USD / CAD сделките попадат под нов натиск при продажбите на фона на пристрастия към продажбите в щатски долари!

По време на азиатската търговска сесия в петък, USD / CAD валутната двойка не успя да спре загубите си в началото на деня и тя остана депресирана, като почти падна под средата от 1.3300. Обаче натискът върху продажбите около валутната двойка USD / CAD може да бъде свързан с мечи пристрастия на широкообхватния щатски долар, което беше предизвикано от рисковия тон на пазара. Освен това данните за обезщетенията за безработица в САЩ също претеглят връщането, допринасяйки за загубите във валутната двойка. Напротив, притихналите / обхванати от търговия движения в цените на суровия петрол могат да се считат за един от ключовите фактори, които спомогнаха за ограничаване на по-дълбоките загуби във валутната двойка. По време на писането на валутната двойка USD / CAD се търгуваше на 1.3353 и се консолидира в диапазона между 1.3341 и 1.3367.

Настроенията за търговия на световния пазар проблясват в зелено от началото на деня и се очаква да завърши седмицата с печалби. Позитивните пазарни настроения обаче се подкрепят от оптимизма по отношение на възможна ваксина и лечение на силно инфекциозния коронавирус. Тези надежди бяха подсилени след доклада, че Novavax Inc е започнала клинични изпитвания на последния етап от тяхната коронавирусна ваксина във Великобритания. Експерименталната ваксина се произвежда при партньорски условия с правителствената работна група за ваксини.

Освен това настроението за риск към пазара беше допълнително засилено, след като демократите в Камарата на представителите на САЩ повишиха надежди за пакета от стимули за COVID-19 с 2,2 трилиона долара. Междувременно председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин също намекнаха за възобновяване на забавените преговори за стимулиране, което беше още един фактор, който подсили надеждите за пакет от стимули..

В резултат на това широкообхватният щатски долар не успя да спечели положително сцепление и остана мечешки през деня. Нещо повече, загубите в парите могат да се отдадат и на пазарния тон на риск, но те също могат да бъдат свързани с данните за безработицата в САЩ, които подхранват опасенията, че възстановяването на американската икономика е неуспешно. Що се отнася до данните в САЩ, броят на американските граждани, които претендират за безработица през последната седмица, се е увеличил до 870 000, което показва спиране на икономическото възстановяване и подчертава належащата необходимост Конгресът да приеме мерките за подкрепа. Загубите в щатския долар обаче държат валутната двойка USD / CAD под натиск. Междувременно към 21:52 ч. ET (1:52 AM GMT) индексът на щатския долар, който проследява валутните курсове спрямо кошница с други валути, е паднал с 0,03%, до 94,365.

Настроенията за пазарна търговия обаче бяха по-скоро засегнати от нарастващия брой случаи на COVID-19 в световен мащаб и китайско-американската кавга. На фронта между САЩ и Китай напрежението между двата икономически гиганта се засили, след като Министерството на правосъдието на САЩ призова съдия да позволи на правителството да забрани на WeChat от магазини за приложения. Според последния доклад, рано в петък, Министерството на правосъдието на САЩ апелира към федералния съдия в Сан Франциско да разреши на правителството да забрани на Apple Inc и Google да предлагат WeChat за изтегляне в техните магазини за приложения.

Напротив, цените на суровия петрол не успяха да поддържат умерените печалби от началото на деня и започнаха да мигат смесени сигнали преди европейската сесия. Причината за намалените цени на суровия петрол обаче може да се дължи на опасенията от свръхпредлагане и по-ниско търсене. Освен това новината на Либия, че ще възобнови износа си на петрол, добави допълнителен натиск към цените на суровия петрол. По този начин смесените настроения по отношение на цените на петрола са склонни да подкопават търсенето на луни, което е свързана със суровини валута, и това се превърна в ключов фактор, който може да помогне за ограничаване на по-дълбоките загуби във валутната двойка.

При липса на каквито и да било големи данни / събития през деня, пазарните търговци ще се съсредоточат върху речта на члена на FOMC Уилямс. Освен това поръчките за дълготрайни стоки m / m също ще бъдат ключови за наблюдение. Междувременно всички погледи ще бъдат насочени и към движението на заглавията на щатския долар и коронавируса, тъй като те играят ключова роля във валутната двойка.

Ежедневна подкрепа и съпротива

S1 36,93

S2 38,41

S3 39.02

Точка на въртене 39.89

R1 40.5

R2 41,38


R3 42,86

USD / CAD се поддържа на ниво 1,334, а затварянето на свещи на ниво 1,3347 може да доведе до бичи пристрастия до нивото 1,3450. Очаква се 50-те периода EMA и MACD да запазят възходящата стокова валута. От долната страна USD / CAD може да намери подкрепа на ниво 1.3240. Късмет!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector