Швейцарският франк ще отслаби още повече срещу зелените пари – сега е моментът да се натрупват дълги позиции USD / CHF

Много кратка седмица на търговия с тънки условия на търговия може значително да ограничи волатилността на пазара през следващите няколко дни. Въпреки че оскъдната ликвидност на пазара може да увеличи неочакваните пазарни сътресения, нейният нормален ефект е успокояване на пазарите. Освен ако не получим такъв пазарен шок или много силни потоци в края на годината, може да не видим много движение на пазара през останалата част от седмицата.

 

Ако харесвате търговия в рамките на деня, такива тихи условия на търговия може да тежат върху вашите резултати. Все още мога да си спомня колко разочароващо беше първият декември, че търгувах на форекс. Тогава пазарът беше много бавен, особено през последната седмица на търговия през годината.

 

Понеделник беше затворен за търговия на валута на дребно. Много големи финансови центрове все още ще бъдат затворени във вторник. Сряда и четвъртък са нормални търговски дни. В петък Великобритания и Германия ще затворят рано, което означава, че имаме само два пълни търговски дни тази седмица.

 

И така, как можем ефективно да използваме една седмица, която може да доведе до ограничено движение на пазара? Е, предполагам, че пътуването до някой тропически остров би могло да бъде чудесно, или по друг начин ски ваканция в Алпите &# 128578; Но изчакайте, може би можем да използваме това потенциално тихо време, за да влезем в няколко дългосрочни сделки. Виждате ли, по-дългосрочният подход до голяма степен не се влияе от краткосрочните колебания на цените или ценовите действия, обвързани с диапазона. Въпреки това, дългосрочният подход може да се възползва от пазарните условия тази седмица, за да грабне заявките на страхотни цени преди 2017 г. да възстанови пълната ликвидност на пазара.

 

Лов на изгодни USD / CHF

 

Много ми харесва настройката на USD / CHF. Ето дневна графика на двойката:

 

Дневна графика USD / CHF

Последните седем търговски дни не успяха да изместят обменния курс извън голямата синя свещ, от която е изтеглен бичият флаг. Този тип, ако вътрешното действие на цената може да ни предупреди, че скоро може да има пробив към горната част на картите. Друг положителен фактор за тази двойка е, че тази фаза на консолидация от последните няколко дни наистина има коригиращ характер и продавачите дори не са успели да изтласкат цената до 20-EMA (20-дневна експоненциална пълзяща средна стойност). Наречете го както искате, но този модел на бичи флаг изглежда много привлекателен и сочи към по-нататъшно покачване на обменния курс.


 

И така, как можем да използваме подобна настройка? Е, има много различни подходи. Първият би бил излизането на пазара на текущата цена (1.02665) със стоп загуба от около 200 пипса и тейк печалба от 200-300 пипса. Това не предлага огромен коефициент на риск към възнаграждение, но представлява висока вероятностна настройка, която се възползва от преобладаващата посока на тенденцията. Разбира се, можете да промените спирката и целевите разстояния, за да отговарят на вашия собствен стил на търговия, и дори можете да разделите позицията си на по-малки позиции, които се управляват по различен начин. Идеята на последното е да се позволи на една позиция да се движи по-дълго тенденцията, само в случай че получим много голям тласък по-високо. Другата (ите) позиция (и) биха имали по-малки цели за печалба, за да вземат поне частични печалби, само в случай че тенденцията се обърне и всичките ви печалби също изчезнат. Когато първата сделка (и) достигне целта си, останалата (ите) сделка (и) може да доведе до безубезност. Тогава стоп загубата на останалата позиция може да бъде проследена ръчно под съответните нива на люлка, докато търговията или не достигне целта си за печалба, или когато изтеглената стоп загуба бъде извадена.

 

Друг вариант би бил да изчакате двойката да се измъкне от бичия флаг, който видяхте в графиката по-горе, преди да влезете в нови позиции. Вероятно бихте искали да използвате по-голяма стоп загуба в този случай. Това има предимството в определена степен на потвърждение на правилната посока на инерцията на пазара.

 

Икономически катализатори

 

Тази седмица предлага малко важни новинарски събития. Вторник предлага номера на доверието на потребителите в САЩ в 15:00 GMT. Не очаквам мащабна пазарна реакция на това, но нека видим как ще стане.

 

Лично аз ще следя за продължаващата сила на щатския долар. Обичам да се придържам към тенденцията, която е най-добрият приятел на търговеца.

 

Надявам се досега да се радвате на този празничен сезон. Със сигурност съм, въпреки че не харесвам всички търговски празници. Предполагам, че кратката почивка от класациите обаче няма да навреди.

Всичко най-добро и както винаги, късмет с вашата търговия!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector