Суровият петрол разширява принудителното пристрастие – американските стимули се надяват да отслабят долара!

По време на азиатската търговска сесия днес, WTI Суровият петрол успя да удържи набиращата си серия от предходната седмица, като достигна връх в рамките на деня над средното ниво от 57,00 долара, главно поради оптимистичното настроение на пазара, предизвикано от надеждите, че COVID- 1,9 трилиона долара на американския президент Джо Байдън Ще бъде приет 19 облекчителен пакет, който незабавно подсили надеждите за възстановяване на търсенето на гориво и допринесе за печалбите от суров петрол. Отделно от това, възходящото пристрастие около цените на суровия петрол може да се дължи и на ангажимента на Саудитска Арабия да осъществи допълнителни съкращения на доставките през февруари и март. Междувременно намаленията от други членове на Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници (OPEC +) също спомогнаха за поддържането на баланса на световните пазари.

Цените на суровия петрол получиха допълнителна подкрепа след ескалация на напрежението между САЩ и Иран. И обратно, повторното появяване на случаите на COVID-19 принуди много нации да въведат допълнителни ограничителни мерки, като блокиране, което се превърна в ключов фактор, който запази всички допълнителни печалби в цените на суровия петрол. Междувременно новата сила на широкообхватния щатски долар също ограничава инерцията на суровия петрол, тъй като цената на петрола е обратно свързана с цената на щатския долар. Освен това повишенията в цените на суровия петрол също бяха ограничени от докладите, които предполагат, че ваксините срещу коронавирус от Oxford-AstraZeneca не са успели да укротят южноафриканския вариант на вируса. WTI В момента суровият петрол се търгува на 57.41 и се консолидира в диапазона между 57.02 и 57.56.

Настроенията за пазарна търговия запазиха положителните си резултати от предходната седмица, като останаха подкрепящи през деня, на фона на оптимизъм по отношение на допълнителен пакет за финансова помощ от САЩ. Тези надежди бяха подсилени след слаб доклад за заетостта в САЩ, който показва, че в икономиката са създадени по-малко работни места от очакваното. Нефинансовите ведомости са 49 000, а безработицата е 6,3%. Разочароващите данни могат да доведат до повече стимулиращи мерки, които от своя страна могат да увеличат търсенето на гориво. Според последния доклад дебатът в конгреса продължава по отношение на стимулационния пакет от 1,9 трилиона долара, предложен от американския президент Джо Байдън през януари. Министърът на финансите Джанет Йелен също заяви през уикенда, че САЩ могат да се върнат към пълна заетост през 2022 г., ако страната предостави достатъчно силен пакет за облекчение.

Освен това друга причина за положителното представяне на пазара може да се отдаде и на данните за текущата сметка и търговския баланс на Япония, по-добри от очакваното. Междувременно оптимизмът по отношение на разпространението на ваксини за силно заразния коронавирус също играе основна роля в подкрепа на настроенията за пазарна търговия. Това се разглежда като един от ключовите фактори, които са в основата на цените на суровия петрол.

Друг основен фактор, допринасящ за възходящото пристрастие около цените на суровия петрол, също може да се отдаде на обещанието на Саудитска Арабия да осъществи повече съкращения на доставките през февруари и март; междувременно намаленията на доставките от други членове на Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници (OPEC +) също помогнаха на петролния пазар да запази възходящото си пристрастие.

Междувременно цените на суровия петрол се повишиха допълнително, след като Иран поиска САЩ да отменят санкциите. Според последния доклад, върховният лидер на Иран Аятола Али Хаменей заяви, че “окончателното и необратимо” решение на Техеран е само да се върне към спазването на ядреното споразумение от 2015 г., ако Вашингтон отмени санкциите срещу Ислямската република. Тези забележки дойдоха след като президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че САЩ няма да отменят санкциите, само за да върнат Иран на масата за преговори. Изглежда, че и двете страни се държат, докато преценяват дали пактът може да бъде съживен или не и как.

Въпреки оптимистичното настроение и слабите данни за САЩ, широкообхватният щатски долар успя да спре намаляващата си серия от предходната сесия, като взе няколко нови оферти през деня, тъй като разочароващите данни за работните места в САЩ накараха някои търговци да намалят залаганията за отскок в зелена валута. САЩ също ще представят своя федерален бюджет по-късно през седмицата, а някои важни американски данни, включително индекса на потребителските цени, също ще бъдат публикувани тази седмица. Печалбите в щатския долар се разглеждат като един от ключовите фактори, които предпазват от допълнителни печалби в цените на суровия петрол, тъй като цената на петрола е обратно свързана с цената на щатския долар. Междувременно към 20:53 ч. ET (01:53 ч. GMT) индексът на щатския долар, който проследява валутните курсове спрямо група други валути, се е повишил с 0,13% до 91,088.

Продължавайки напред, пазарните търговци ще наблюдават новините, свързани с американския пакет за помощ, ваксините срещу коронавирус (COVID-19) и напрежението между САЩ и Иран. По отношение на данните германското промишлено производство m / m и доверието на инвеститорите на Sentix ще бъдат ключови за наблюдение. Късмет!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector