Ръководство за начинаещи за световните серии от покер

Тази година World Series of Poker официално започва утре, а покер общността се подготвя месец, изпълнен с покер действия.

Ще бъде голяма година, откакто организаторите прекалиха и събраха над 69 събития за цялата поредица. Цялата поредица тази година е празник на играта и играчите, които искат да участват, ще имат шанса да играят любимите си покер варианти.

Започната през 1970 г., World Series of Poker имаше за цел да популяризира играта. Това, което преди беше събитие само с покана, World Series се превърна от обикновена поредица кеш игри в шеметен набор от сателитни турнири и събития с големи пари.

Все още запазва своята мистика. Бумът на онлайн покера от 2000-те може да бъде поставен директно в краката на победата на Крис Манимейкър в Световните серии по покер през 2003 г. За разлика от други спортни турнири, наградата за спечелване на някое от събитията в World Series of Poker не е трофей, а златна гривна. Притежаването и гордото показване на гривна на победител е гордост за миналите победители и признание за техните умения.

World of Series Poker 101

За любителя на покера присъединяването е сбъдната мечта. Това обаче може да е изтощително упражнение. За тези, които искат да се запишат за него, има малко факти, които трябва да знаят.

WSOP Събития

На първо място, играчите могат да селектират коя от игрите да се присъединят. 69-те събития имат различни варианти, които трябва да дадат на всеки широк спектър от възможности за избор. Някои игри се изпълняват, като се използват правилата на Texas Hold ‘Em, но има и други турнири, използващи други правила като Omaha, Lowball и Stud. Има дори турнири. Начинаещите не трябва да се притесняват, че ще бъдат отстранени, ако техните предпочитани правила не се използват.

На второ място, основната цел на играчите за всеки турнир е да останат последни. Това означава, че играчите трябва да бъдат внимателни за своите банкроли. Най-добре е играчът да има голям банкрол, но внимателното управление и умелата игра могат да превърнат малката банкрола в голяма.

И накрая, играч, който се стреми да бъде част от основното събитие, може да го направи по трудния начин, като участва в различните сателитни турнири. Не е необходимо обаче. Всичко, което играчът трябва да направи, за да се присъедини към основното събитие, е да има $ 10 000 и да влезе. Ако потенциалният играч няма пари, той ще трябва да се присъедини към сателитен турнир, който има по-малък бай-ин.

Многобройни покер събития за присъединяване

Основното събитие обикновено е около началото на юли, след изтощителен месец игра. За самото събитие играчите ще използват своя бай-ин, за да получат чипове за игра. Играчите не могат да обменят тези чипове за пари, но те обозначават дали играчът все още е в турнира или не. Ако свършат чиповете, те са елиминирани.

След това бай-инът се добавя към наградния фонд, който ще бъде присъден на най-добрите финалисти. Само 10-те процента ще получат изплащане. Като се има предвид, че обичайното количество играчи за основното събитие надвишава хиляда играчи, само около сто от тях ще получат пари.

След като започне основното събитие, играчите ще бъдат групирани в таблици. Когато играчите бъдат елиминирани, хората ще бъдат премествани от маса на маса, за да ги поддържат балансирани. Нормалната игра ще продължи, докато не остане само една маса от девет. Това обаче не е истинският финал.

Една капка


Последните девет играчи ще съставят последната маса от основното събитие. През 2008 г. ESPN искаше да съобщи малко за турнира и това доведе до отлагане на финалната маса до октомври.

World Series of Poker е събитие, което всеки играч не трябва да пропуска. Играчите могат лесно да внимават за Colossus на 2 до 4 юни или да намерят съдбата си съответно в Шампионата за възрастни и Monster Stack на 17 юни и 24 юни. Основното събитие обаче не трябва да се очаква до 9 юли и ще бъде последвано от One Drop на 12 до 14 юли.

Биткойн покер и WSOP

Разбира се, че не всеки може да присъства на събитията, подредени тази година, любителите на покера все още могат да изпитат екшън покера, когато играят онлайн биткойн покер. Още по-добре, те могат да внимават за различните Промоции на World Series of Poker които дават страхотни изплащания и дори шанс да спечелят Главното събитие през юли.

Миналата година редица биткойн покер сайтове стартираха своите вдъхновени от WSOP бонуси и промоции, като Americas Cardroom пусна своите Светът на сериите джакпоти.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector