Стоковите валути и японската йена тласкат парите назад; Европейските валути изостават

Европейските основни валути се представиха слабо спрямо американския долар днес, докато австралийският долар, канадският долар и японската йена успяха да спечелят малко по-ниски позиции срещу зелените пари. По-силната цена на петрола определено изигра роля в днешната сила на стоковата валута. Дали ОПЕК и участващите страни извън ОПЕК ще могат да си сътрудничат, е несигурно и определено има някои големи разлики между тези държави, които пречат на споразумението.

 

AUD / USD

 

AUD / USD в момента се търгува в зона на съпротива, която вероятно ще спре неотдавнашния напредък на двойката в нейните коловози. Има силно сливане на технически фактори, които предполагат, че двойката може да има затруднения да търгува по-високо през следващите няколко дни. Нека разгледаме дневна графика:

 

AUD / USD дневна графика

 

20-дневната експоненциална пълзяща средна все още е валиден резистор на обменния курс. Двойката се насочи към тази експоненциална пълзяща средна днес, но се обърна точно преди да я достигне. Другите фактори, които биха могли да задържат двойката, са 200-дневната пълзяща средна и бившата зона за подкрепа, която може да действа като нова съпротива.

 

Обикновено има известна връзка между австралийския долар и канадския долар и цената на петрола. Тези две стокови валути често се движат в една и съща посока спрямо щатския долар. Когато цената на петрола се отрази на канадския долар, австралийският долар много пъти реагира по същия начин като канадския долар. Ефектът на петрола върху австралийския долар е просто по-малко драматичен, отколкото върху канадския долар, тъй като Канада е толкова голям производител на петрол.

 

Ако погледнем AUD / USD на по-голям период от време, картината изглежда също е меча. Вижте тази седмична диаграма:

 

AUD / USD седмична диаграма

  


Ако погледнете последните две мечи (червени) свещи на тази диаграма, ще забележите колко импулсивни и агресивни са те. Те категорично предполагат, че може да се очаква по-нататъшен спад в процента.

 

20-седмичната експоненциална пълзяща средна също може да окаже известна съпротива на двойката и в момента пътят на най-малкото съпротивление изглежда се насочва надолу.

  

USD / CAD

 

Преди няколко дни писах за меча / отрицателна дивергенция на тази двойка, която може да бъде притеснителна за бичи участници на пазара. Вижте следната диаграма:

 

USD / CAD дневна графика

  

Отрицателната или меча дивергенция означава, че осцилаторът се движи по-ниско, докато цената на инструмента създава нови върхове. Когато това се случи, то посочва възможността неотдавнашният бичи ход да се изчерпи и че може да има обрат или някаква корекция.

 

Затварянето в понеделник под 20-дневната експоненциална пълзяща средна е осезаем знак за известна слабост в двойката. Ако двойката не успее да се върне скоро над тази пълзяща средна скорост, може да има възможност за по-задълбочена корекция в двойката през следващата седмица или две.

 

Ако разгледаме основите, които касаят двойката, темата на ОПЕК със сигурност има най-голяма тежест в краткосрочен план. Резултатът от срещата в сряда може да изпрати двойката да се състезава във всяка посока и да замени много технически анализи. Ето защо е важно да бъдете много предпазливи, ако планирате да търгувате с канадския долар през следващите няколко дни. При големи събития като тази среща на ОПЕК основният основен двигател често не се предлага гладко и ефективно на пазара. Пазарните играчи често реагират прекомерно по един или друг начин и резултатът е нестабилно, нерационално ценово действие. Разбира се, винаги има прилични печалби, които да реализират опитни и дисциплинирани търговци. Нестабилността може да бъде много полезна, ако знаете как да я използвате.

 

Трудно е да се каже какъв би бил ефектът от съкращаването на производството на петрол в средносрочен и дългосрочен план. Вероятно би имало много трудности при контролирането на подобни усилия, а също и да поддържа щастливи всички участващи страни. От другата страна на скалата, страните производителки на петрол, които не участват в тази сделка, ще имат златна възможност да увеличат пазарния си дял, като увеличат производството си.

  

USD / JPY

  

Тази двойка връща някои от последните си печалби. Може би бихме могли да получим някои добри възможности за пореден път да купим този силен бик.

 

USD / JPY дневна графика

  

Преди да инициирате нови дълги позиции на тази двойка, е важно първо да видите някои прилични покупки. Не знаем докъде ще стигне тази корекция. Цената на тази двойка все още е значително свръхпродадена и може лесно да се понижи още няколко през следващата седмица или две.

 

Икономически новини

  

Докетът от вторник е сравнително лек. Първото събитие, за което трябва да внимавате, е реч на губернатора на Централната банка на Канада г-н Стивън Полоз в 01:00 GMT. По-късно през деня предварителният номер на БВП за третото тримесечие на САЩ ще бъде публикуван в 13:30 GMT, а броят на доверието на потребителите в Централната банка на САЩ в 15:00 GMT. За да приключи деня, членът на FOMC г-н Пауъл ще произнесе реч в 17:40 GMT.

 

Имате огромен търговски ден!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector