Няколко лири действия върху картите днес? Внимавайте за британските CPI номера! – 11 април сутрин кратко

Без съмнение отчитането на индекса на потребителските цени в Обединеното кралство е най-важната икономическа информация в днешния доклад. Разбира се, европейският номер на ZEW Economic Sentiment и номерът на JOLTs Job Openings от САЩ също са важни, но не толкова важни, колкото този мащаб на инфлацията във Великобритания.

Наскоро в Обединеното кралство се наблюдава забележимо увеличение на потребителските цени. За наистина кратък период броят им на CPI, който е официалният метод за измерване на инфлацията, е скочил от ниските 0,9% през ноември миналата година до впечатляващите 2,3% през март тази година.

Какво би причинило това рязко покачване на инфлацията? Не трябва ли изпитанието за Брекзит да окаже огромен натиск върху британската икономика? В крайна сметка би трябвало да е отрицателно за Великобритания, да. И разбира се, това вече е повлияло на региона по определени начини. Британският паунд обаче загуби толкова много от стойността си през последните няколко години, че скачането на инфлацията във Великобритания е абсолютно неизбежно. Девалвацията на валута не винаги води до увеличаване на инфлацията в тази страна, но настоящото състояние на икономиката на Обединеното кралство със сигурност го подкрепя. От юни 2014 паундът загуби около 27,6% от стойността си спрямо долара. Голяма част от този спад е „ценообразуване“ на Брекзит, разбира се. Може би трябва да кажа, несигурността по въпроса отслаби паунда значително (в края на краищата светът наистина не вярваше, че британците ще гласуват за напускане на Европейския съюз). И да не забравяме за самия коварен ден, когато паундът загуби над 1100 пипса спрямо долара и 1800 срещу японската йена. Разбира се, паундът не само загуби стойност спрямо долара и йената – това беше широко отслабване на паунда спрямо форекс пазара като цяло.

За да се върнем към материята с инфлацията и как тя е свързана с валутния пазар, нека разгледаме накратко какво се случва, когато инфлацията нараства твърде много.

Целта на инфлацията на Банката на Англия е два процента. Когато очаква, че инфлацията може да излезе извън контрол в близко бъдеще, тя трябва да се противопостави на нея, като повиши лихвения си процент. Когато лихвените проценти се увеличават, разходите намаляват и хората са склонни да спестяват повече, тъй като има повече стимул да спечелят по-високия лихвен процент. Тези действия противодействат на проблема с прекомерната инфлация. Разбира се, има и други фактори, които трябва да бъдат взети под внимание преди повишаването на лихвените проценти, които включват ръст на заплатите, равнище на безработица и състояние на икономиката, само за да назовем само няколко. Независимо от това, инфлацията е важен фактор, който влияе върху решенията на лихвените проценти на централните банки.

Един ефект от по-високия лихвен процент в Обединеното кралство вероятно би бил потокът от средства в лирата. Това е, което трябва да знаем. Когато инфлацията се повиши, валутата на съответната държава обикновено оценява поради перспективите за по-високи лихвени проценти. Голяма част от неотдавнашната подкрепа на лирата се дължи на неотдавнашния ръст на инфлацията във Великобритания. Сега, преди да станем твърде технически, нека разгледаме няколко диаграми:

Някои действия за лира 1GBP / USD дневна графика

Както можете да видите, GBP / USD остава в този голям диапазон от около шест месеца. За щастие този диапазон не е твърде ограничен, така че поне имахме някои възможности да спечелим няколко долара тук и там.

Ако погледнем вчерашната свещ (понеделник), можем да видим, че цената се е врязала в 20-EMA, но е оказала известна съпротива точно в нея. Позволете ми да приближа малко, за да можете да го видите по-ясно:

Някои действия за паунд 2GBP / USD дневна графика

Харесва ми тази настройка за кратка игра поради тази бивша зона за поддръжка, която лесно може да се задържи като нова съпротива. Това, което също има значение за мен, е, че вече видяхме някакво отхвърляне на цените от това ниво, където също намираме 20-EMA. Не забравяйте, че 20-EMA често действа като динамична подкрепа или съпротива. В този случай изглежда, че може да се държи като важно ниво на съпротива. Между другото, просто погледнете как 20-EMA се държи като динамична подкрепа през последните две седмици. Това, което търсим сега, е обръщане на тази роля, тъй като в петък цената направи силен пробив под тази пълзяща средна стойност.

Да се ​​разгледат основните фактори, които биха могли да повлияят на паунда; въпросът за Брекзит е, разбира се, важна тема, която трябва да следим, докато търгуваме с тази основна валута. Ако инвеститорите отново се изплашат по някаква причина, това може да работи в наша полза, ако сме в кратка игра на паунда. Другият фактор, както споменах, е пускането на CPI, което е насрочено за 08:30 GMT днес. Внимавайте тук. Един наистина добър печат може да бъде лош за кратка позиция. От друга страна, ако видим пропуск от очакваното отчитане от 2,3%, паундът може да хвърли значителен брой пипове, особено ако е голям пропуск.

Бележки за други инструменти

 

Злато – Внимавайте за това Pinbar!


Ако търгувате със злато на дългата страна, надявам се, че видяхте червените светлини да мигат на дневната графика. Има опасен свещ с падаща звезда, което предполага, че този инструмент може скоро да коригира по-ниско. Другото безпокойство е мечешката дивергенция на индикатора RSI, която се формира през последните няколко дни. Не казвам, че трябва да продавате злато в момента, но ако бичите със злато, трябва да внимавате и да управлявате риска си разумно. Вижте тази дневна графика:

Някои действия за лира 3

Златна дневна графика

 

AUD / USD – Силно натискане надолу

AUD / USD е двойка, която си струва да се спомене. През последните няколко дни направи приличен ход. Сега в светлината на тихите условия на търговия, с които се сблъскахме напоследък на валутния пазар, тази двойка може да ни предостави прекрасни възможности за продажба днес и в дните и седмиците напред. Само една дума предпазливост – не бъдете прекалено прибързани тук, двойката е сравнително свръхпродадена в момента. Може да е по-добре да изчакате корекция, за да влезете на по-добра цена. Ето дневна графика на двойката:

 Някои действия за лира 4AUD / USD дневна графика

Може да греша и се надявам да греша, но мисля, че днес и останалата част от тази седмица няма да предложат огромна волатилност на пазара. Както може би знаете, ни очаква кратка седмица, като петък е празник в повечето от големите финансови центрове по света. Разбира се, понеделник е и празник, което прави този доста дълъг уикенд.

Успех в търговията!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector