Издърпване на пипове от пазари, обвързани с обхват

Това, което толкова много обичам в търговията на валутния пазар (и други пазари), е, че има толкова много различни начини да се обърнете към тях, ако просто знаете как да се адаптирате към различните пазарни условия. Разбира се, всички обичаме да търгуваме с енергични тенденции, които изглежда вървят в една посока завинаги. Това е идеалното състояние на пазара, защото можете да хванете наистина голяма риба с малко парче стръв, което означава, че можете да уцелите голяма цел, като рискувате само малка част от собствения си капитал. Когато обаче пазарите се движат настрани, ще откриете и големи възможности за търговия, ако знаете какво да търсите и кога да натиснете спусъка. Добавете малко добро управление на парите към това и следващият човек, който чука на вратата ви, може да бъде самият г-н Красив печалба. Нека да разгледаме как да победим пазарите!

 

Идентифициране на подходящи диапазони

Идентифицирането на диапазони с добър потенциал за печалба не е твърде трудно, особено ако имате опит в търговията. И ако сте нов в търговията, не се притеснявайте, попаднали сте на правилното място, за да научите няколко полезни съвета за търговия! Нека разгледаме няколко диаграми.

Издърпване на тръби AAUD / USD седмична графика (20.02.2017 г.)

Използвах тази диаграма в една от предишните си статии, RBA Minutes to Kick Off This Week’s Action. По времето, когато цената посети горната част на диапазона в този конкретен случай, тя вече беше докоснала както дъното на диапазона, така и върха на диапазона няколко пъти. Наистина е важно да се види, че цената многократно зачита определени нива на подкрепа и съпротива, преди да можем да обозначим конкретната настройка на диаграмата като диапазон. Само когато сме видели поне две обрати на цените както при подкрепа, така и при съпротива, трябва да обмислим използването на стратегии за търговия с диапазон.  

В този случай доджи (втората последна свещ в тази диаграма) и свещта, подобна на доджи, предполагат, че има голям шанс цената да уважи съпротивлението в този диапазон отгоре.

Седмица след тази статия писах за AUD / USD отново в друга статия, наречена Aussie Coming Down! Седмичният срок е преследване на AUD / USD. Ето диаграмите, които използвах в тази статия:

Издърпващи тръби Б

AUD / USD седмична диаграма (28.02.2017 г.)

Издърпващи тръби CAUD / USD седмична диаграма (28.02.2017 г.)

В тези две класации можем да видим как двойката продължава да се бори при най-голямата съпротива в диапазона. Ето най-новата седмична графика на AUD / USD:

Издърпване на тръби 1AUD / USD седмична диаграма

В момента двойката все още е в този точно определен диапазон. Последните няколко свещи за отхвърляне, които се оформяха на върха на гамата, предлагаха някои наистина добри възможности за продажба, както можете да видите.

 


Кога и как да влезете в обхват

Много надежден начин за влизане в сделки при променливи пазарни условия е използването на свещи за задействане. Причината, поради която този подход е толкова ефективен, е, че добавя бонуса за потвърждение. При валутната търговия потвърждението играе важна роля в много различни търговски стратегии.

Виждате ли, когато конкретен инструмент се ограничава до точно определен диапазон и цената се приближава до горната или долната граница на диапазона, няма абсолютно никаква гаранция, че ценовото действие ще спазва тази зона за подкрепа или съпротива. Това може да е точно там, където цената най-накрая излиза от диапазона … и стреля точно през вашата стоп загуба за нула време. Нека разгледаме пример за диапазон от 400 пипа на USD / CHF:

Издърпване на тръби 2Дневна графика USD / CHF (2016)

Това е добър пример за добре дефиниран диапазон. Имаше няколко обръщания в горната и долната част на диапазона, които предлагаха отлични възможности за търговия. Разбира се, консервативният търговец на диапазон вероятно нямаше да търгува люлките на номер едно, две и три, защото той или тя щеше да изчака достатъчно доказателства, за да е сигурен, че техническата формация наистина е подходящ диапазон. Аз лично щях да търгувам номер две заради отличната свещ за отхвърляне, която се формира на добро седмично ниво (което не можете да видите на тази диаграма, без да намалите мащаба). Ще разгледаме и номер две, защото ако срещнете подобна свещ на пода, това може да ви донесе прилична печалба, ако знаете как да я използвате. Нека увеличим, за да можем да разгледаме различните задействащи свещници:

 

Люлка номер 2:

Издърпване на тръби 3Дневна графика USD / CHF (2016)

Този pinbar или dragonfly doji е мощна бича свещ за отхвърляне, която си струва да се търгува, ако е намерена на правилното място, разбира се. Има различни начини за търговия със сигнална свещ като тази. В този пример предстояща поръчка за покупка ще бъде поставена на височината на сигналната свещ, която също се нарича нос на щифта. Поставянето на стоп загуби ще бъде на няколко пипса под дъното на щифта. Не забравяйте, че този запис е направен на дневна графика, така че не искаме да поставяме стоп загубата един или два пипса под ниската на сигналната свещ. По-добре е да дадете на търговията малко място за дишане. В този случай стоп загубата е около 28 пипса под минимума на pinbar.

В този пример има важно люлеене високо (маркирано в лилаво), което предшества нивото на люлката, където се е образувала сигналната свещ. Това беше разумна цел и както можете да видите в тази диаграма, тя даде прилични 230 пипса. Рискът беше само 140 пипса, така че наградата беше 1,64 пъти повече. Ако бяхте рискували един процент от собствения си капитал в тази сделка, щяхте да направите възвръщаемост от 1,64%. В този случай цената никога не се доближава до стоп загубата. Каква страхотна търговия би било това!

Може би се чудите защо целта не е била по-агресивна. Е, в този случай бихте могли да извадите много по-голяма цел, но не забравяйте, че разглеждаме тази настройка отзад. Когато настройвате търговия с диапазон, трябва да имате предвид, че потенциалът ви за печалба от гледна точка на съотношението ви към печалба и риск обикновено ще бъде по-малък, отколкото когато търгувате на суинг или позиционирате (позиционна търговия) е дългосрочна търговия с цел да се използват основните тенденции). Важно е обаче да не използвате цел за печалба, която е по-малка от вашата дистанция за спиране на загубите. Ние искаме да използваме позитивно управление на парите през цялото време. Също толкова важно е да се отбележи, че не се нуждаете от масивни съотношения на възнаграждение и риск, за да бъдете печеливш търговец. Можете да печелите пари дори като използвате съотношението награда / риск 1: 1. Ако вашата стратегия има положителен коефициент на печалба, например, ако печелите 60% от времето, ще печелите пари.

Въпреки че заповедта за влизане е поставена в носа на щифта в този пример, бихте могли да влезете в търговията, когато сигналната свещ се затвори. В този случай бихте използвали пазарна поръчка. Бихте имали малко по-малко потвърждение, че пазарът ще се движи в полза на вашата сделка, но бихте влезли на по-добра цена. Типът метод за въвеждане, който използвате, ще зависи от вида на задействания свещник, който използвате. Например, ако сигналната свещ се затвори наистина близо до максимума си (или при максимума), обикновено влизате в търговията с пазарна поръчка веднага щом свещта се затвори. Има и други методи за навлизане на пазара, когато се появят свещи за отхвърляне, но ние разглеждаме тези две техники само днес.

 

Люлка номер 4

Издърпване на тръби 4Дневна графика USD / CHF (2016)

В този случай бича отхвърляща свещ не е толкова мощна сигнална свещ като тази в люлка номер 2. Свещта на щифта, която се е появила в люлка номер 2, има много по-голям обхват. Той също се затваряше като синя свещ, а затварянето му е близо до високата. Тези фактори са важни при измерването на качеството на различните свещи за отхвърляне.

Въпреки че сигналната свещ в люлка номер 4 е по-слаб сигнал от тази в люлка номер 2, тя все още е добър сигнал поради местоположението си. Единственият начин, по който бих търгувал с този тип сигнал, би бил да търгувам пробив на силата на свещта на сигнала, точно както в първия пример (на люлка номер 2).

Както можете да видите в диаграмата по-горе, тази настройка на търговията би довела до привлекателно съотношение 2: 1 награда към риск. Тъй като обхватът на тази сигнална свещ е по-малък от обхвата на сигналната свещ на люлка номер две, беше малко по-лесно да се постигне по-добро съотношение награда / риск в този случай.

 

Люлка номер 7

Издърпващи тръби 5Дневна графика USD / CHF (2016)

Тук можете да видите, че съотношението награда / риск 2: 1 е постигнато с цел близо до средата на диапазона, което е наистина добро. За пореден път сигналната свещ не е твърде голяма, което улеснява постигането на добро съотношение награда-риск.

 

Номер 9 – Пробивът!  

Издърпващи тръби 6Дневна графика USD / CHF (2016)

Тук щяхте да избегнете загуба, ако бяхте изчакали да се формира правилен сигнал за обръщане в горната част на диапазона. Бичият свещ, който проби върха на диапазона в този случай беше твърде мощен, за да се обмисли търговия срещу.

В тази диаграма ще видите много голяма, агресивна синя свещ с надпис „Тази проблем с изписването на свещ“. Това е свещта, която се образува, когато Доналд Тръмп беше избран за новия американски президент. Ако сте играли този диапазон, само тази свещ би трябвало да ви попречи да влизате в къси позиции в горната част на диапазона. Тази свещ сама по себе си предсказваше силното рали, което последва. Няма да навлизам във всички подробности за това, което прави тази свещ толкова опасна за мечи участници, но само да спомена един аспект от нея – фитилът надолу на тази свещ ни казва, че през деня е имало силни продажби, последвани от рязко бичи обрат. Този силен тласък по-високо от биковете оказа огромен натиск върху мечките, които започнаха да ги изтласкват от кратките им сделки. Не забравяйте, че продавачите могат да излязат от сделките си само чрез покупка. Така че, когато продавачите приключиха сделките си в този ден и в дните, които го последваха, това само увеличи натиска за покупка върху тази двойка. Внимавайте да не се борите с изключително мощни свещи като тази. Трябва да използваме много дискретност, когато търгуваме на пазарите.

 

В заключение

Има и други начини да търгувате диапазони, без да разчитате на тригери на свещници, но да ‘върнете’ сделките си с потвърждение на ценовото действие наистина може да има голяма разлика. Свещите за отхвърляне, които включват щифтове, са наистина ефективни инструменти, чрез които можете да фино настроите вашите записи.    

Осцилиращите индикатори могат да бъдат полезни при търговия, но е по-добре да ги използвате заедно със свещници и разбира се, нива на подкрепа и съпротива.

Когато търгувате в диапазони, сроковете, които използвате, имат голямо значение. Наистина надеждна времева рамка, с която да започнете, е дневната времева рамка. Пари могат да се правят и на по-ниските времеви рамки, но като цяло е по-трудно да бъдете постоянно печеливши от тях.

Говорейки за рентабилност, ако ви е трудно да печелите пари на пазарите, защо не изпробвате нашите превъзходни сигнали за валутна търговия. Независимо дали харесвате безплатни сигнали или предпочитате нашите първокласни сигнали, ние разполагаме с всичко необходимо, за да сложите долари в джобовете си.

Ако сте от онези практични търговци, които обичат да завладяват пазарите сами, не забравяйте да разгледате нашите форекс стратегии, форекс блог, форекс брокери и актуализации на пазара на живо. Не влизайте в битката без подходящите оръжия.

Щастлива търговия!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector