Историята на Esports хазарта

Esports хазартът не е шега работа. В момента индустрията е на стойност над 1 милиард долара. Това е малък брой в сравнение с други по-традиционни спортове, но не е отнело много време на Esports да стигне до този брой и бъдещия потенциал за растеж на експоненциалния бранш.

Помислете за момент, че през 2016 г. повече от 60 милиона души се настроиха да гледат финалите на Световното първенство на League of Legends. Това са повече хора, отколкото настроени да гледат наградите на Академията за 2015 г. Тук сме почти 5 години по-късно с наградите на Академията за 2020 г. зад ъгъла и статистиката продължава да показва, че все по-малко хора гледат телевизия. Това включва награди, които преди представляват рейтинг за големи телевизионни мрежи. Очевидно е, че младата и енергична аудитория, която се настройва на тези шампионати на Esports, е причината, която индустрията експлодира.

Както всеки глобален феномен обаче, почти всеки спорт, познат на човека, започва с ниша. И така, как точно играта на видео игри се превърна в спорт и как да се превърне в това, което сега е един от най-популярните спортове в света за по-млада демографска група?

Отговорът на този въпрос е не само интересен и интригуващ и може да изиграе голяма роля в бъдещето на технологичното приемане, особено що се отнася до връзката между цифровите валути и хазарта. Тъй като все повече самоизповядващи се видеоигри се превръщат в професионалисти в търсене на големи парични награди, все повече и повече сайтове за хазартни игри на Биткойн ще направят всичко необходимо, за да привлекат тази луда аудитория от видеоигри в търсене на повече печалба.

Първият основен носител на награда за Esports някога

Денис “Thresh” Фонг стана майстор на игри от първо лице за стрелба, преди да достигне 20-те си години. Той е роден през 1977 г., а сега е на 42 години. Но през 1997 г. той наистина направи име за себе си. Играейки в игрите Quake и Doom, Fong показа на млади ентусиасти, които се интересуват от игри, как да се крият, да избягват, да се крият и стрелят по пътя си към победата, преди да има твърде много големи турнири, раздаващи пари или награди. Неговите умения и насърчаваха все повече хора да играят в момент в края на 90-те години, когато средното домакинство свикваше с ежедневния достъп до интернет.

Фонг се превърна в домакинство, когато спечели голям турнир и в крайна сметка се прибра с Ферари. Това може би беше първата част от излагането на средствата за масова информация за добре познатия играч Esports player. През десетилетието след най-големите печалби на Fong, напредъкът в скоростта на интернет позволи на все повече хора да започнат да играят онлайн.

Схемата на Esports Skins

Във видео игрите кожите са просто по-нови или по-добри версии на оръжия или инструменти по време на игра, които правят героите по-ценни, а игрите – по-забавни. Тъй като светът на Esports продължаваше да се разраства, геймърите осъзнаха, че придобиването на тази кожа чрез заплащане за тях е по-лесно от опитите да ги спечелите в играта. Желанието да се получат по-добри кожи предизвика разрастването на нов вид пазар. Въпреки че днес в мрежата има много пазари на скинове, Steam е един от най-популярните.

Във всеки бизнес и актив активът струва само толкова, колкото хората са готови да платят за това. През 2015 г. два известни Esports Youtubers, TmarTn и ProSyndicate регистрира уебсайт за лотария свързани с играта Counter Strike: Global Offensive. Накратко, играчите могат да спечелят ценни кожи в лотария, която след това да търгуват за пари някъде другаде. Проблемът с идеята е, че потребителите на YouTube не разкриха собствеността върху сайта и в крайна сметка спечелиха толкова много пари, FTC дойде след тях и подобни сайтове, като ги затвори. Осемнадесет години след като Thresh спечели Ferrari, правителството започна да спира сайтовете за залагания на Esports.

Използване на крипто за залагане на Esports

Където и да има сив или черен пазар, нека бъдем честни със себе си тук, криптовалутата е полезен инструмент. В продължение на много години се казва, че престъпниците винаги са една крачка пред властите, що се отнася до технологиите. Въпреки че залагането на Esports не е непременно престъпление, очевидно е, че хитроумните предприемачи, които искат част от лудостта както за Esports, така и за криптовалута, може да са достатъчно умни, за да намерят начини да комбинират двете.

Дори Марк Кубан, звезда на хитовото инвестиционно шоу Shark Tank и собственик на Dallas Mavericks от НБА, участва в екшъна. Той е инвестирал в Unikoin Gold, крипто платформа, която залага на Esports. Той не е единственият, който се възползва от възможността да спечели пари. В днешно време средният онлайн залагащ може да се подхлъзне и да падне върху множество различни уебсайтове, които предлагат крипто-приятелски залагания на еспорт.

Единственият въпрос сега е, какво следва за бъдещето на залаганията на Esports? Ако историята е някаква индикация, това ще бъде много пари и вълнение както за геймърите на Esports, така и за крипто инвеститорите.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector