Пазарът на валута е като спящ вулкан – запазете малко прах на сухо за големите движения напред!

Ако бавният валутен пазар ви е разочаровал донякъде, не позволявайте да ви откаже. Нормално е пазарите да прекарват времето си в нестабилни фази, които често се проявяват в странично ценово действие.

Ако мислим за EUR / USD, който се движи настрани в седмичния период от повече от две години, и AUD / USD, който прави същото за почти две години, трябва да признаем, че пазарът не е това, което бихме направили като да бъде. Масивните, упорити, едностранчиви ходове, които продължават с месеци и дори години, в момента просто не ни пресичат пътищата.

Вижте тези диаграми на EUR / USD и AUD / USD:

Валутният пазар е като спящ вулкан 1EUR / USD седмична диаграма

 

Валутният пазар е като спящ вулкан 2AUD / USD седмична диаграма

 

Между тези два инструмента EUR / USD вероятно има най-голям потенциал за дългосрочна търговия, тъй като изглежда, че през последните две години може да се е формирало важно дългосрочно дъно.

Разбира се, първо трябва да се пробие много по-високо, преди това да може да бъде потвърдено.

За да прочетете повече за възможността за голямо дъно в EUR / USD, следвайте тази връзка: EUR / USD Дългосрочна перспектива – Имаме ли основно дъно в игра?

В момента обаче тези две валутни двойки не притежават безупречните, мощни тенденционни качества, които търсят дългосрочните търговци.

Със сигурност напоследък имаше някои разумни възможности за търговия на тези двойки, но те не бяха толкова впечатляващи, колкото тези, открити в невероятния низходящ тренд EUR / USD (преди началото на дългата консолидация). Вижте тази диаграма:

Валутният пазар е като спящ вулкан 3EUR / USD седмична диаграма

 

Ходът, представен от червената кутия, обхвана около 3500 пипса за 44 седмици. Сега това е типът ход, който ме интересува! Не и скучната странична консолидация, която го последва.


За щастие има начини за печалба при тези пазарни условия и разбира се, тук и там имаше някои по-малко забележителни (но полезни) тенденции на валутния пазар..

Едно наистина важно нещо, което трябва да запомните, когато срещнем доста тихи пазарни условия, е, че благоразумният търговец ще използва това време, за да се подготви (или себе си) за наистина големите ходове, които в крайна сметка ще дойдат.

Чрез изучаване на графики, бектестиране на определени търговски идеи в комбинация с определени показатели върху конкретни пазарни структури и т.н., може значително да изостри вашите търговски умения.

Търговците също трябва да се научат как да тълкуват сигнали за ценови действия. Това ще изостри техните търговски сетива и ще им помогне да не пропуснат големите ходове, когато се случат.

Това обаче определено не е всичко, което можете да направите при тези обстоятелства. Освен подготовката, която трябва да направим, можем да бъдем активни на по-малко активни пазари и да сключваме печеливши сделки, ако адаптираме нашите търговски стратегии към тези условия.

Също така можем да погледнем малко по-далеч от валутния пазар и да включим инструменти от други класове активи в нашия арсенал за търговия. Гъвкавостта и адаптивността могат да бъдат много изгодни при вашия подход за търговия.

Например S&Фондовият индекс P 500 напоследък е в силен възходящ тренд и е спечелил повече от 19% от най-ниското вътрешнодневно ниво, определено от силния продан, причинен от президентските избори в САЩ през ноември миналата година. Ето дневна графика на S&P 500:

Валутният пазар е като спящ вулкан 4

С&P 500 дневна диаграма

 

Dax (GER30) също се е развил силно и е напреднал дори повече от S&P 500, с впечатляващ ръст от 26,6% за същия период.

Други инструменти като етер и биткойн печелят експоненциално. Те обикновено се считат за по-рискови активи от валутните двойки и индексите на собствения капитал. Въпреки това наскоро те предлагат много по-добри възможности за търговия от всички други инструменти, за които се сещам в момента.

Ето дневните графики на етер и биткойн:

Валутният пазар е като спящ вулкан 5

Етерна дневна диаграма

 

Валутният пазар е като спящ вулкан 6
Биткойн дневна диаграма

 

В същия период, в който Dax спечели 26,6%, биткойнът спечели 338,34%, а етерът спечели невероятните 2195,8%. Можете ли да повярвате на това? Това е за период от около 7 месеца.

Виждате ли, много пъти има невероятни възможности за постигане на изключителни печалби извън обхвата на валутния пазар.

Разбира се, има почти неограничени възможности и на световните фондови пазари. Просто трябва да ги потърсите.

След като казахме всичко това, нека разгледаме накратко начините за търговия на пазарите, когато тенденциите са или по-малко агресивни, или когато ценовото действие се движи настрани.

 

Обхват на търговия

Обменната търговия е една от опциите, когато става въпрос за приглушена волатилност на пазара. Ефективен начин за улавяне на пипсове на странични пазари е да се продава при съпротива и да се купува в подкрепа.

Въпреки това много помага да се изчака да се формират определени сигнали за ценови действия в горната или долната част на диапазона, преди да навлезе на пазара.

Ето линк към статия, посветена на техниката на търговия с диапазон: Издърпване на пипсове от пазари, обвързани с обхват.

В тази статия навлизам в много подробности за това как да въведете настройки за търговия с висок риск.

 

Търговия с по-малко агресивни тенденции

В случаите, когато движението на пазара е ограничено, все още можете да търгувате в посока на преобладаващата тенденция, но трябва да осъзнаете, че целите ви може да са по-консервативни.

Не е задължително да се нуждаете от великолепно съотношение награда-риск, за да печелите пари, търгувайки финансови инструменти. Ако приложите съотношение на награда към риск 1: 1, пак можете да постигнете страхотна възвръщаемост, стига да поддържате добро съотношение на печалбата, например.

Освен че намалявате до известна степен целите си за печалба, наистина е важно да навлезете в повторни продажби на по-малко активни пазари. Виждате ли, при тези условия на търговия пазарът много пъти няма достатъчно сила, за да измине големи разстояния до вашата печалба, без да застрашава вашите стоп загуби, особено ако вашите стоп загуби са преместени до равностойност в даден момент по време на търговията.

Следователно, като търгувате с корекции, вместо с пробиви, имате по-голям шанс да уцелите целта си. Ще разберете какво точно имам предвид, след като разгледахме една или две диаграми:

Валутният пазар е като спящ вулкан 7USD / CAD дневна графика

 

Ето пример за възходящ тренд на USD / CAD. Забелязвате ли коварното темпо на този аванс? Много време беше прекарано в корекции и странични движения – не е най-лесното състояние на пазара за печелене на пари.

Независимо от това имаше пари, които трябваше да бъдат направени чрез въвеждане на рецесии до средната стойност (обозначена с площта между 20-EMA и 50-EMA).

Идеята е да влезете някъде между тези две пълзящи средни и да се насочите към най-новата „по-висока люлка“. Важно е да се вписват само след като се формира нов максимум, защото това показва, че възходящият тренд все още е в игра.

Разбира се, трябва да видите и по-високи нива на люлеене, което заедно с образуването на по-високи нива на люлка показват, че имаме валиден възходящ тренд.

И обратно, трябва да видите по-ниски и по-ниски върхове в случай на низходящ тренд.

В зависимост от всяка отделна ситуация можете да регулирате размера на своите стоп загуби. Докато спирките ви не са по-широки от целите ви.

Нека да разгледаме същата диаграма и да видим как бихме могли да търгуваме докосвания до 50-EMA:

Валутният пазар е като спящ вулкан 8USD / CAD дневна графика

 

В този пример бяха записани записи за 50-EMA и предходните върхови нива бяха използвани като цели за печалба.

Идеята на тази стратегия е да се използва голямата вероятност за удряне на „нулевата точка“ на корекцията, във ваша полза. Нулевата точка е мястото, където започна корекцията:

 

Валутният пазар е като спящ вулкан 9

„Нулеви точки“ на повторни стъпки в възходящ тренд

 

Цената има тенденция да се върне към нулевите точки от мястото, където започват повторните стъпки. Едно от предимствата на тази стратегия е, че можете да постигнете целта си, дори ако тенденцията образува двоен връх (или двойно дъно) и обръща.

Нулевата точка на корекцията е наистина консервативна цел за печалба и може да работи наистина добре, ако тенденцията няма много сила зад себе си.

Разбира се, това не е единственият ефективен начин за търговия с бавни пазари, но ще разгледам някои други идеи на по-късен етап.

 

В заключение

Когато инструментите, с които обикновено търгувате, не се движат по начина, по който искате да се движат, можете да направите следното:

Продължавай да учиш за това как работят пазарите и се подгответе за следващите основни тенденции.

Не се страхувайте да изследвате други класове активи. Често има големи възможности за търговия на стоковите и фондовите пазари. А напоследък някои криптовалути се развиват агресивно.

Адаптирайте се към настоящите пазарни условия, дори ако може да се наложи да намалите целите си за печалба и да използвате различни стратегии.

последвам нашите безплатни форекс сигнали, които само през 2016 г. направиха 4 907 пипса! Ние сканираме различни класове активи, за да филтрираме най-добрите възможности за вас. Търгуваме с голям успех форекс, суровини и фондови индекси.

Успех в търговията!

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector