Силата на щатския долар преобладава, влизайки в FOMC минутите, EUR / USD плаваща по-ниско и USD / JPY по-висока

Изглежда, че популярността на Грийнбек нараства всеки ден. През последните десет търговски дни щатският долар непрекъснато набира позиции спрямо водещите си колеги. Днес USD / JPY публикува доста впечатляващ ден и в момента натиска през суинга, който се формира на 2 септември. Вижте следната диаграма:

 

USD / JPY дневна графика

През последните 12 търговски дни тази двойка вече е спечелила над 400 пипса. Това, което виждаме тук, е формирането на по-високи и по-високи нива – характеристики на възходящ тренд. Въпреки че все още не можем да кажем, че двойката е във възходящ тренд, не можем да отхвърлим мощния скок, който видяхме наскоро в обменния курс. 200-дневната плъзгаща се средна е само на около 360 пипса и има голямо ниво на съпротива на около 107.494, което е малко повече от 300 пипса. Ако двойката продължи да търгува по-високо и успее да завладее тези нива, възходящ тренд би могъл да влезе в игра.

 

В момента силният бичи ход на USD / JPY е доста удължен и ако искате да въведете дълги позиции на тази двойка, може би е разумно да изчакате първо да се появи отдръпване. Преследването на силни движения като този често е лесен начин да загубите пари. Въвеждането на сделки с ценови корекции ви позволява да използвате по-строги спирания и да удряте по-големи цели по-лесно. Погледнете тези примери на 4-часова диаграма:

 

USD / JPY 4-часова диаграма

 

EUR / USD

 

Харесва ми решителната продажба, която видяхме на тази двойка през последните няколко дни, тъй като тя проби 200-дневната пълзяща средна. През последните няколко седмици ценовото действие на EUR / USD беше нестабилно и без ясна посока. Изглежда, че двойката все още може да се търгува малко по-ниско през следващите няколко дни, особено ако получим известна промяна на текущия възходящ импулс на щатския долар. В момента двойката е свръхпродадена и ако погледнете голямото разстояние между 20-EMA и текущата пазарна цена, това потвърждава състоянието на свръхпродажба на тази двойка в момента. При нормални условия е по-добре да изчакате да се осъществи някакъв вид корекция, дори на голям период от време като дневна графика. Нека разгледаме дневна графика на EUR / USD:

 


EUR / USD дневна графика

 

Двойката днес е пробила дъното на този триъгълник и дъното на свещта за Брекзит може да е следващото ниво на подкрепа, представляваща интерес. Мисля, че бихме могли да получим корекция през следващия ден или два, който може да предложи добри настройки за скъсяване на двойката. Въпреки че скоро може да не получим корекция към 20-EMA на дневна графика, трябва да има множество корекции към пълзящи средни на по-малки графики. Това ни дава възможност да намерим повече сделки, тъй като възстановяването до 20 EMA на дневна графика не се случва през цялото време, но се случва често на часова диаграма. Търговците могат да търгуват и с по-малки стоп загуби по отношение на пип разстояние. Нека разгледаме почасова диаграма на EUR / USD:

 

 EUR / USD Часова диаграма

 

Тук можете да видите как 20-EMA напоследък е оказал голяма съпротива на цената и ако погледнете двата червени кръга на графиката, става ясно, че тези записи, направени на 20-EMA, или малко под него (за търговци, търгуващи със стратегии за потвърждение), са били висококачествени записи. Може би скоро ще имаме същия тип възможности за търговия с отстъпки от часовата графика. Все пак бих предпочел да видя някаква корекция на дневната графика, преди да започна да търся нови възможности на по-малките времеви рамки, например на часова диаграма.

 

USD / CAD

 

Цената все още се поддържа от 20-дневната експоненциална пълзяща средна и все още е ясна от 200-дневната пълзяща средна. Пристрастието ми към тази двойка все още е възходящо и аз съм нащрек да купувам спадове. Ето дневна графика на тази двойка:    

 

USD / CAD дневна графика

 

И часова диаграма:

USD / CAD Часова диаграма

 

Тук можете да видите, че експоненциалните пълзящи средни на тази диаграма отново са подравнени, което показва, че някакъв приличен бичи импулс се е върнал на пазара. Може да се търгуват връщания към някоя от тези експоненциални плъзгащи се средни, в зависимост от формата на свещниците, които се образуват при прибирането. Не забравяйте, че помага много, когато експоненциалните пълзящи средни са изравнени, тъй като това ви дава потвърждение, че търгувате в посока на преобладаващия пазарен импулс.

Утрешният икономически календар

Утре е много лек ден по отношение на икономическите данни. Най-важното събитие е може би американските запаси на суров нефт в 15:00. Това може да има ефект върху USD / CAD поради високата корелация на канадския долар с цените на суровия петрол. 

Приятен ден за търговия!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map