Седмичен Outlook, 25 – 29 януари 2021 г .: Най-добрите икономически събития за гледане тази седмица

Широко базираният щатски долар ще приключи тази седмица по мечия път, тъй като търговците продължават да радват встъпването в длъжност на администрацията на Джо Байдън, като се обръщат към по-рискови валути. Новият президент на Съединените щати Джо Байдън продължава да настоява за допълнителни разходи до 2 трилиона долара и това даде тласък на американските акции за една нощ и подкопа зелената валута. В допълнение към това, пакетът от стимули от 1,9 трилиона COVID-19, предложен от Байдън по-рано през месеца, ще получи необходимата републиканска подкрепа в Конгреса, факт, който породи надежди за икономическо възстановяване в САЩ от пандемията COVID-19.

По този начин положителните развития по отношение на стимулационния пакет COVID-19 и коронавирусните ваксини изиграха основна роля за отслабването на щатския щатски долар. И обратно, загубите при зелените пари могат да бъдат краткотрайни, тъй като наскоро публикуваните данни за безработица в САЩ показаха спад в първоначалните заявления за безработица. Струва си да се припомни, че движените от настроенията ходове намаляват печалбите в щатския долар, откакто демократите спечелиха контрола над Конгреса на САЩ по-рано през месеца.

Поглеждайки напред към следващата седмица, поредицата от изказвания и искове за безработица, заедно с протокола от срещата на паричната политика на BoJ и изявлението на FOMC, биха могли да предизвикат много заглавия, за да запазят пазарите в движение. На друга страница заглавията за геополитическо напрежение и коронавирус (COVID-19) също ще бъдат внимателно проследявани, тъй като те ще играят ключова роля при определянето на нивата на риска на пазара.

Топ икономически събития за гледане тази седмица

1) – Протокол от срещата на паричната политика на BoJ – понеделник – 23:50 GMT

Банката на Япония обикновено публикува този доклад, който изследва икономическите движения в Япония, непосредствено след реалната среща. Целта на тези срещи е да се анализират икономическите развития както в Япония, така и извън нея, като се посочи нова фискална политика. Промените в този доклад обаче са склонни да повлияят на нестабилността на JPY. С прости думи, ако минутите на BoJ предоставят ястребова перспектива за японската икономика, това се възприема като бичи за JPY; обратно, гълъбовата перспектива се счита за мечи.

2) – Реч на председателя на ЕЦБ Лагард – понеделник – 3:45 GMT

Като ръководител на Европейската централна банка, която управлява краткосрочните лихвени проценти, Лагард има повече възможности за влияние върху стойността на еврото, отколкото което и да било друго лице. Пазарните търговци наблюдават отблизо нейните публични изказвания, тъй като те обикновено дават подробни улики относно бъдещата парична политика. Следователно, ако Лагард представя ястребова перспектива за европейската икономика, тя се разглежда като възходяща за еврото, докато перспективата за глупак се счита за меча.3) – Австралийски индекс на потребителските цени (QoQ) – вторник – 19:30 GMT

Тези данни обикновено се публикуват от RBA и се публикуват повторно от Австралийското статистическо бюро. Това е мярка за ценови промени, която сравнява цените на дребно на представителна кошница за пазаруване на стоки и услуги. Както всички добре знаем, покупателната способност на австралиеца се влияе неблагоприятно от инфлацията. И така, ИПЦ се разглежда като ключов показател, който измерва инфлацията и промените в тенденциите в покупките. Най-общо казано, отчитането нагоре се възприема като възходящ за AUD; от друга страна, нискочестотното отчитане се смята за мечешки за австралийската валута.

Предишно издание

АКТУАЛНО: 1,6%

DEV: 2.50

ПРОТИВ: 1,5%

ДАТА: 28.10.2020 00:30


4) – Средна средна CPI (QoQ):

Тези данни обикновено се публикуват от RBA и се публикуват повторно от Австралийското статистическо бюро. Това е изследване на движението на цените, чрез сравнение на цените на дребно на представителна селекция от стоки и услуги. Прекратена средна стойност се приема като среднопретеглената стойност на централните 70% от тримесечното разпределение на ценовата промяна на всички компоненти на ИПЦ, като годишните ставки се базират на съставни тримесечни изчисления.

Предишно издание

АКТУАЛНО: 0,4%

DEV: 1.02

ПРОТИВ: 0,3%

ДАТА: 28.10.2020 00:30

5) – Решение за лихвения процент на Fed – сряда – 14:00 GMT

Подобно на други централни банки, Централната банка на САЩ има редовни срещи по икономическа политика, по време на които членовете на борда прилагат различни мерки, като най-подходящата е лихвеният процент, който ще бъде начисляван върху заеми и аванси на търговски банки. Управителният съвет на Федералния резерв се събира на интервали от 5 до 8 седмици, след което обявява последните си решения относно лихвените проценти. Повишаването на лихвените проценти се счита за признак на здравословна инфлация, така че те са склонни да стимулират местната валута, щатския долар. И обратно, намаленията на ставките се считат за признак на икономически и инфлационни проблеми, които от своя страна отслабват зелените пари. Ако цените не се променят, вниманието се насочва към тона на изявлението FOMC.

Предишно издание

АКТУАЛНО: 0,25%

DEV: 0.00

ПРОТИВИ: 0,25%

ДАТА: 16.12.2020 г. 19:00

ii) Декларация за паричната политика на Fed:

Веднага след решението на Фед за лихвения процент FOMC публикува своето изявление относно паричната политика. Отчетът обикновено влияе на волатилността на щатския долар и определя краткосрочна положителна или отрицателна тенденция. Най-общо казано, ястребовата перспектива се разглежда като възходяща за щатския долар, а глупавата гледна точка се разбира като отрицателна или мечи..

Предишно издание

DEV: 0,57

ПРОТИВ: 50 K

ДАТА: 17.12.2020 00:30

6) – Предварителен БВП q / q – четвъртък – 8:30 GMT

Тези данни обикновено се публикуват от Бюрото за икономически анализ на САЩ, което измерва паричната стойност на всички стоки, услуги и структури, произведени в страната за предварително определен период. Годишният БВП е брутен измерител на пазарната активност, защото помага да се измери скоростта, с която икономиката на дадена страна расте или намалява. Най-общо казано, възходящият тренд се разбира като възходящ за валутата в щатски долари; алтернативно, по-ниското отчитане се разглежда като отрицателно или мече за американската валута.

Предишно издание

АКТУАЛНО: 33,4%

DEV: 0,39

ПРОТИВИ: 33,1%

ДАТА: 22.12.2020 г. 13:30ii) – Процент на безработица:Тези данни обикновено се публикуват от Министерството на статистиката на труда на САЩ, което измерва броя на безработните работници, разделен на общата гражданска работна сила. Повишаването на лихвените проценти показва липса на експанзия в рамките на американския пазар на труда, който има тенденция да отслабва американската икономика. Следователно ниските показания се разглеждат като положителни или възходящи за американската валута; обратно, високите цифри се възприемат като отрицателни (или мечи) щатски долари.

Предишно издание

АКТУАЛНО: 900 K

DEV: -0.11

ПРОТИВИ: 910 К.

7) – Брутен вътрешен продукт (MoM) – петък – 8:30 GMT

Статистиката на Канада публикува тези данни, които са мярка за общата стойност на всички стоки и услуги, произведени в Канада. БВП се разбира като брутна мярка за канадската икономическа активност и здраве. С прости думи, високата цифра има възходящ ефект върху CAD, докато ниските цифри се считат за отрицателни за канадската валута.

Предишно издание

АКТУАЛНО: 0,4%

DEV: –

ПРОТИВИ: –

ДАТА: 23.12.2020 г. 13:30

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector