Какво означава президентството на Тръмп / Байдън за цените на биткойн [BTC]?

реклама Phemex

Нищо по-добро от пандемията не обедини хората по света. Докато се борим заедно с втората вълна на коронавирус, съчетани с нови блокировки, Bitcoin успя да скочи по-високо до нива, които не са наблюдавани от няколко години. Друго важно събитие е точно зад ъгъла и независимо кой печели изборите в САЩ тази година, много привърженици са на мнение, че Биткойн е категоричният победител.

Загадката на Тръмп или Байдън предизвика несигурност. Традиционните финансови пазари не са голям фен на несигурността. Биткойнът обаче изглежда не го интересува толкова.

Как предстоящите избори в САЩ ще повлияят на цените на биткойн [BTC]?

Президентът Доналд Тръмп не е голям фен на биткойните. Неговата позиция беше съвсем очевидна, когато той каза скандалните думи, че „Биткойн се основава на нисък въздух“. Промяната на сърцето през втория му мандат изглежда много малко вероятна.

За разлика от предимно подхода на Тръмп, нещата могат да бъдат много различни, ако настоящият вицепрезидент Джо Байдън спечели. Да не забравяме, че той беше замесен в скандалния хакер в Twitter, който с измама предложи да удвои всяка сума Bitcoin, изпратена до посочения акаунт в рамките на 30 минути. Но неговият туит отдолу веднага след хака със сигурност повдигна веждите на мнозина. Това е единственият туит, свързан с Биткойн, от Байдън.

Неговият избор в кабинета също говори много. Настоящият американски сенатор и бивш генерален прокурор на Калифорния Камала Харис може би не е споменал публично позицията си по отношение на биткойните, но нейният екип има крипто-приятелско лице – Райън Монтоя, бивш главен технически директор на Sacramento Kings.

Нямам биткойн и никога няма да поискам да ми изпратите такива.

Но ако искате да помогнете Доналд Тръмп да стане президент за един мандат, можете да направите това тук: https://t.co/8XtBjuU5fX

– Джо Байдън (@JoeBiden) 16 юли 2020 г.

Това може да е въпрос за милион долара за това какво означава една или друга победа за биткойн. Въпреки че няма ясен отговор на този, с изключение на спекулациите, може спокойно да се твърди, че нещата току-що са започнали за Биткойн и предстои дълъг път. Без значение кой печели, няма спиране на Биткойн.

Несвързана природа

2020 г. беше дива година. Има COVID, световната икономика е взела своето, глобалните индекси не са успели да се изпълнят, след това предстоят избори за една от най-влиятелните и развити държави в света. Въпреки факта, че толкова голямо геополитическо събитие като това традиционно предизвиква объркване на пазара, това обаче може да е времето, когато Биткойн най-накрая се развива в некорелиран актив.


Биткойн се оттегли от пазарната несигурност през последните няколко месеца. Независимо дали става въпрос за случая BitMEX, хакването на KuCoin или манията DeFi, най-голямата криптовалута в света бавно, но непрекъснато се издига по-близо до желаното ниво от 14 000 долара. Исторически погледнато, биткойн и останалата част от пазара на криптовалути се движат от FUD и FOMO. И ето защо индустрията спечели известността, че е прекалено нестабилна. Но тази година не беше така. Пространството показа някаква сериозна устойчивост, за да не бъдете разклатени от негативните новини. Институционалните гиганти, които нахлуват в космоса, са един от най-големите фактори.

Възможността Биткойн да става все по-независим през следващите дни беше нещо, което също се твърди от OKEx последен доклад, който спори,

„През октомври едномесечната корелация между биткойн и S&P 500 варираше широко, достигайки 57% в средата на месеца, след което бързо спадаше до 6%, преди да се отскочи до 33%, според данните от изкривяване. Очаквайки напред, след предстоящите избори в САЩ, биткойнът може да има по-голям шанс да се отдалечи от макросъбитията и да стане по-независим. “

Биткойн е преминал през два избора в САЩ – точно през 2012 г. и през 2016 г. Не е било много отдавна, но оттогава класът на активите като цяло е изминал дълъг път и правенето на заключения въз основа на предишните две събития може да не е мъдър. В исторически план обаче ноември обикновено е силен месец за BTC, тъй като той отчита пет печалби и две загуби със средна възвръщаемост от 10,97% от 2013 г. насам.

Източник: OKEx

Институционална подкрепа

Ще имитира ли биткойн щатски долари? Има шансове двойката биткойн много добре да имитира щатския долар, въпреки че в последствие е все по-малко обвързана с макро пазарите. Институционалните гиганти станаха последните участници в HODL Bitcoin. Сред много гиганти MicroStrategy и Square са двете най-известни фирми, разкрили натрупването на биткойн. Институционалните инвеститори са се насочили да увеличат своите разпределения за биткойни, независимо от краткосрочните спадове в стойността на BTC. Заедно с легитимността, Биткойн придоби и традиционни експерти в индустрията, които биха могли да намалят дивите колебания на пазара.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector