Новата вълна на BTC / ETH покачване на цените

През последните месеци или така, цената на биткойн избухна на световните пазари. Предшественикът на това беше напливът на огромно количество фиатни пари в криптовалутния домейн, подсилвайки както големите играчи на BTC, така и етера, но също така и много допълнителни алткойн алтернативи. Това доведе до тектонично увеличение на стойността на цялото пространство на FinTech. Сега цифрата на общата пазарна капитализация на криптовалутите се оценява на около 46 милиарда долара, което е 50% увеличение през последните няколко седмици.

Имайки това предвид, има ясното усещане, че новата вълна на покачване на цените в BTC домейна вече е в ход. Вътре в него могат да се очакват допълнителни промени, тъй като повечето анализатори са съгласни, че вълната не е в последната си фаза, въпреки че няма консенсус докъде ще стигне въпросната цифрова валута.

Но докато вълната тече, мнозина се чудят какво подхранва притока на активи в полето и как едни и същи елементи могат да бъдат по-добре разбрани от всеки, който иска да инвестира своите BTC или, от друга страна, да инвестира фиатни пари в криптовалутата.

Геополитическите вълни

Въпреки че настройката на някаква огромна промяна на пазарите, дигитална или традиционна, често е твърде сложна, за да бъде просто свързана с едно-единствено събитие (или дори набор от тях), много анализатори на BTC вярват, че несигурността в европейския регион се подхранва инвестиционното усилие. В неделя, 7 май, ще бъдат решени френските президентски избори. В кандидатурата е Марин льо Пен, крайнодясна политичка, която вярва, че страната трябва да следва пътя на Великобритания и да напусне Европейския съюз.

Избирането й на власт може да изпрати сигнал, който може да се тълкува само като потенциално разпадане на целия ЕС. Ако това се случи, светът ще изпита най-голямата и най-непредсказуемата промяна от падането на Съветския съюз.

Естествено, Льо Пен е крайният кандидат, но настройката на избирателния начин на мислене във Франция е изключително трудна за четене в този момент. От 2014 г. насам Франция е била свидетел на над дузина терористични атаки в различен мащаб, в резултат на които са загинали над 200 души в цялата страна. С продължаващата бежанска криза няма съмнение, че твърдото крайнодясно послание, предложено от Льо Пен, резонира с повече хора от всякога.

В същото време сянката на президента Доналд Тръмп се издига над прогнозата за резултатите, показвайки света, където социологическите проучвания са доказани погрешни само два пъти (изборите за президент на САЩ и гласуването за Брекзит) само през миналата година. На Льо Пен се дават малки шансове, но изглежда, че повечето анализатори на цифровите пазари ги приемат сериозно.

Никой не знае какво носи неделята във Франция и това принуждава инвеститорите да търсят жив плет. Сега, повече от всякога (освен Китай, който вече имаше своя BTC бум), инвеститорите откриват криптовалути.

Тук BTC, който вече се използва широко за неща като биткойн хазарт или закупуването на стоки и услуги онлайн, изглежда е свидетел на най-голяма полза. Но в същото време парите се изливат в алтернативни криптовалути, които също се увеличават.

Наливане на нови пари

Най-голямото и най-ясно доказателство за прехвърляне на свежи средства в екосистемата е фактът, че както BTC, така и етерът растат в цената. Като цяло, от създаването на мрежата на ethereum, между тях се наблюдава вид динамика на виждане. Повишаването на BTC би включвало забавяне на инвестициите в етер и обратното се случи, когато BTC беше в по-слабо състояние.

Сега, както систематизират, така и счупват своите рекорди на седмична или дори ежедневна база. Това обаче отнема и анализ на всякакви исторически справки, които да сочат към потенциални точки на съпротива, поради което някои по подразбиране се връщат на нивата на Фибоначи. Те са получени от златния стандарт, който се използва от търговците за намиране на потенциални нива на съпротива и подкрепа.

С него $ 1700 е следващото ниво на Фибоначи, което трябва да действа като съпротива. Тъй като диапазонът от $ 1600 вече е достигнат, достигането до това може лесно да се осъществи преди края на май 2017 г. Но същото ниво също може да сочи към прегряване на пазарите, което след това ще върне цената обратно.

Резултати от изборите във Франция


В краткосрочния ценови статус няма по-голям въздействащ фактор от резултатите от френските президентски избори. В случай на победа на Macron, може да се очаква, че цените с някаква ресталация и консолидация, преди да възобновят своя възходящ инерция през следващите седмици и месеци. Темпото на този импулс е трудно да се измери, но определено ще повиши цената, дори и само за малка сума.

Освен това поражението на Льо Пен всъщност няма да реши нищо в областта на икономиката на ЕС и междусоюзните щамове. С несигурността на обикновено високо ниво, независимо от факта кой печели изборите, умният начин на мислене на инвеститорите ще продължи да търси алтернативни живи плетове, които да ги защитят във времена на още по-голяма несигурност.

Победата на Le Pen ще повиши цените значително в краткосрочен план. Същото би се случило за етер и вероятно всяка друга криптовалута на радара. Но въздействието на това събитие би натрупало само повече промени, които ще дойдат след него, така че никой не можеше да каже със сигурност къде ще доведе цената на BTC (или която и да е друга) през месеците след това.

Втората вълна

Първата вълна от големи инвестиции в BTC включваше инвеститори, които бяха опитни в областта на блокчейн или дори по някакъв начин част от по-голямата екосистема за разработчици. Втората вълна, в която светът е в момента, доведе инвеститори, които имат само повърхностно разбиране за блокчейн технологията или им липсва дори това. Те обаче са много добре запознати с процедурите, свързани с традиционните пазари.

Сега прогнозите показват, че третата вълна ще се основава най-вече на влизането на широката общественост в домейна. Всичко това осигурява ниво на доверие, което стимулира по-нататъшни инвестиции. С всички тези данни повечето се съгласяват, че глобалният пазар на BTC е едва в началото на новата си вълна от инвестиции и покачване на цените.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector