Седмична актуализация, 19 – 23 ноември: Най-добрите Forex настройки и икономически събития за търговия

 • Доларът завърши седмицата на загуба, тъй като биковете остават предпазливи по отношение на коментарите на двама служители на Федералния резерв на САЩ относно глобалния икономически растеж.
 • Британската лира остава уязвима, тъй като несигурността от сделката за Брекзит продължава да се появява на пазара.
 • Инфлацията в еврозоната се повиши през октомври с най-бързите си темпове от близо шест години, но EUR / USD поддържа мечи инерция.
 • Какво да очаквате тази седмица? Основни положения & Техническа перспектива за долари, EUR / USD и GBP / USD.

Доларов индекс – Възходящ триъгълник, готов за поддръжка

Американският долар спадна, след като главен служител на Федералния резерв заяви, че лихвените проценти са почти неутрални, докато продължаващият риск за Brexit изпреварва валутата. По принцип следващата седмица не предлага никакво голямо икономическо събитие, което има потенциал да стимулира големи движения на долара. Ето защо бих искал да насочим фокуса към техническата страна. Единственото икономическо събитие, което си заслужава да се разгледа, е Основни поръчки за дълготрайни стоки.

Основни поръчки за дълготрайни стоки m / m – В сряда данните трябва да се появят в 13:30 (GMT). Добрата новина е, че продажбите на дребно в САЩ се очаква да нараснат с 0,4%, което е много по-високо от 0% през октомври. Това е водещ показател за производството – нарастващите поръчки за покупка сигнализират, че производителите ще увеличат активността си, докато работят за попълване на поръчките.

Седмични технически нива

Подкрепете съпротива

96.02 97.04

95,71 97,35

95,2 97,86

Ключово ниво на търговия: 96.53

Основни технически точки

Доларовият индекс се търгува над 20 & 50 периода EMA, което означава възходящо настроение на търговците.

 • Във всекидневния период доларът показва силни продажби в сравнение с основните. Но това е нещото – възходящата тенденция вероятно ще я поддържа близо до 96,15 долара.
 • RSI & Стохастиката все още се задържа над 50, което показва силен бичи импулс в долара.
 • Мечата поглъщаща свещ може да доведе до продължаване на тенденцията на продажба до $ 96,15.
 • Мечият пробив може да го доведе до 95,70 долара

EUR / USD – Bullish Engulfing всяка седмица, това е сочещ обрат?

Единната валута евро започна да се засилва на по-слабия долар. Страничните ефекти от дискусиите за търговската война засенчват италианската дългова криза. Както се съобщава от CNBC, „президентът Доналд Тръмп даде тласък на пазара в петък, когато заяви, че се надява, че САЩ и Китай ще сключат сделка за търговия, основна насоченост към акциите. Но по-късно служителите на Белия дом омаловажиха коментарите му и заявиха, че няма признаци за скорошна сделка. “


 • Инвеститорите са инвестирали в долар поради търговска война, тъй като смятат, че тази търговска война няма вероятност да повлияе на САЩ.
 • Но ако Тръмп сега използва САЩ над тарифите, това ще обърне цялата идея зад заемането на позиции в долара.

Технически, EUR / USD се търгуваше възходящо на $ 1,1415, след като постави минимум под $ 1,1215. Той е образувал нещо като бичи поглъщане или модел на чук, който е последван от силна мечи тенденция. Обикновено този вид модели често обръщат тенденциите.

 

Като се има предвид това, можем да очакваме EUR / USD да продължи да се търгува по-високо до $ 1,1535, докато подкрепата остава на $ 1,1310.

Потенциални икономически събития за въздействие в петък – Европейската икономика трябва да пусне редица икономически събития, които включват:

 • Френски PMI за производство на Flash – Цифрата се дължи в 8:15 (GMT) с прогноза 51,3 срещу 51,2 през предходния месец.
 • Френски Flash Services PMI – Освен френския PMI за производство, ще се наблюдават PMI на услугите. Очаква се леко да спадне до 54,9 срещу 55,3.
 • Германски PMI за производство на Flash – Данните ще бъдат публикувани веднага след 15 минути френски услуги и производство PMI в 8:30 (GMT). Прогнозира се да се повиши от 52,3 на 52,2.
 • Германски Flash Services PMI – Планирано е с прогноза от 54,6, малко под цифрата от 54,7 за предходния месец.

Седмични технически нива

Подкрепете съпротива

1.1313 1.1455

1.1268 1.15

1.1197 1.1571

Ключово ниво на търговия: 1.1384

EUR / USD – Търговски план

Идеята е да останем възходящи над $ 1,1380 със стоп загуба под $ 1,1340 и да вземем печалба на $ 1,1460 и $ 1,1535. Докато продажбата е за предпочитане под $ 1,1310.

 

GBP / USD – Несигурността относно Брекзит събаря стерлинга

Британският паунд се стреми да се стабилизира, след като претърпя бурен плъзгане в четвъртък. Инвеститорите, опасяващи се от политическа турбуленция в страната, могат да я видят от Европейския съюз без договор за развод. Разпродажбата стана сериозна след оставката на ключови министри от нейното правителство в Обединеното кралство, засилвайки натиска върху британския премиер Тереза ​​Мей.

GBP / USD – Техническа перспектива

На 4-часовата диаграма кабелът взе бичи завой, за да тества 20-те периода EMA на $ 1.3035, но не успя да ни даде бичи кросоувър. Това означава несигурност по отношение на бичия обрат в двойката. Седмицата е основополагаща и не можем да определим много въз основа на техническите характеристики.

Седмични технически нива

Подкрепете съпротива

1,2707 1,3021

1.2585 1.3212

1.2272 1.3525

Ключово ниво на търговия: 1.2899

GBP / USD – Фундаментална перспектива

Изслушвания на доклада за инфлацията – Във вторник в 10:00 губернаторът и Комитетът за мониторингова политика ще свидетелстват по доклада за инфлацията пред Парламента. Изслушванията са с продължителност от няколко часа и могат да създадат колебания на пазара за времето. Особено се забелязват преките коментари за валутните пазари.

Нека припомним, инфлацията в Обединеното кралство все още е в диапазона, но този месец тя спадна от 2,5% на 2,4%. Всичко, от което се нуждаем, е да видим какво очакват в бъдеще.

GBP / USD – Търговски план

Двойката може да се сблъска с непосредствена съпротива близо до $ 1,2845 и $ 1,2950 заедно с подкрепа близо до $ 1,2800. Идеята е да останем мечи под $ 1,2925 и да се насочим към $ 1,27500.

Успех и продължете да следвате валутните лидери още една печеливша седмица.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector