Какво е Изход и как работи | Безопасно ли е или не?

Всичко за портфейла Exodus

Портфейл Exodus е един от най-новите настолни портфейли за криптовалута на пазара. От официалното си стартиране през юли 2016 г., той непрекъснато увеличава своята потребителска база, не е изненадващо, като се има предвид завладяващия пакет от функции, който предоставя на своите потребители.

Като начало е важно да се отбележи, че Exodus Wallet има три основни компонента: самият портфейл, раздела за портфолио и интеграция на обмен. Exodus е достъпен за Windows, macOS, както и за Linux и може да бъде изтеглен от приложението официален уебсайт.

В тази статия ще обсъдим подробно и трите раздела, ще разгледаме предимствата и недостатъците на този портфейл и в крайна сметка ще определим дали е безопасен или не.

Ново лого, Нови начинания

Считан за „най-секси блокчейн интерфейс в индустрията“, портфейлът на Exodus се радва на своите потребители с ново изображение, което е „още по-секси“.

Още по-невероятна е последната версия на портфейла от 18.11.21, която може да се похвали с някои добавки на активи. Ако нямате търпение да изтеглите най-новата версия, отидете на компанията Изтегляния страница.

Новото лого на компанията има същите 4 стрелки, които се отнасят до следните функции: „Изпращане на активи, получаване и обмен между цифрови активи“. Докато Изход се развива, компанията обещава да запази основните си ценности, независимо от факта.

Що се отнася до новото добавяне на активи, Exodus обяви през четвъртото тримесечие на 2018 г., че портфолиото му, базирано на stablecoin, нараства и компанията вече предлага поддръжка за stablecoin Paxos (PAX).

Какво прави Изход привлекателен?

Портфейлът

Преди всичко Exodus е портфейл за криптовалута, което означава, че трябва да предложи на потребителите бърз и ефективен начин за достъп до техните средства, за наблюдение на транзакции, както и за изпращане или получаване на монети. В това отношение Exodus покрива всичко и, още по-добре, ви позволява да филтрирате транзакции (използвайки фактори като „изпратени“, „получени“ и „разменени“).

Изходът може лесно да бъде описан като портфейл с множество активи, тъй като идва с поддръжка за множество монети и жетони, включително някои от най-популярните като Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic, Bitcoin Gold, Bitcoin Cash, Dash и Zcash, за да назовем само няколко. Пълен списък на поддържаните монети можете да намерите на уебсайт на портфейла.


www.exodus.io

Разделът Портфолио

Ако достъпът до раздела за портфейла на приложението не ви убеди, че това е добре направено приложение, тогава раздел Портфолио е длъжен да ви убеди в този факт. Той предлага общ преглед на вашите стопанства. Това ви прави изключително лесно управлението на вашите цифрови активи, както и проследяването на стойността на портфолиото ви от активи, когато пазарните условия се променят, и го прави по възможно най-стилния начин чрез красиви кръгови диаграми.

Всъщност интерфейсът на приложението е една от силните му страни, тъй като съчетава стилен потребителски интерфейс с елементи на гъвкавост и достъпност на потребителя, което кара дори и най-начинаещите потребители да се чувстват като у дома си. Всичко се чувства правилно и наистина можете да видите работата на екипа за разработка, за да сте сигурни, че всички икони, бутони или елементи на потребителския интерфейс са перфектни пиксели.

www.exodus.io

Вградената борса

Exodus също може да се похвали с интеграция с ShapeShift, което ви позволява да разменяте монети директно в красивия интерфейс на портфейла. Това също така съкращава целия процес, тъй като вече не е необходимо да ги изпращате за размяна. Тази функция е идеална за търговци, които са специализирани в ежедневната търговия.

www.exodus.io

Ами сигурността?

За начало си струва да се отбележи, че това е портфейл за настолни компютри, така че не може да отговаря на нивата на сигурност, осигурени от хардуерните портфейли. Екипът зад Exodus обаче усилено работи, за да гарантира, че портфейлът е възможно най-сигурен. Например Exodus разполага със система, която ви позволява да възстановите средствата си чрез фраза за възстановяване от 12 думи. Това означава, че дори ако случайно загубите компютъра или лаптопа си или нещо се случи и портфейлът ви вече не е инсталиран, можете да го преинсталирате и да го свържете обратно към вашия акаунт. Освен това всичките ви активи са напълно криптирани, но само с помощта на парола. За съжаление Exodus няма двуфакторно удостоверяване, функция, която в крайна сметка и надявам се да намери пътя си в комплекта на портфейла.

www.exodus.io

Друг аспект, който си струва да се знае, е фактът, че портфейлът не е на 100% с отворен код, което означава, че използвайки Exodus, вие по принцип се доверявате (повече или по-малко) на екипа за разработка. Заслужава обаче да се отбележи, че Exodus получи много похвали от пускането си и непрекъснато увеличава потребителската си база. Това е ясна индикация, че екипът за разработки зад него е много сериозен и професионален.

Заключение

Като цяло Exodus е един от най-добрите портфейли за настолни компютри в момента на пазара. С може би най-добрия потребителски интерфейс от всички портфейли за настолни компютри, прилични функции за сигурност, интеграция на обмен и добра поддръжка за множество монети, той има много неща, които го правят и трябва да отговори на нуждите на начинаещи и по-опитни търговци. Още по-добре, той разполага с невероятно обширна база от знания / раздел с често задавани въпроси с полезни статии, видеоклипове, уроци и ръководства.

Освен липсата на двуфакторно удостоверяване, има и няколко други възможни недостатъка. Например Exodus не позволява на своите потребители да контролират отделни адреси на портфейла за всяка поддържана цифрова валута.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector