 34 различни алгоритми, включително SHA-256, Blake, Equihash, Scrypt, X11, X13, X15 и много други. Вие сте в състояние да копаете алгоритъма е най-печеливш в момента. Също така не забравяйте, че всички изплащания се извършват в биткойн. За да разберете коя монета носи повече печалба, опитайте да използвате Whattomine.com.

Минни басейни

Можете да се присъедините към майнинг пул, за да добиете определена монета. За да започнете, ще трябва да депозирате BTC (минимум 0,01 BTC) и след това да се насочите към пазара на NiceHash и да направите своята поръчка. Независимо от избраната от вас криптовалута, всички цени са показани в биткойн.

Продавам Hash Power

С NiceHash можете да продавате изчислителна мощ, независимо от оборудването, което притежавате. Изчислителната мощност може да се продава от GPU / CPU и ASIC платформа или цяла ферма платформи. Можете също така да изберете алгоритъма и местоположението на сървърите за вашите операции за добив.


Препоръчително е да използвате най-близките до вас сървъри за повишена производителност.

NiceHash Калкулатор на печалбата

Платформата разполага с калкулатор на рентабилност на копаене, който изчислява каква печалба можете да реализирате с вашия тип хардуер, разходите ви за електроенергия и други условия за определен период от време.

Планове на NiceHash & Ценообразуване

Няма налични фиксирани планове в NiceHash. Тук можете да изберете да зададете договор с мощността на хеш или въз основа на GH / s или цената в BTC. Цената на договора за хеширане в облака се изчислява в зависимост от закупения хешрейт.

Цените варират в зависимост от пазарните цени на монети и общата мощност на хеширане, използвана при определен алгоритъм. Ценовата листа се опреснява на всеки 10 секунди, като се използва информация, обобщена от борси или други уебсайтове.

Купувачите могат да закупят хеш ставки по два начина: Стандартно наддаване и Фиксирано.

Облачният добив в NiceHash има следните цени:

  • договор с фиксирана цена: 0,0305 BTC за GH / s на ден
  • стандартен договор за наддаване: от 0,0264 BTC за GH / s на ден

Всички плащания на NiceHash трябва да се извършват в биткойни.

Такси и цени на NiceHash

Изкупуване на хешираща мощност

  • Невъзвръщаема такса за нова поръчка: 0,0001 BTC
  • Поръчки за закупуване на хешираща мощност: 3% (неизразходвана сума за отменени поръчки не се прилага)

Продавам хешираща мощност

  • Изплащания за салда към външен портфейл < 0,1: 5%
  • Изплащания за салда към външен портфейл ≥ 0,1 BTC: 3%
  • Изплащания за салда към портфейла на NiceHash ≥ 0,001 BTC: 2%

Тегления и депозити

Изтеглянето във всеки външен портфейл на BTC в суми между 0,002 и 0,05 BTC изисква такса от 0,0001 BTC. Тегленията, които са над 0,05 BTC, налагат такса от 0,2%. Тегленията над 0,001 BTC към портфейлите на Coinbase са безплатни.

Депозирането на BTC суми над 0,01 в NiceHash Wallet не изисква такси.

Пълният модел на такса за NiceHash е достъпен на тяхната страница.

NiceHash изплащания   

NiceHash използва модел на изплащане с плащане на акция (PPS), за да възнаграждава продавачите, което означава, че изплащанията се извършват ежедневно автоматично, стига да са спазени следните минимуми:

  • Ежедневни изплащания за неплатени салда в портфейлите на NiceHash: минимум 0,001 BTC
  • Ежедневни изплащания за неплатени салда във външни портфейли: 0,1 BTC минимум
  • Седмични изплащания за неплатени салда във външни портфейли: 0,001 BTC минимум

Обобщение

С това завършваме нашия преглед на NiceHash, определено трябва да знаете, че това е един от най-големите пазари за копаене на криптовалути на пазара. Потребителите могат лесно да настроят своя софтуер и да започнат добив в рамките на 15 минути. NiceHash е добър вариант за тези, които искат или да продадат, или да купят по-високи скорости на хеш, за да получат по-печеливши резултати от копаенето. Не забравяйте да използвате калкулатора на рентабилността, за да прецените дали ще печелите според вашите спецификации.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector