Рационалният пазар носи големи печалби – Седмичен анализ 16 – 22 май

Затворихме третата седмица на май в петък с някои разумни печалби и се надявам да сте доволни от напредъка, който постигнахме този месец досега. Тази седмица претърпя големи промени в настроенията в офисите на Федералния резерв (FED). Априлските протоколи от заседанието на FMOC бяха публикувани в сряда и видяхме, че много членове на FED са много по-ястребови от това, което сигнализира изявлението през април. Но лично аз не мога да кажа, че съм изненадан от промените в настроението, които FED показа в последно време. Както и да е, шумът тръгна по пътя ни, тъй като имахме два отворени форекс сигнала за покупка в щатски долари и всъщност това беше още една добра седмица за нас. Направихме 151 пипса тази седмица, което довежда месечната сума до 536 пипса досега, оставащи седмица и половина.   

Оказва се, че членовете на FED не са толкова огорчени зад затворени врати, колкото се появяват публично

Форекс сигнали

След страхотното представяне от 422 точки през миналата седмица, ние излязохме на пазара тази седмица с положително отношение и това наистина се отплати. Не успяхме да сравним печалбата от миналата седмица, но 151 пипса все още са нещо, за което да пишем. Броят на форекс сигналите не беше много голям, но това се дължи на по-спокоен пазар през последните два търговски дни. Всъщност през първите три търговски дни отворихме 11 краткосрочни форекс сигнала – осем от които удариха печалба. В четвъртък обаче волатилността намаля значително, така че успяхме да отворим само два форекс сигнала … и тогава петък беше мълчалив. Искаше ми се да гледам как боята изсъхва. Диапазонът при повечето двойки валута беше 20-30 пипса. В петък отворихме два форекс сигнала, но само един удари печалба, а другият форекс сигнал остава отворен. И така, общо отворихме 16 форекс сигнала, всички те краткосрочни, 13 от които удариха печалба, докато останалите три удари стоп загуба. Това ни дава съотношение 81:19 победа / загуба. Пазарът беше доста предвидим тази седмица и това ни помогна много. Имаше две нещастни събития, които намалиха печалбата ни с 80 пипса: 1% спад в инфлацията на производителите в Нова Зеландия и 250 неочакван скок от GBP. По време на тези събития имахме сигнал за покупка на форекс в NZD / USD и сигнал за продажба в GBP / USD, така че попаднахме в хаоса, но като цяло не можем да се оплачем от пазарното поведение тази седмица и печалбата го доказва. Цената тръгна в посоката, в която трябваше да върви, като спазваше нивата, докато вървеше.   

Пазарът тази седмица

Форекс пазарът продължи от последните няколко седмици; ценовото действие следваше общата логика, която улеснява нашите Forex търговци и анализатори. Икономическите данни за САЩ показаха подобрение, така че щатският долар разумно се повиши стъпка по стъпка. Но основният двигател тази седмица беше FED. Месечните минути за април FOMC бяха пуснати в сряда вечерта. Изявлението от април беше неутрално към глупаво и пазарът очакваше минутите да се придържат към това настроение. Но протоколите показаха, че повечето от членовете на борда на FED са яростни към американската и световната икономика и те направиха коментари, предлагащи по-висок процент, и така повишаването на лихвения процент през юни беше върнато на масата.

Точната фраза беше „Повечето участници прецениха, че ако входящите данни са в съответствие с нарастващия икономически растеж през второто тримесечие, условията на пазара на труда ще продължат да се засилват и инфлацията напредва към целта на Комитета от 2%, тогава вероятно би било подходящо за комисията за увеличаване на целевия диапазон за лихвения процент на федералните фондове през юни.”Коефициентите за повишаване на лихвения процент през юни скочиха до 24% от само 4% в началото на седмицата. Индексът на щатския долар изстреля приблизително 100 пипса по-високо и някои важни нива бяха разбити в определени двойки. USD / JPY най-накрая проби над 110, а USD / CAD над 1.30. Това беше внезапен ход на FED, но наскоро свикнахме с тези промени в настроението. През септември миналата година FD направи мечешко изявление, намаляващо надеждите за повишаване на лихвения процент през декември, но през октомври те решително го върнаха на масата. Тази година, през март, те изведнъж станаха глупави и априлското изявление последва стъпките им. И тогава, виждаме доста ястребови коментари месец по-късно! Имаше предупреждение; FED искаше да види повече положителни данни, но американските данни от срещата през април показаха значително подобрение – и това показва, че вървим в правилната посока. Както и да е, спадът на щатския долар през последните няколко месеца изглежда приключи и тези минути оказаха голямо влияние върху този резултат. Дори банките са променили възгледа си и засега призовават дъно в щатски долари.

Икономически данни

Както казахме в седмичния анализ от миналата седмица, инфлационните цифри трябваше да бъдат публикувани тази седмица. След публикуването им видяхме някои добри и някои лоши числа. Числата в еврозоната бяха най-лошите досега; базовата инфлация отбеляза спад от 0,1%, докато заглавното число, което включва цените на енергията, достигна -0,2%, което означава дефлация. Инфлацията в Обединеното кралство също стигна до два пункта и основната инфлация с три пункта, но при 1.2% … тя все още е в добра позиция. Но по-важното е, че инфлацията в САЩ скочи до 0,4% миналия месец от 0,1%. Инфлацията в САЩ намалява през последните няколко месеца, приближавайки се до свиване и това предполага, че икономиката е в беда. На всичкото отгоре основният мандат на FED е инфлацията, така че слабата инфлация означаваше, че бъдещите повишения на лихвените проценти ще се забавят завинаги. Но ето ни – скок с 0,3% от предходния месец дава основание на FED да се покачи през юни. Те казаха, че искат да видят по-обнадеждаващи икономически данни и тези данни са това, което са търсили. 

Анализ на двойки

USD / JPY и USD / CAD преминаха над някои важни нива тази седмица, така че мисля, че е честно да разгледаме тези двойки. Както ясно показва дневната графика, USD / JPY е в низходящ тренд през последните три месеца. Но изглежда, че низходящият тренд е приключил, поне за краткосрочен план. След като докосна 105.50 в началото на този месец, тенденцията се обърна и оттогава се движи нагоре. Той се счупи над 20 MA, в сиво, което се превърна в опора от време на време и затвори седмицата точно над 50 MA в жълто. Но това не е ясен пробив … 50 MA може лесно да се превърне в съпротива, както го правеше преди. В месечната диаграма стохастичните и RSI индикаторите са свръхпродадени и сега се увеличават, така че това дава на биковете още една причина да вярват, че обратният сценарий ще остане вярен. Но съответните централни банки ще бъдат решаващият фактор.

50 MA в жълто е здрава ядка за напукване


Stochastic и RSI са свръхпродадени и се увеличават

Подобно на USD / JPY, USD / CAD е в стръмен спад от 23 цента от средата на януари. Но този месец цената се е повишила от 1,2450s до 1,3160s – ход от 700 пипа! Това изглежда по-скоро като реверс, отколкото като ретранс, тъй като ретрасетата преди са били по-плитки, не повече от 200-300 пипа. 200 MA, в розово в дневната графика, е счупен и се превърна в опора, както виждаме. Но 100-те гладки MA в червено осигуряват съпротива сега и всичките три индикатора в прозореца са свръхкупени, което означава, че може да видим връщане надолу преди следващия крак нагоре. В месечната графика изглежда, че 200 MA е държал. Стохастичният индикатор е свръхпродаден и този месец изглежда като бича поглъщаща свещ, но има още повече от една седмица преди края на месеца.

 

100 гладки MA, в червено, осигурява съпротивление

Поглъщащата бичи свещ означава, че връщането надолу е приключило

Седмицата в заключение

Третата седмица на май приключи и месечната печалба от нашите форекс сигнали е по-голяма. Тази седмица направихме 151 пипса от 16 краткосрочни форекс сигнала. FED ни улесни, когато априлските протоколи от срещата се оказаха доста ястребови, за разлика от изявлението. Те направиха коментари за повишение на лихвения процент през юни, ако данните продължават да бъдат положителни, а от април икономическите данни за САЩ са положителни. Тази седмица видяхме скок в инфлационните цифри в САЩ, а през следващата ще получим шанс да видим предварителните номера на БВП за първото тримесечие и поръчките на дълготрайни стоки. Ако те са положителни, повишаването на лихвения процент през юни ще се приближи до инча.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector