Поглед назад към бялата книга и пътя напред през крипто зимата

Ей фенове на CoinFi,

В тази актуализация ще погледнем назад към CoinFi Whitepaper и нашия път напред през крипто зимата.

Поглед назад към техническия документ CoinFi

Още когато публикувахме Бяла книга CoinFi през октомври 2017 г. ето какво трябваше да кажем за нашия бизнес модел:

По това време видяхме пазар, задвижван от огромни спекулации на дребно. В дългосрочен план виждахме институционалните търговци като основен пазар за нашата платформа.

Това е мястото, където стоим днес. Видяхме балон да идва и си отива, а с пукването на балона видяхме как повечето от спекулантите на дребно излизат от крипто.

Въпреки че не е имало и почти сигурно няма да има внезапен масивен прилив на институционални пари, наводняващи се в космоса (един от основните разкази, които са помогнали за подхранването на балона), видяхме, че институционалната търговия непрекъснато се увеличава с разрастващите се спекулации е замрял.

Как се отрази това CoinFi?

В първоначалната бяла книга посветихме голяма секция на сигнали за търговия (бета версия, която пуснахме през октомври 2018 г.), както и голяма секция на алгоритми за търговия с институционален клас.

Видяхме огромна възможност да предоставим алгоритми за търговия, които помогнаха на купувачите и продавачите с голям обем да минимизират разходите за търговия и да запазят по-голяма част от възвръщаемостта си.

В средата на 2018 г. наехме екип, който да работи върху развитието на алго търговията. По време на месечните ни актуализации не сме давали голямо покритие на тяхната работа, тъй като основно предоставяхме актуализации на продуктите, които изграждахме, за да обслужват пазара на дребно.


През декември 2017 г. / януари 2018 г., когато завършихме нашата продажба на символи, интересът на дребно към крипто беше на върха си за всички времена. В резултат на това имаше смисъл да се съсредоточим върху икономиката на продуктите и символите, които основно обслужваха крипто инвеститора на дребно.

През февруари 2019 г. пейзажът се промени изцяло. Изгледи на видео за забележителни крипто влиятели спадна 90-95% от януари 2018 г. ETH цената е с 90% по-ниска, а повечето токени ERC-20 са паднали с 95-99% от ATH. Така че, докато 90% от крипто инвеститорите на дребно напуснаха пазара, инвестиционните активи на останалите също спаднаха с 90%. Говорете за експоненциално свиващ се пазар.

В същото време, макар да не може да има потоп от институционален капитал, който да се втурва на пазара, както мнозина прогнозираха по време на неотдавнашния балон, бавно и стабилно, институционалната търговия продължи да расте спрямо обема на търговията на дребно.

Крипто борси като Bittrex, Binance, Coinbase, Kraken всички наскоро отворени OTC бюра да се погрижи да блокира транзакции с големи размери. Извънборсовите бюра продължават да спечелете обема на търговията през 2018 г. дори когато общите обеми на търговия се свиха.

Обмени като CoinSuper са преориентиране към институционални инвеститори с влизането в сила на нови разпоредби. Големи имена като Верност и Междуконтинентална борса излезе на пазара с институционални предложения.

Genesis Capital, който обслужва само институционални контрапартии, произхожда от 1,1 млрд. долара в криптозаеми през 2018 г., въпреки стартирането на тяхната услуга през март 2018 г. 500 млн. долара от тези заеми са възникнали само през четвъртото тримесечие на 2018 г., водени предимно от търговци, които искат да скъсят или хеджират своите позиции.

Алгоритми за търговия за институционални търговци

В момента пилотираме различни приложения на нашите алгоритми за търговия, за да помогнем на разработчиците на проекти, основателите, VC, криптофондовете и семейните офиси да търгуват по-рентабилно своите крипто активи..

През 90-те години, ако искате да развиете голям пакет акции, единственият начин да го направите е да се обадите на приятелския си брокер и да се доверите, че той ще го развие бавно, без да изтича информацията и да дава възможност на другите да скочат пред вас да продам. Това беше нарушено през 2000-те с въвеждането на най-добрите алгоритми за изпълнение и тъмни пулове.

В днешно време, ако големите притежатели на акции искат да се развият, всичко се прави алгоритмично с ограничено въздействие върху пазара.

От друга страна, ако искате да продадете голям блок крипто, това все още прилича много на обаждане до вашия брокер от 90-те години, вместо на самообслужващ се, евтин, алгоритъмно изпълнен подход, който търговците на акции вече са дошли да приемам за даденост. Все още виждаме нужда от платформа, която осигурява директен достъп до алгоритми за търговия от институционален клас в крипто, позволявайки на купувачите и продавачите да получат най-добро изпълнение и да купуват / продават големи поръчки с минимално въздействие върху пазара.

За щастие, това е нещо, по което работи нашият екип от алго.

Нашата хипотеза е, че можем да задоволим една нужда на пазара, като предлагаме директен достъп до нашите алгоритми за най-добро изпълнение, които минимизират приплъзването на търговците, които искат да развият / придобият големи позиции в по-малко ликвидни активи.

Как работят нашите алгоритми?

Има два основни аспекта на това, което сме разработили – вземане на алго логика, която е работила в акции и адаптиране към нуждите на крипто пазара, и разработване на стабилна инфраструктура за извършване на сделки и максимално спестяване на разходи за нашите клиенти.

Като пример, ако голям притежател на токен иска да развие голямо количество Cardano (ADA) в щатски долари с минимално въздействие върху пазара и на най-добрата цена, алгоритъмът непрекъснато сканира всички борси, на които токенът е изброен и насочва поръчки, факторинг в необходимостта да:

а) Продавайте на най-добрата цена, т.е. най-евтината борса по това време

б) Участвайте активно във всички пулове на ликвидност на ADA

в) Маскирайте намерението на продавача да продаде голяма позиция

Продавам на най-добрата цена

ADA е включен в двойките ADA / USDT, ADA / BTC и ADA / ETH, но целта ни е да се развием в щатски долари. Когато наблюдавате ADA / USDT, алго факторите в курса USDT / USD, за да означават курса ADA / USD. Подобно на ADA / BTC, алго факторите в BTC / USD в реално време, за да означават ADA / USD курс. Нашият алго за изпълнение динамично изчислява нетния курс ADA / USD във всичките 3 двойки и насочва поръчки към борсата с най-високия курс ADA / USD.

Участвайте активно във всички пулове на ликвидност на ADA

Когато отвива голяма, неликвидна позиция, алго също трябва да гарантира, че увеличава максимално участието в обема, търгуван на пазара, тъй като продава, без да променя цената. Алго динамично претегля този фактор, за да балансира необходимостта от най-добрата ценова цена с необходимостта да се увеличи участието на пазара.

Маскирайте намерението на продавача

Алгото за изпълнение също така рандомизира размера на поръчката и времето за изпълнение, така че изглежда, че има малки отделни продавачи, а не 1 голям продавач, за да се избегне предварителен преглед от пазарни маркери и количествени алгоритми, които подушват съществуването на големи продавачи.

Това само надрасква повърхността на това, на което са способни нашите алгоритми за изпълнение. Автоматизираното изпълнение на търговията свежда до минимум приплъзването и предоставянето на достъп за самообслужване предава икономии на разходи на продавача.

Изграждане на персонализирана обменна връзка за повишаване на надеждността и минимизиране на латентността на обмена

Скоростта има значение за алго изпълнение, тъй като искате да можете да удряте поръчки, наддаващи се в книгата с поръчки, преди те да бъдат отменени и да избегнете вземането на вашите поръчки, докато пазарът се движи.

Въпреки че всеки, който иска да изгради обменна свързаност, може да използва библиотеки с отворен код, предложенията все още са твърде незрели, за да се използват незабавно, ако искате да търгувате конкурентно. Необходима е персонализирана свързаност, за да се поддържа предимство в скоростта. Освен това крипто борсите просто не разполагат със здравата техническа инфраструктура, на която се радват по-зрелите класове активи – в резултат борсите често прекъсват връзките.

За да може изпълнението на поръчките да работи стабилно 24/7, са необходими обширни заобикалящи мерки, тестване и поддръжка, за да се справят с идиосинкразиите на отделните борси и да осигурят максимално време на работа.

За да се преодолеят тези предизвикателства, нашият екип е отделил значително количество време и усилия за внедряване на библиотеки за свързване по поръчка за обмен, за да се справи с всички съвременни случаи, които обменът може да представи.

Ако искате да научите повече за алгоритмите за търговия, вижте епизод 9 от The CoinFi Podcast, където нашият екип дава хубаво малко въведение в света на алгоритмите за търговия.

В епизода обсъдихме и двата основни типа алго търговия, как алго търговията се прилага към днешните крипто пазари, как високочестотните търговци печелят от алго и защо високочестотната алго търговия може действително да е от полза за средните ежедневни търговци в дългосрочен план бягай.

Актуализация на търговските сигнали

През октомври 2018 г. пуснахме бета сигнали за търговия за търговци на криптовалута на дребно.

Въз основа на първоначалната обратна връзка, решихме да запазим сигнали в бета версия, докато оценяваме проекта. Въпреки че в бъдеще можем да отделим повече ресурси за разработване на нови сигнали, в момента изтласкването на платформата ни за алгоритми за търговия е най-големият фокус на екипа.

Въпреки че насърчаваме потребителите да продължат да залагат, тъй като очакваме да включим допълнителна помощна програма за маркери, потребителите, които са участвали в бета версията и се стремят да премахнат, могат да направят това след 90 дни, като подадат заявка тук.

Продължава да предлага безплатна помощна програма

Нашата бяла книга заяви:

Винаги е било част от нашия план за предоставяне на безплатно ниво за платформата CoinFi и ние продължаваме да го правим.

Откакто стартирахме CoinFi News в края на 2018 г., десетки хиляди посетители дойдоха в CoinFi News, за да следят най-новите разработки в крипто.

Докато първоначалната ни визия беше CoinFi News да предлага на крипто инвеститорите възможността да извеждат на пазара движещи се новини, пейзажът се промени драстично от публикуването на бялата книга.

Търсенето на дребно за движещи се новини на пазара е намаляло на мечия пазар, действителното въздействие на новините върху крипто пазарите е намаляло значително. Въпреки че много видове съобщения по време на бул 2017 г., от събития до партньорства до борсови листинги, често се движеха на пазара, тези видове новини имаха минимално въздействие върху пазара по време на мечия пазар.

Неотдавнашен пример за това беше изброяването на XRP на Coinbase. Докато обикновените слухове за листинг на Coinbase бяха класически пример за новини, които раздвижиха пазара по време на балона, „Coinbase Effect“ имаше относително незначително въздействие при текущите пазарни условия.

И все пак продължаваме да правим допълнителни подобрения CoinFi News, за да обслужваме нашите редовни потребители, като Тъмен режим.

Ако имате предложения за това как можем да подобрим CoinFi News или други безплатни нива на платформата CoinFi, можете изпратете вашите предложения и заявки за функции тук.

ERC-20 Advanced Token Metrics вече са достъпни на уебсайта CoinFi

Потребителите вече могат да изследват токени ERC-20 чрез редица уникални показатели за маркери, достъпни само на CoinFi.com.

Въпреки че всички тези показатели са създадени в резултат на директна обратна връзка от крипто инвеститори, ние смятаме, че най-интересният показател е „Token Supply on Exchange“. Когато потребителите преместват своите токени на борса, тя има тенденция да демонстрира намерение за продажба или поне по-високо намерение за продажба, отколкото когато токените се задържат на борсата.

Тези данни разчитат на нашата собствена, изчерпателна база данни с адреси на портфейли за обмен.

Уведомете ни как използвате тези показатели при крипто инвестирането си или как можем да ги направим по-добри. Ще се радваме да чуем от вас!

Преструктуриране на екипа

В актуализация от миналата година споменахме, че се разпространява твърде тънко в твърде много проекти. По същество управлявахме два отделни екипа, единият преследващ разработването на алгоритми за търговия, които са предимство предимно на институционалните търговци, а друг екип, фокусиран върху анализа на данни и сигнализирания продукт, насочен основно към пазара на дребно.

Подобно на много крипто компании на този мечи пазар, ние взехме трудното решение да намалим размера на нашия екип. За съжаление, това означаваше, че трябва да се разделим с редица високо ценени членове на екипа, които са направили ценен принос за проекта CoinFi. Със сигурност не беше лесно да се вземе решение, но е необходимо, за да се продължи напред през крипто зимата.

Ясният приоритет за останалия екип ще бъде комерсиализирането на нашата алго платформа за търговия. Развитието на продуктите на дребно, включително сигнали, новини и анализ на данни ще продължи, но ще бъде по-нисък приоритет.

Върви напред

Като проект със сигурност се възползвахме до известна степен от балона ICO. Но това е меч с две остриета – балонът също така създава последователно очакване за бърза възвръщаемост от определен сегмент на крипто пазара, които очакват нещата да дойдат бързо и лесно.

Но тази мания я няма и няма да се върне. Трябва да има създаване на реална стойност, за да се направи резервно копие на хип-хопа и това не е нещо, което ще се случи за една нощ.

Пътят напред ще бъде дълъг. Все още сме на много зараждащ се пазар и има много работа. Пазарът се променя бързо и ние също трябва да се адаптираме. Ще продължим да предоставяме инфраструктура и данни, за да помогнем на криптотърговците да правят по-добри сделки, но как изглежда това ще продължи да се развива.

Съоснователят на Reddit Алексис Оханян наскоро заяви, че крипто зимата е добра за строителите. Въпреки че мечият пазар може да е болезнен в краткосрочен план, ние вярваме, че това е времето, в което ще бъде изградена дългосрочната инфраструктура за крипто пазарите.

За тези от вас, които продължават да подкрепят CoinFi, ние ценим вашите усилия и доверието, което ни оказвате.

-Екипът на CoinFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector