Kraken BTC Exchange започва да приема финансиране от Fiat на фона на несигурността в цялата индустрия

За всеки, който се занимава с търговия и обмен на цифрови валути, тези времена трябва да се чувстват наистина странни. От една страна, BTC се засилва по своята стойност, свързана с традиционните валути. Поради това все повече хора избират да създадат своите цифрови портфейли и да закупят биткойн, за да могат да получат онлайн стоки и услуги, играйте BTC покер и други игри и основно правят с тях каквото искат.

От друга страна, борсите на BTC са или под правителствен контрол, или те могат да бъдат самоналагащи се правила, които влияят пряко върху клиентите. Тази тенденция е особено забележима в Китай, където неотдавнашното правителствено решение на практика сложи край на вътрешната търговия с BTC. Поради това времената трябва да се чувстват, ако не друго, несигурни.

Но дори и в този тип климат обменът на дигитални валути реши да разшири първоначалната си оферта, като добави подкрепа за банков превод за щатски долари, но също така и много повече традиционни валути, издадени от правителството. Въпросният обмен е Kraken и допълнителни подробности все още се търкалят, но ключовите моменти показват, че това ще бъде голямо събитие в общността на BTC.

Надстройка на услугата

В имейл, който компанията е изпратила до своите клиенти, е представен обхватът на тяхното решение. По същество борсата добави подкрепа за тегления и депозити с банков превод, които включват щатски долари, евро и британски лири.

За стартиращото предприятие в Сан Франциско, което работи по-малко от 7 години, тази актуализация на услугите ще започне практически незабавно, заедно с факта, че опцията за изтегляне ще започне да работи на 24 април. С други думи, функциите, които са внедрили, работят и работят практически от първия момент, което не е малко постижение за обмена.

С това борсата Kraken ще се интегрира напълно в глобалните финансови системи, които използват тези валути. Освен това, с техните услуги, всеки, който държи цифрови валути като биткойн, може да притежава безпроблемен механизъм, който може да прехвърля средствата си или в дигиталния формат, или от него.

За мнозина в света на цифровата валута и криптовалутата, които не са разработчици, това е една от дългогодишните амбиции. Сега изглежда, че Kraken предоставя точното нещо на всеки един от техните потребители.

Странно време

Много анализатори се чудят защо борсата Kraken избра този момент, за да приложи тази важна промяна в тяхната оферта. Наскоро Bitfinex, най-голямата борса в света, що се отнася до обема на щатските долари, заяви, че не е в състояние да приеме никакви входящи банкови преводи поради факта, че има банкови проблеми.

Тази компания, базирана на Британските Вирджински острови, също е участвала по-рано в съдебно дело, свързано с банкови преводи в щатски долари, които са били изходящи от Bitfinex към нейните клиенти. Борсата обаче оттегли иска си само една седмица по-късно, което за мнозина беше издайнически знак, че техните законни представители възприемат това като нещо, което не могат да спечелят лесно.

Но това, което наистина смущава за толкова много търговци, е фактът, че Bitfinex не предостави никакви подробности или спецификации за тези банкови проблеми. Сега, когато банковите преводи са спрели, мнозина си спомнят Mt. Gox се разпада и се чуди дали същата алтернатива може да идва на пазарите на биткойн в близко бъдеще.

В същото изявление Bitfinex посочи, че работят с банките, за да намерят решение, но това не гарантира много хора. Вместо това сега всички погледи са насочени към размяната и това, което може да се получи като решение на тази криза.

Китайска борсова екосистема

Допълнителен фактор, който прави хода на Kraken толкова смел, е фактът, че Китайски борси все още са в регулаторно чистилище, където статутът им не е ясен. Компаниите и голяма част от техните живи фондове са под това, което може да бъде описано само като блокиране. Зад нея централната банка на страната, Народната банка на Китай, се опитва да постигне споразумение с борсите относно факторите на надзор и прозрачност, които ще бъдат приложени.


В биткойн общността има характерно усещане, че борсите ще загубят тази битка и че единственият въпрос е колко лошо PBoC ще реши да натисне своите регулатори в търговските дейности. Когато това се случи, ефектът на пулсации ще отекне в глобалната биткойн общност.

Това може да доведе до още повече вълни, ако се проведе в близост до голямо парично събитие в Китай, като поредицата от девалвации, състояла се през 2015 г. Този комбиниран ефект може да разтърси биткойн мрежата по съществен начин и никой не може да каже със сигурност какво би да бъдат крайните резултати, освен да се предполага, че те няма да бъдат положителни.

Ето защо има редица различни гласове, които посочват, че сделките в домейна за обмен на биткойни излизат извън нормата. Това отклонение може лесно да се коригира, но в момента изглежда се изплъзва още повече.

Основният проблем на регулацията

Има силна представа, че всички тези въпроси са свързани с проблема с регулирането на обмена на биткойни. Както често, когато става въпрос за търговски сделки, всички неочаквани промени се приемат с комбинация от страх, паника и опортюнистично мислене. Тук липсата на някакъв дефиниран регулаторен подход от отделните правителства само добавя масло в огъня.

Въпреки че в момента има набор от различни видове пазари за търговия, започвайки с Форекс и стигайки чак до стотинки, всички те са обхванати от една или друга форма на регулиране. След това тези разпоредби са обвързани в малко сплотена глобална система. Въпреки че системите далеч не са перфектни, те все пак идват с някои уверения.

Сега тези в биткойн екосистемата имат ситуация, при която Kraken, една борса, разширява услугите си, докато друга голяма ги закрива по мистериозни причини. В същото време цената на BTC, свързана с други традиционни валути, продължава да се увеличава. В този тип среда не е чудно, че собствениците и търговците на биткойни се притесняват – очевидно всичко се случва и това рядко е добре за настройката на която и да е система, включително тази криптовалута.

Източник: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector