Изключително бичи USD / CAD, за да се сблъскате с канадски номера за заетост, щатни ведомости в САЩ

Тъй като решението на ЕЦБ за лихвения процент и пресконференцията се отстраняват, утрешните (петък) данни за пазара на труда в САЩ и Канада могат да приключат седмицата на висок тон с известна търгуема волатилност.

Днес ЕЦБ предизвика някои действия, но не толкова, колкото съм виждал в миналото. Трябва да кажа, че пазарът не е толкова активен, колкото бих искал, и наистина страхотните тенденции не са много изобилни в момента. Нека разгледаме няколко инструмента, започвайки с USD / CAD:

 

USD / CAD – какъв мощен аванс!

Изключително бичи USD / CAD 1USD / CAD дневна графика

Какъв забележителен напредък спрямо USD / CAD! Това е доста дълга вълна по отношение на времето и разстоянието. Това трябва да служи като предупреждение за търговците, които се интересуват от навлизане на дълги позиции на този късен етап. Виждате ли, цената се е разширила доста далеч от средната стойност (представена от 20-EMA) и двойката бързо се приближава до важна зона на съпротива, където можем да очакваме печалба от биковете и дори къси продажби от мечки. Независимо дали става въпрос за печалба от бикове или къса продажба от мечките, ефектът е същият: щатският долар ще бъде продаден срещу канадския долар. Излишно е да казвам, че тези действия биха натежали върху обменния курс USD / CAD.

Нека не забравяме, че валутните курсове могат да се движат в една посока за продължителни периоди от време. Това е важно да се има предвид, защото макар да изглежда, че тази двойка може да се изчерпи скоро, това не означава, че трябва да започнем да търсим възможности за продажба изведнъж. Когато видим силен възходящ импулс, както в случая с USD / CAD, трябва да го спазваме, докато не срещнем валиден сигнал за обръщане. Ако попитате малко момче как ще се повози на бързо движещ се влак, той със сигурност ще разсъждава, че влакът трябва първо да спре. Същото е и със силните импулсивни движения като този на USD / CAD. Среднодневният оборот на USD / CAD е около 275 милиарда USD. Помислете по този начин, има огромно количество тежест и инерция зад тази последна бича вълна; не е задължително да спре тук само защото се приближава до важна зона на съпротива и защото е станало наистина прекупено. Смятате ли, че разполагате с ресурси, за да се противопоставите на този вид поток от поръчки? Може би, но вероятно не. Независимо дали купувате или продавате определена валутна двойка, най-добре е да изчакате текущия импулс (ако е много агресивен) да се забави, преди да влезете с или срещу него. Отиването срещу инерцията очевидно е по-техническо и изисква много опит и солиден сигнал за обръщане.

И така, какъв подход трябва да използваме, когато търгуваме с тази двойка? Бичият инерция е все още непокътнат, така че нашето пристрастие трябва да бъде възходящо. Ако обаче искате да купите тази двойка сега, трябва да сте наясно, че обръщането или корекцията става все по-вероятно с всеки отпечатан нов бичи ден. Този вид аванс също има тенденция да се забавя, когато се приближава до важна зона на съпротива.

Трябва да търгуваме с висока вероятност. Тези настройки най-често се случват по-близо до средната стойност на даден тренд. По този начин би било по-добре да изчакаме текущия импулс да се забави и да дадем на 20-EMA някакъв шанс да навакса. След това могат да се правят записи на или в близост до 20-EMA, ако се забележи, че тази експоненциална пълзяща средна се задържа като динамична подкрепа (или съпротива). Как ще разберем дали това е така? Ако видим, че цената отхвърля EMA и отпечатва задоволителни свещи, за да потвърди това отхвърляне, това ще ни даде добър ключ. Разбира се, можем да използваме задействания на по-малки срокове, но само ако това е в съответствие с техническите характеристики на дневната графика.

Цената на петрола е намаляла агресивно през последните два дни. Това също наказва канадския долар. Следете цената на петрола, ако търгувате с канадския долар: тези две са силно свързани.

В петък дългоочакваният доклад за заплати в САЩ, който не е в селското стопанство, може да причини значителна променливост на валутния пазар. Канада също ще публикува данни за пазара на труда точно по същото време (13:30 GMT). Това ще направи търговията с USD / CAD интересна през деня. Ако извадим наистина голям брой от САЩ и наистина лош брой от Канада, USD / CAD може да бъде перфектната двойка долар за купуване.

Номерът на ADP Nonfarm Employment Change, който беше публикуван в сряда, често е добър индикатор за това как ще се справят номерата на NFP два дни по-късно. Сега този брой беше наистина страхотен и достигна 298000 нови работни места в сравнение с очакван прочит от 190000. Наистина впечатляващо, нали? Може би номерата на NFP ще бъдат наистина страхотни този месец, което допълнително ще установи очакванията на пазара за ново повишаване на лихвените проценти в САЩ следващата седмица в сряда (15 март). Да видим какво ще се случи утре.

 

AUD / USD – Отново „надолу“ на 200-MA

AUD / USD спадна през последните няколко дни, както се очакваше. Това се случи, след като двойката наскоро търгуваше право във важна зона на съпротива. Аз лично търгувах с тази настройка и влязох на 28 февруари. Вижте тази дневна графика:


Изключително бичи USD / CAD 2AUD / USD дневна графика

Добре е да видите тази двойка да търгува отново под 200-дневната си плъзгаща се средна. Цената също е относително далеч под 20-дневната експоненциална пълзяща средна, което свидетелства за нейния силен краткосрочен мечи инерция.

Със сигурност изглежда, че можем да очакваме по-нататъшен недостатък на тази двойка през следващите няколко седмици. Ако имате и краткотрайно излагане на тази двойка, бъдете внимателни с отчета NFP утре. Уверете се, че управлявате внимателно риска.

Това е засега. Не забравяйте да разгледате останалата част от нашия уебсайт. Имаме много полезна информация относно валутните стратегии за търговия, валутните брокери и актуализациите на пазара на живо.

Приятен страхотен NFP петък!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector