S&P и Dax се преместват в зони за покупки, но бъдете много внимателни тук!

Здравейте, търговци! Днес разговарях с един от клиентите си и чух няколко истории за търговци, които са се провалили, и търговци, които правят купища пари. Всъщност не чух нищо ново.

Успешните търговци бяха тези, които съчетаваха умна търговия, добро управление на парите и постоянство. В повечето случаи доброто управление на парите и интелигентната търговия се появяват едва по-късно и там постоянството им ги дърпа.

Търговците, които не успяха, бяха тези, които използваха твърде много лостове, изгориха си пръстите и се отказаха, преди да успеят да овладеят себе си и пазарите.

Въпросът, който се опитвам да отбележа, е следният: не е лесно да се научите как да търгувате. Ще трябва да изтърпите много трудности и може би ще загубите малко пари в процеса. Но не се отказвайте и никога не спирайте да учите. Продължавайте да търгувате, докато не станете печеливши. Ако сте загубили всичките си пари, търгувайте за известно време на демо сметка. Вашето постоянство ще ви се отплати в крайна сметка.

Нека разгледаме какво предлагат пазарите …

 

С&P 500 – Каква остра корекция!

С&P 500 дневна диаграма

Не харесвам този тип отказ, когато търся възможности за закупуване. Въпреки че тази зелена кутия е идеалната зона за закупуване, трябва да имаме предвид, че днешната мечи свещ е една от най-агресивните червени свещи в тази екранна снимка. Погледнете размера на тялото му. Наистина ли искаме веднага да закупим тази настройка? Разбира се, ако сте агресивен търговец, продължете! Но консервативният метод би бил да се изчака ясен сигнал, че тази зона за закупуване ще остане като подкрепа. Начинът, по който днешната мечи свещ се забива импулсивно в тази зона за покупки, ме кара да се съмнявам дали тя ще поддържа като подкрепа. Би било идеално, ако цената навлезе в тази зона за покупки в рамките на около четири до пет търговски дни и след това започне да показва признаци на ново натискане на купувача. Някои фитили надолу или на 4-часовата, или на дневната графика щяха да бъдат перфектно. Независимо от това, нека видим как цената реагира на настоящото ниво през следващите няколко дни. Може би биковете ще ни изненадат с нова атака срещу последните рекордни върхове.

 

Dax – все още се поддържа

Dax Daily Chart

Dax също отказа днес, но не толкова агресивно, колкото S&П. Ще забележите, че цената не е докоснала 20-EMA и все още е в диапазона на голямата пробивна свещ (четвъртата свещ отдясно). От друга страна, днешният спад на S&P извади дъното на пробивната си свещ. Така че в момента Dax изглежда като по-добра покупка от S&P, въпреки че все още се нуждаем от валиден сигнал за ценово действие на Dax, преди да участваме в дълги позиции.

 


Nikkei 225 – Все още се движи настрани

Nikkei 225 Daily Chart

Nikkei изостава от S&P и Dax. В момента не се интересувам от закупуването на този японски борсов индекс, особено след като днес той затвори под 20-дневната експоненциална пълзяща средна стойност.

 

USD / JPY – отново се проваля

USD / JPY дневна графика

USD / JPY днес отново отхвърли 20-дневната си експоненциална пълзяща средна. Тази плъзгаща се средна беше страхотно динамично ниво на съпротивление през последните няколко седмици. Засега техническите улики сочат към някакво по-странично движение или дори спад в обменния курс. Въпреки това, BoJ (Bank of Japan) е утре с решението си за лихвените проценти, декларацията за паричната политика, доклада за перспективите и пресконференцията. Това може да доведе до решително пробив от обхвата, в който тази двойка търгува в момента. В миналото сме виждали масивни ходове, произтичащи от срещи на BoJ, така че нека видим дали те ще представят нещо значимо утре.

 

Суровият нефт WTI – засега настрани

Ежедневна графика на суров петрол WTI

Засега цената на суровия петрол остава поддържана, особено ако цената запази сцеплението над 52 долара за барел.

В диаграмата по-горе можете да видите, че през последните няколко седмици се формира модел на триъгълник. Този вид консолидация често води до пробив по-високо, както е показано в тази диаграма. Ако ще търгувате с този инструмент по този начин, не забравяйте да изчакате твърдо ежедневно затваряне над върха на триъгълника, преди да инициирате дългата си позиция. Искате да премахнете фалшивите пробиви, доколкото е възможно. Само не забравяйте, че цената също може да пробие дъното на триъгълника, въпреки че предпочитаната посока е към горната страна.

Днес не писах за златото, но един от нашите анализатори, г-н Рон Рабинов. Вижте неговия сутрешен справочник за някакъв спот анализ на този благороден метал, както и къде се очаква да отиде щатският долар. Ето връзката: https://www.fxmarketleaders.com/forex-blog/january-30th-morning-brief

 

Новини

Най-важното събитие утре е срещата на BoJ, но следете и канадския брой на БВП, който е в 13:30 GMT.

Имаме и реч на президента на ЕЦБ Марио Драги в 8:30 GMT и европейските CPI и БВП в 10:00 GMT.

По-късно през деня имаме номер на CB Consumer Confidence извън САЩ в 15:00 GMT.

Това е всичко засега, търговци. Останете на линия, тъй като през тази седмица имаме още много действия!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map