Суровият петрол WTI достига ниво от $ 50 – Саудитска Арабия се ангажира да намали производството!

По време на азиатските часове за търговия в сряда, WTI Суровият петрол успя да удължи своята печеливша поредица за една нощ, като достигна най-високото ниво от близо десет месеца, много над нивото от 50,00 долара, главно след неочаквания ангажимент на Саудитска Арабия да намали производството на суров петрол допълнително с един милион барела на ден през февруари. Това моментално подкрепи цените на суровия петрол. Отделно от това, друга причина за печалбите от суров петрол може да се отдаде на оптимистичните данни за доставките на суров петрол в САЩ от Американския петролен институт, които показват привличане на 1,663 милиона барела.

Освен това оптимизмът по отношение на възможна коронавирусна ваксина и вероятността от допълнителен пакет за финансова помощ от САЩ също изиграха основна роля в подкрепа на цените на суровия петрол. От меча страна непрекъснато нарастващият брой случаи на COVID-19 в световен мащаб принуди страните да наложат по-строги рестриктивни мерки, което породи опасения относно търсенето на гориво и се превърна в ключов фактор, който запази всички допълнителни печалби в цените на суровия петрол . Отделно от това, прясното бичи пристрастие на щатския долар, подкрепено от множество фактори, се оказа един от ключовите фактори, които биха могли да ограничат инерцията в цените на суровия петрол, тъй като цената на петрола е обратно свързана до цената на щатския долар.

От друга страна, печалбите в цените на суровия петрол също бяха ограничени от продължителната китайско-американска кавга. WTI В момента суровият петрол се търгува на 50.05 и се консолидира в диапазона между 49.72 и 50.25. Продължавайки напред, пазарните търговци изглеждат предпазливи при поставянето на силни позиции преди публикуването на данните за доставките на суров петрол от Американската администрация за енергийна информация, което се очаква по-късно през деня.

Що се отнася до данните, данните за доставките на суров петрол в САЩ от Американския петролен институт показват привличане на 1,663 милиона барела. Това теглене беше по-голямо от тегленето на 1,5 милиона барела в прогнозата, но по-малко от тегленето от 4,785 милиона барела от предходната седмица.

Освен това цените на суровия петрол се повишиха допълнително след изненадващия ангажимент на Саудитска Арабия да намали производството на суров петрол още през февруари, с един милион барела на ден. Според последния доклад саудитското съобщение дойде, когато Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците, или ОПЕК +, затвори втория ден от своя Съвместен комитет за наблюдение на министрите и 13-ата среща на министрите на ОПЕК и извън ОПЕК. Струва си да се припомни, че заседанията бяха удължени с един ден, след като членовете не успяха да постигнат споразумение за резултатите през февруари в понеделник.

Междувременно Александър Новак (руски вицепремиер) определи ангажимента на Саудитска Арабия като „страхотен новогодишен подарък за цялата петролна индустрия“, който даде на търговците повече увереност.

Отвъд океана възходите в цените на суровия петрол също могат да бъдат свързани с подновения оптимизъм относно потенциалните ваксини за силно инфекциозния коронавирус. Според последния доклад Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) заяви, че милиони лекарства са на път за Великобритания. Това се случи, след като Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) показа почти 95% съотношение на успех за водещите коронавирусни ваксини, след две дози.

Като алтернатива, настроението на пазарната търговия представлява отрицателно представяне през деня, тъй като мечият външен вид на американските фондови фючърси обикновено подчертава настроението за риск. Причината за рисковите настроения на пазара обаче може да се отдаде и на новината, че американският президент Доналд Тръмп наскоро подписа изпълнителна заповед за спиране на бизнеса с около 8 китайски приложения. Междувременно Нюйоркската фондова борса преразглежда решението си да спре спирането на 3 големи китайски телекомуникационни компании. Междувременно опасенията от засилване на броя на случаите на коронавирус в световен мащаб оказват допълнителен натиск върху пазара на акции. Тези отрицателни заглавия обаче се разглеждаха като един от ключовите фактори, които държат поклон върху всяко допълнително покачване на цените на суровия петрол.

Що се отнася до щатския долар, широкообхватният щатски долар успя да спре поредицата си от загуби от предния ден, като привлече няколко нови оферти през деня, тъй като надеждите за по-големи държавни заеми изтласкаха 10-годишните доходности на Министерството на финансите на САЩ на най-високо ниво от март насам, което облекчи мечия натиск около щатския долар. Отделно от това, предпазливите настроения преди изборните резултати в Грузия, съчетани с китайско-американското напрежение, също подкрепят сигурния щатски долар. Печалбите от зелените пари обаче се превърнаха в ключов фактор, който може да ограничи допълнително инерцията за суров петрол, тъй като по-слабият щатски долар има тенденция да прави по-евтино за притежателите на други валути да купуват суров петрол. Към 23:16 ч. ET (04:16 ч. GMT) индексът на щатския долар, който проследява валутните курсове спрямо група други валути, се е повишил с 0,15% до 89,547.

Продължавайки напред, пазарните търговци ще наблюдават публикуването на данни за доставките на суров петрол от Американската администрация за енергийна информация, което се очаква по-късно през деня. Отделно от това, публикуването на последните протоколи от срещата на паричната политика на FOMC ще бъде от ключово значение за наблюдение, тъй като перспективите на политиката на FED ще играят ключова роля за влияние върху краткосрочната динамика на щатските долари. Междувременно актуализациите около китайско-американската кавга и бедствията от вируса не са загубили своето значение през деня. Късмет!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map