Преглед: Пазарите на Moneta улесняват търговците да се възползват от нарастването на запасите / крипто през 2020 г.

От всички неща, които не очаквахме през 2020 г., внезапният скок на фондовите и крипто пазарите заема предното място. Изненадващо е да видим, че тези пазари процъфтяват както никога преди, особено когато хиляди фирми започнаха да се борят с десетки милиони хора, останали без работа заради пандемията. В тази статия нека разберем причините, допринесли за този растеж както на фондовия, така и на крипто пазара, а също така ще видим приноса на новите брокери и борси като Moneta Markets за справяне с това търсене. 

Анализиране на растежа на фондовия пазар     

Напълно неблагоприятно за настоящия сценарий, фондовият пазар видя опустошителна мечка през първото тримесечие на 2020 г. Трилиони бяха унищожени от фондовия пазар за по-малко от месец и това се дължи на настъпването на пандемията Covid-19. Пазарът обаче се възстанови бързо и постепенно започна своя бик до края на годината. 

Пазарните експерти очакват, че неочакваният растеж на фондовия пазар се дължи на очакванията на хората по отношение на постпандемичния сценарий. Тогава ваксините изчезват и икономиката се отваря докрай. Тези очаквания също доведоха до стимулиране на интереса сред новите инвеститори към фондовия пазар. Според JMP Investment Bank през 2020 г. са регистрирани над 10 милиона нови сметки във всички брокерски фирми, взети заедно.  

Говорейки по същата тема, Майкъл Ароне (главен инвестиционен стратег, State Street Global Advisors) каза: „Едно от нещата, които пандемията е подчертала повече от всичко останало, е, че фондовият пазар е механизъм, ориентиран към бъдещето. Това беше слоганът през цялата година, докато инвеститорите продължават да си чешат главите, чудейки се защо фондовият пазар може да се представи толкова силно, докато икономиката, пазарът на труда и печалбите са изправени пред подобни предизвикателства. Това е по-скоро за бъдещи очаквания, отколкото за настоящите условия. “  

Графиката по-долу обяснява краткото мечешко текущо и текущото бичи движение на фондовия пазар, където можем да видим три от многото акции, които са нараснали неимоверно през 2020 г..  

Крипто пазар

 Ефективността на крипто пазара през 2020 г. 

Капитализацията на целия крипто пазар в края на 2020 г. е над един трилион щатски долара. В ретроспекция в началото на годината тя беше едва 190 милиарда. Това е ръст от над 400% в рамките на една година. Крипто експерти предположиха, че 2020 г. предлага идеална среда за процъфтяване на крипто. 

Тъй като традиционните активи поеха сериозни удари поради пандемията, има и двата начина да има нарастващо приемане за криптовалути през 2020 г. Оценката на биткойните също нарасна от около $ 4k през март до ~ $ 28k през декември, тъй като институционалните инвеститори и глобалните компании продължиха за да купите и съхраните тази крипто. 

Можем да видим огромния ръст на някои от най-добрите криптовалути в долната ценова графика.  

Какво трябва да знаете за пазарите на Moneta?

Moneta Markets е основана през 2019 г. със седалище в Джордж Таун, Каймановите острови. С Vantage International Group Ltd като компания майка, този брокер наследи доверието и надеждността му. Понастоящем Moneta Markets притежава лицензите си съгласно CIMA (Валутен орган на Каймановите острови), регулатор от ниво 3. Въпреки това компанията майка на този брокер има десетилетие пазарно присъствие в това пространство и притежава лицензи с регулатори от най-високо ниво по целия свят.

Потребителите на Moneta Markets спекулират и търгуват на различни финансови пазари като Forex, стоки, индекси, акции и дори Cryptos. Общо с този брокер могат да бъдат достъпни над 300 класа активи под формата на CFD. Този брокер предлага своята платформа за уеб търговия, чрез която поръчките могат да се правят без подкрепата на решение на трета страна. Търговците на смартфони също могат да изтеглят приложението Moneta Markets от Магазин за игри и App Store.   


Причини за разглеждане на пазарите на Moneta 

Достоверност – Както бе споменато, Moneta Markets е търговска марка на групата компании Vantage, които притежават най-надеждния брокер VantageFX. Този брокер има своите лицензи от най-добрите регулатори в Обединеното кралство & Австралия – FCA & ASIC, съответно. Като цяло тази група има над 70 000 активни клиентски сметки по целия свят със среден месечен обем на търговия от ~ 100 милиарда долара. Това обяснява надеждността на брокера Moneta Markets. 

Патентована платформа за уеб търговия – С тази платформа потребителите на Moneta Market могат да търгуват онлайн на различни пазари, без да изтеглят какъвто и да било солен софтуер. USP на тази платформа се крие в нейната функционалност. Търговците могат да управляват своите сметки, да влизат / излизат от сделки, да правят заявки за депозит / теглене с няколко лесни кликвания, направо от таблото. Техническите търговци могат да се възползват от различните видове диаграми, вградени индикатори, различни инструменти за графики и т.н.. 

Сигурност – Всички клиентски депозити на този брокер се съхраняват сигурно в National Australia Bank (NAB), една от най-високите банки. Тези депозити са отделени от фондовете на компанията, за да се избегне злоупотреба. Също така са налице всички отраслови практики за сигурност като SSL криптиране и двуфакторно удостоверяване.   

Маржин търговия – Потребителите могат да използват лоста за търговия всички налични класове активи, но с различни кратни стойности на лоста. Проверете долната инфографика за повече информация. 

Лесна употреба – Пазарите на Moneta са сравнително лесни за ориентиране в почти всички аспекти. Отварянето на акаунт при този брокер не отнема повече от няколко минути. Има много начини да финансирате сметката си с лесни опции за депозит като Fasapay, Sticpay и JCB, заедно с традиционните опции за финансиране като банков превод, кредит & дебитна карта и др. Потребителите могат също да правят своите депозити, използвайки Bitcoin. Потребителският интерфейс & UX на платформата за уеб търговия е доста ясен и достатъчно лесен за начинаещи търговци да се учат и да овладеят търговията.      

Бонус за депозит – Всички потребители на Moneta Market с депозити от $ 500 и повече имат право на 50% бонус за депозит. Едва ли има брокери / борси, които предлагат бонуси за депозити от този вид, като същевременно се регулират от брокери от най-високо ниво. 

Образователни ресурси – Намерихме образователните и изследователски ресурси, предлагани от този брокер, за много интересни. Характеристики като Moneta TV и Господари на пазара помогнете на търговците да се оборудват с най-новите пазарни новини и различни техники за търговия. С помощта на Дуплитрада, потребителите могат да копират търговията от най-добрите търговци в бранша. Има и множество образователни видеоклипове за търговия с дълбоки гмуркания, от които потребителите могат да се възползват.

С това завършва нашата дискусия за това как крипто и акциите са нараснали през 2020 г. и какво да очакваме от новия, но бързо развиващ се участник на пазара, Moneta Markets. 

Отказ от отговорност Представеното съдържание може да включва лично мнение на автора и зависи от пазарните условия. Направете проучване на пазара, преди да инвестирате в криптовалути. Авторът или публикацията не носят никаква отговорност за Вашите лични финансови загуби.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector