Суровините валути водят опаковката в седмицата напред

Миналата седмица канадският долар отвърна на удара и възстанови някои от последните си загуби спрямо щатския долар. Американският долар беше много силен напоследък и ако погледнете представянето му миналата седмица, е доста впечатляващо, че канадският долар успя да спечели около 55 пипса спрямо Бак. Това не изглежда като нещо значително, но ако вземете предвид загубите на някои от другите основни валути спрямо долара, това определено е нещо, което трябва да вземете под внимание. Например еврото загуби около 210 пипса спрямо щатския долар миналата седмица, а японската йена върна повече от 130 пипса. Паундът загуби около 215 пипса, а швейцарският франк около 115 пипса.

 

Цената на петрола се повиши умерено миналата седмица, което вероятно допринесе за печалбите на канадския долар. Тази седмица имаме някои много важни рискове от събития, които биха могли да преместят канадския долар, и може би играчите на пазара вече са започнали да определят още някаква сила на канадския долар, което може да е резултат от тези събития през следващата седмица. Ще отразим всички тези събития, но преди да отидем там, нека първо разгледаме някои технически аспекти на USD / CAD:

 

USD / CAD дневна графика

Ако разгледате отблизо тази диаграма, ще забележите, че двойката се търгува над 200-дневната пълзяща средна за няколко дни, но не успя да постигне сцепление над този много важен технически индикатор. В петък двойката отново затвори здраво под тази пълзяща средна, а също и под любимата ми краткосрочна пълзяща средна, 20-дневната експоненциална пълзяща средна. Тази фирма близо до 20-EMA предава идеята, че вероятно ще се наложи много да купува сила от биковете, за да получи отново надмощие в краткосрочен план. Ако имате предвид това, изглежда, че пътят на най-малкото съпротивление всъщност може да е от недостатъка, когато погледнем седмицата напред. Нека да разгледаме почасова диаграма на USD / CAD:

 

USD / CAD Часова диаграма

Лесно е да се види мечият импулс на тази краткосрочна диаграма. Нека разгледаме същата диаграма, на която е начертан само 20-EMA:

 


USD / CAD Часова диаграма

Тук 20-EMA се превърна в съпротива и цената отхвърли няколко пъти през последните два търговски дни. Забележете как тези повторни стъпки към 20-EMA предлагат чудесни възможности за къса продажба на двойката. Харесвам повторни стъпки като тези, защото те предлагат високо вероятни търговски настройки и могат да се търгуват с помощта на доста строги стоп загуби.

 

В сряда BOC (Bank of Canada) вземат решение за лихвения процент и доклад за паричната политика в 14:00 GMT. В петък в 12:30 GMT имаме канадски продажби на дребно и CPI (индекс на потребителските цени). Участниците на пазара ще следят всички тези събития, но особено решението за лихвения процент и доклада за паричната политика. Това може да ни подскаже колко добре се развива канадската икономика и какво да очакваме по отношение на бъдещите лихвени проценти. Очаква се BOC да запази лихвения си процент непроменен на 0,5%. Сигурен съм, че канадската икономика изпитва облекчение от скорошното покачване на цената на петрола. Не забравяйте, че Канада е много голям производител на петрол и ниската цена на петрола наистина може да навреди на канадската икономика. Нека да разгледаме петролна диаграма:

 

Седмична диаграма за нефт в САЩ

 

Това наричаме обратен модел на глава и рамене, който е обратен модел. Идеята е, че прекъсването на деколтето би задействало модела, което означава, че цената на петрола може да напредне още повече. Канадският долар е силно корелиран с цената на петрола и повишаването на цената на тази твърда стока определено би подкрепило канадския долар.

 

Търговците, които се интересуват от участие в къси позиции в USD / CAD, може да искат първо да изчакат цената да формира корекция. Когато разглеждаме неотдавнашния спад на малка времева рамка като часова диаграма, очевидно е, че този неотдавнашен мечи ход е донякъде удължен. Не обичам да продавам финансов инструмент, когато цената му е далеч под 20-EMA, както е в USD / CAD в момента (на часова графика).

 

AUD / USD

 

Канадският долар не беше единствената основна валута, която спечели спрямо щатския долар миналата седмица. Австралийският долар успя да приключи седмицата с печалба от около 14 пипса спрямо щатския долар. Както споменах по-рано в тази статия, щатският долар беше доста силен миналата седмица. Така че за да бъде по-силен от щатския долар отне много от австралийците миналата седмица, въпреки че беше само малко по-силен от щатския долар. Нека разгледаме дневна графика:

 

AUD / USD дневна графика

 

Тук можете да видите, че 200-дневната пълзяща средна е под текущата цена, което означава, че двойката може да се счита за възходяща тенденция. В момента тази двойка не е лесна за търговия, защото се движи настрани. Независимо от това, търговците, които обичат търговията с позиции (дългосрочна търговия), могат да намерят някои добри възможности за отваряне на дълги сделки през следващата седмица или две. От началото на годината има красива линия на тенденциите, която поддържа цената много добре. Ако тази подкрепа се задържи, бихме могли да очакваме по-нататъшно повишаване на тази двойка, особено ако основите започнат да изглеждат по-положителни за региона. Вижте следната диаграма:

 

USD / CAD дневна графика

 

Това, което ми харесва в тези техники, е, че 200-дневната плъзгаща се средна и зелената линия на тенденциите са подравнени. Това може да добави към солидността на тази зона за подкрепа.

 

В момента настроението на дребно за тази двойка е доста равномерно, което означава, че може би ще видим някои по-обвързани ценови действия върху нея през следващите няколко седмици. От друга страна, валутният пазар може да се промени в един миг. Има някои важни събития, които биха могли да преместят австралийците тази седмица. Първата е реч на новия управител на RBA г-н Филип Лоу в понеделник вечерта в 21:10 GMT. Тогава протоколите от заседанието на RBA ще бъдат на фокус рано във вторник сутринта в 00:30. Някои други събития, които биха могли да раздвижат австралийците тази седмица, са промяната в заетостта в Австралия и нивото на безработица, които трябва да бъдат публикувани в четвъртък сутринта в 00:30.

 

EUR / USD

 

EUR / USD дневна графика

 

Тази двойка се продаде доста агресивно през последната седмица. В момента ходът е прекалено разширен, така че въпреки че харесвам късата страна на тази двойка, бих искал първо да видя прилично отдръпване, преди да вляза в нови къси позиции върху нея. Имайте предвид, че четвъртък може да бъде много нестабилен ден за еврото. ЕЦБ (Европейската централна банка) вземат решение за лихвения процент в 11:45 GMT, както и пресконференция в 12:30 GMT.

 

GBP / USD

 

GBP / USD дневна графика

 

През последните няколко дни видяхме някои вътрешни действия. В момента можем да бъдем мечи към тази двойка само ако разгледаме техническите характеристики. Може би бихме могли да получим някаква корекция в следващите дни, която може да предложи по-добро ниво за продажба на двойката. Тази двойка беше изключително нестабилна през последните няколко дни, така че бъдете внимателни, когато я търгувате или която и да е двойка, която включва британски лири.

 

Напоследък BOE (Bank of England) се тревожи от възможността да надхвърли целта си за инфлация. Притеснението им е резултат от агресивната девалвация на паунда. Поради тази загриженост BOE може да внимава допълнително да намали референтния си лихвен процент и да увеличи мерките за икономическо стимулиране. Това може да бъде положителен паунд, но икономическите рискове, които обграждат Брекзит, вероятно биха надхвърлили ефекта му върху паунда. Следователно основната картина на лирата остава меча и въпреки че цената може да е доста свръхпродадена в момента, валутата все още може да загуби голяма част от стойността си в краткосрочен и средносрочен план.

 

Във вторник имаме британски CPI номера в 8:30 GMT.

В сряда има номера за работа в Обединеното кралство, които ще бъдат освободени в 08:30.

Четвъртък ни носи номера за продажби на дребно извън региона, който също е пуснат в 08:30.

Всичко това са важни събития, които трябва да наблюдаваме, тъй като те могат да ни дадат представа за здравето на британската икономика.

 

Освен това тази седмица има доста речи от членовете на FOMC.

Рано в понеделник сутринта губернаторът на BOJ Курода също ще произнесе реч.

Имате отлична търговска седмица!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector