Средната стойност на биткойн в долари ли е заслужаваща хазарт?

Всеки, който инвестира пари, независимо дали инвестицията е взаимен фонд, акции или криптовалута, ще ви каже, че инвестирането включва определен риск и печалба. Това може да бъде също толкова хазарт, колкото поставянето на залог на рулетка или с биткойн спортна книга.

Един от ключовете за успеха както в инвестирането, така и в хазарта е управлението на нечия банкрол. Има много стратегии и начини за това. Един от най-популярните методи за управление на риска обаче е свързан с концепция, известна като усредняване на разходите за долари.

Какво е усредняване на разходите в долари?

Средното усредняване на разходите в долари по същество е практиката за осредняване на потенциалното встъпване или желаното ниво на инвестиция за период от седмици или месеци, вместо да се инвестира цяла еднократна сума наведнъж. Целта при практикуването на осредняване на доларовите разходи е да се намалят ефектите от нестабилността в краткосрочен план, като същевременно се постигат инвестиционни цели в дългосрочен план и се инвестира по начин, който осигурява желания размер на излагане на пазара и по този начин, желаното ниво на риск срещу награда.

Хазарт на биткойн, риск от хеджиране с усредняване на разходите в долари

PlanB е потребителското име на потребител на Twitter, известен като един от китовете / водещи инвестиционни консултанти в биткойн пространството. PlanB е известен също като личността, която е създала популярна хипотеза около бъдещата цена на биткойн. Моделът за ценообразуване на запасите към потока. Хипотезата за запаса спрямо потока твърди, че намаляването на новото предлагане на биткойн с течение на времето, ускорено от събитието за намаляване на половин биткойн, което се случва приблизително на всеки четири години, непрекъснато ще доведе до увеличаване на цената в дългосрочен план.

PlanB отбелязва, че всеки, който е инвестирал в биткойн, използвайки система с плъзгаща се скала от 2017 г. до тази година, би донесъл възвръщаемост до 70% през този период от време. Като се има предвид средната годишна възвръщаемост в добре диверсифициран портфейл на фондовия пазар или инвестиция в недвижими имоти обикновено е около 10%, получаването на седем пъти тази възвръщаемост чрез доларови разходи, осредняваща позиция в биткойн, е огромна печалба.

70% връщане на биткойн хазарт

Ето как работи стратегията: Инвеститорът купува биткойн през 2017 г. с покачването на цената, като бавно увеличава инвестицията си. Тъй като цената достигне своя връх в края на годината, редовните нараствания на инвестициите ще продължат, но сумите ще бъдат намалени с падането на цената (което интелигентният инвеститор определено би направил, като се има предвид колко шум има около биткойните и фактът, че вълнението достигна нелепо високо ниво).

Постоянното инвестиране през цялата 2018 г., като същевременно намалявате месечната сума (или която и да е честота на плащане, която сте избрали, и след това отново увеличаване на вашата инвестиция през 2019 г., би довело до 70% възвръщаемост за три години от общата ви основна инвестиция.

Бихте разпространили хазарта си за период от три години и ще видите как банкролът ви се покачва значително.

Могат ли биткойн комарджиите и инвеститорите да запазят усредняването на разходите в долари напред?

Както се казва в инвестирането и в биткойн хазарта: Миналата история не диктува непременно бъдещите резултати. И така, големият въпрос е, могат ли тези, които обмислят да се възползват от биткойн, да използват стратегия за осредняване на доларови разходи занапред и все пак да бъдат успешни?

Отговорът на този въпрос трябва да бъде категоричен да. Докато биткойнът е сравнително нов за инвестиционната и хазартната сцена в сравнение с други форми на двете дейности, концепцията за усредняване на доларовите разходи винаги е била изпитан, изпитан и верен метод за управление на риска спрямо възнаграждението.

Помислете логично, по-добре ли е да потопите пръста на крака във водата и бавно да влезете във водата, когато осъзнаете, че около вас плуват акули? Или е по-добре първо да скочите в главата и да оставите акулите да ви видят живи?


Очевидно по-добрият подход е да се управлява рискът. При инвестирането и в хазарта е важно не само избирането на победителите. Оцелява достатъчно дълго, за да се научи, и остават пари, за да продължите да инвестирате в биткойн, след като разберете какво правите. Ето защо средното усредняване на долара работи толкова добре.

Инвестирайте в биткойн с течение на времето. Управлявайте волатилността и извличайте ползи в дългосрочен план, вместо да поддържате краткосрочен фокус. Това е ключът към успеха.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map