В момента голямата британска лира не е твърде голяма

Здравейте, колеги търговци! Надявам се, че досега всички изпитвате печеливша седмица.  

 

Валутният пазар започна седмицата с гръм и трясък. Това е особено вярно за GBP / USD, които се променят по-ниско и също се търгуват по-ниско през целия ден. Текущата цена е около 118 пипса под затварянето в петък.

 

GBP / USD дневна графика

Не е тайна, че паундът е една от най-слабите основни валути в момента. Днес изиграх лирата на късата страна, от която повечето сделки бяха в рамките на деня. Продадох GBP / USD, GBP / CHF, GBP / JPY, GBP / CAD и купих EUR / GBP. Все още държа на две позиции, но останалите вече са постигнали целите си. Търговията не винаги е толкова лесна, но когато идват лесните пари, трябва да се възползваме от възможността.

 

Така че знаем, че в момента паундът бие. Тази слабост вероятно ще продължи и през следващата седмица или дори, дори и да срещнем някакво възстановяване. Разбира се, американският долар не е непременно най-добрата валута за търговия спрямо лирата в момента. Австралийският долар беше значително по-силен от американския долар днес. Днес много други валути също се търгуваха по-високо спрямо Бак, включително еврото и японската йена.

 

Нека разгледаме 4-часова диаграма на GBP / USD:

 

GBP / USD 4-часова диаграма

Този спад наистина беше наистина агресивен. Просто погледнете острия ъгъл на този последен крак по-ниско. Не обичам да гоня цената на инструмент, когато той вече е в състояние на свръхпродажба или свръх покупка. Обикновено е по-добре например да изчакате корекция към 20-експоненциалната пълзяща средна. Можете също да използвате нива на обръщане на ролите или нива на люлка, за да търсите добри нива, на които да продавате.


 

Пример за ниво на обръщане на ролята е, когато обменният курс пробие бивша зона за подкрепа, след което същата тази зона се превръща в зона на съпротива.

 

На графиката по-горе можете да видите, че червеният кръг показва област, където евентуално бихме могли да намерим добри възможности за продажба на GBP / USD.

 

USD / CAD – Къде ще отиде тази луда двойка?

 

USD / CAD дневна графика

Както споменах в предишна статия, имам подъл подозрение, че скоро тази двойка може да бъде уловена в някакво разнообразно поведение. Последните три ежедневни свещи показват признаците на меко закрепване. Позволете ми да приближа малко тази диаграма, за да можете да разгледате тези свещи по-подробно:

 

USD / CAD дневна графика

Както можете да видите, и трите свещи имат фитили надолу, които ни казват, че имало купувачи, защитаващи тази зона. Наричам тази конкретна зона за поддръжка на тази диаграма „зона за мека поддръжка“, тъй като тези свещи са сравнително малки и може би това не е най-перфектната настройка, която да се използва за дълги записи. Можем да играем правилно, обаче, ако изчакаме подходящ входен сигнал, като пробив на последната дневна свещ, или нещо подобно.

 

Може би двойката ще изгради солидна база за подкрепа в тази област през следващите няколко дни, което би могло да подсили аргумента за бичия мач и да предложи по-безопасна среда за бъдещите купувачи да търгуват.

 

AUD / USD – Австралийският долар НЕ се оттегля

 

Австралийският долар беше тежък противник през последните няколко дни. Това ми напомня за гущерите, които обитават реката, където отсядам (в Претория, Южна Африка). Понякога големите кучета в района се опитват да преследват тези корави момчета, за да бъдат бити накрая.

 

Нека разгледаме дневна графика на двойката:

 

AUD / USD дневна графика

Ако прочетете предишната ми статия, може би си спомняте, че предупредих да не влизате в шорта твърде рано. Все още не сме срещнали правилен сигнал за продажба, но може би в следващите дни може да се появи такъв.

 

Бих искал да видя нещо като дълъг фитил нагоре, който се появява на дневна графика, или може би мечи поглъщащ бар.

 

Изглежда, че пазарът може да не проявява много уважение към това конкретно ниво на обръщане на ролята и че може би по-дълбока от очакваното корекция може да бъде на картите през следващите няколко дни. Предполагам, че това може да зависи и от австралийския номер на продажбите на дребно, който ще бъде пуснат след няколко часа в 00:30 GMT (във вторник). Това е нещо, което може да движи австралийците, така че пазете се от рисковете (и възможната награда) тук.

Направете всички пари, които можете, късмет за търговия!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector